•36• Bitevní pole

96 6 5
                                    

Došla do ložnice a strhla ze sebe mikinu. Haylay s Rimuel stály u zrcadla a porovnávaly si délky vlasů.

„Brzo se ostříhám, potřebuju změnu. Ahoj Lily," otočila se Haylay, když ji spatřila v odraze. „To je dost, že jsi dorazila. Chtěly jsme tě hledat. Támhle máš šaty," ukázala ke skříni, kde visely.

Lily si lehla na postel a zůstala koukat do stropu. Celá nebelvírská věž byla provoněná máslovým ležákem a po kůži jí lezlo teplo. Ve vzduchu bylo cítit šílenství. Všichni se zdáli hlasitější, rychlejší, živější.

Haylay s Rimuel do příprav daly vyloženě všechno. Ložnici měli uklizenou, všechno bylo čisté a voňavé a přicházející atmosféra je lákala jako zakázané ovoce.

Později se Lily stavila ve společenské místnosti. Opřela se o křeslo před krbem a pozorovala Siriuse a Remuse, kteří hůlkou přemisťovali stoly do středu a Amandu, Mary a Alici, se smíchem míchající džus s alkoholem. Společenská místnost se pomalu plnila, občas se zablýskly něčí šaty a všechny holky se skupinkovaly, sdělovaly si nejnovější informace ohledně svých partnerů a pokaždé se sborově zachichotaly.

Všichni byli nabití takovou energií a Lily se přemístila k oknu, za jehož tabulemi padala tma spolu se sněhovými vločkami. Dole kus od famfrpálového hřiště se začínala objevovat světélka a Lily rozpoznávala spouštějící se výzdobu.

Dokázala se soustředit dohromady jen na dvě věci. Na svého tátu na hřbitově a na fakt, že jako jediná nemá partnera na ples, a tak všechen svůj čas věnovala přesvědčováním sebe samotné, že jí je to úplně jedno.

„Tohle bude Ritu Holoubkovou bavit psát." Sirius se vedle ní nachomýtl, v mžiku napodobil její postoj a zvadle se opřel o kamenný parapet. „Ne, mluvím vážně," prohlížel si nebelvírskou společenskou místnost, „už vidím ten titulek. ‚Smetánka školy Lily Evansová na plese v teplácích, sama a bez partnera.' Oh, jaká škoda Lily, vždycky ses zdála taková nadějná," ušklíbl se.

Lily se uchechtla a strčila si do úst nebelvírskou žvýkačku. „No," žvýkala, „všechno nějak dopadne."

Sirius si ji prohlédl. „Tys to dobře zakotvila, Lily. Tohle je ještě smutnější, než kdybys tady nebyla vůbec."

To bylo na rovinu. Lily uhnula pohledem.

„Hej," Sirius do ní dloubl. „Nemyslel jsem to tak. Jenom jsi dneska neměla být sama." Ukázal rukou, v níž držel sklenici, na ostatní ve společenské místnosti. „Právě za chvíli tě měl dolů odvádět někdo, kdo s tebou strhne takovou pozornost, že všem spadnou čelisti."

„Jo, ten někdo není k mání," sledovala, jak se pomocí kouzel stává ze společenské místnosti naprosto magické vzrušující místo a snažila se tak nemyslet na to, jak je jí při tom všem divně.

Sirius nic neříkal. Pak se trochu narovnal a napil se. „No, aspoň malej Rufus si s tebou zatancuje určitě."

Lily se znovu uchechtla. Vzpomněla si na Rufuse ze třetího ročníku, který jí byl posedlý už dva roky, a usmála se, protože Sirius opět odlehčil situaci. Pak mu vzala z ruky sklenku a napila se ohnivé whisky. Tělem jí projela pálivá vlna, která ji donutila se opět opřít o parapet lokty a prohnout se. „Já nevím, fakt jsem si ještě před půl rokem nemyslela, že zrovna teď zůstanu na suchu."

„To jsme dva."

Chvíli bylo ticho. Před půl rokem by Lily hlavně nenapadla jedna věc. A to ta, že se vzápětí odlepí od parapetu, postaví se proti Siriusovi a s živýma očima a naprosto vážným tónem řekne: „Půjdeš se mnou na ples?"

Lily EvansováOpowieści tętniące życiem. Odkryj je teraz