12. The No-name Friend

55 8 0
                                    


*media: Scorpius Malfoy*

-Deranjez?
Spunse cu o voce de gheață - vocea lui de gheață.

Danny își întoarse privirea
Scorpius Malfoy era așezat în stânga ei, cu privirea ațintită în fața, începând deja să își ia notițe.

Nu era o întrebare, mai mult un mod politicos de a-și anunța prezența, așa ca Danny nu raspunse ci doar își trase câteva foi împrăștiate înapoi pe jumătatea ei de masă, apoi se întoarse la notițele ei.

Niciunul nu făcuse nicio tentativa de comunicare pentru restul cursului iar in clipa în care fusese anunțat sfârșitul cursului, Scorpius își strânse lucrurile în grabă și ieși pe ușa fără niciun cuvânt.
Nu că Danny ar fi avut așteptări în acest sens...

-Ce a fost asta? Întrebă Kim în drum spre sala mare.
-Nicio idee. Răspunse Danneel sincer scuturând din cap.

*

Spre uimirea lui Danny incidentul se repetă în ziua următoare in timpul orei de Transmutatie, apoi în timpul orei de Poțiuni, apoi, precum săptămânile treceau, se trezi în compania blondului din ce în ce mai des, până când ajunse să își împartă banca cu el pentru fiecare ora de curs (mai puțin Istoria magiei, unde încă stătea alături de Kim).

Mereu se întâmpla același ritual. Danny își ocupa locul preferat în fiecare sală de curs, iar Scorpius se așează în stânga ei cu doar câteva momente înainte ca lecția sa înceapă.

Dacă făcea asta pentru a nu fi nevoie sa facă conversație cu ea... Danny nu știa. Dar acest lucru devenise din ce în ce mai clar urmarindu-i comportamentul zilnic.
Niciodată nu petrecea mai mult timp în compania ei decât era necesar.
Niciodată nu zăbovea după terminarea orelor și, probabil cel mai important aspect, niciodată nu o deranja.

Fără șoapte în mijlocul cursului, fără sa se uite peste notițele ei (acum scrise cu pixul, ordonat, pe foi albe de hârtie, lucru ce majoritatea îl găseau deosebit de ciudat), fără sa o țină pe loc sau sa o tragă înapoi.
Acest fapt îl făcea suportabil.

Mai "suportabil" decât ar fi vrut sa recunoască vreodată.

La început, auzise câteva remarci tăietoare din partea altor case ce sunau în genul "ți-ai găsit o prietenă, Malfoy?" pe care le ignorase cu o ușurință dobândită pe urma lunilor de "antrenament" împreună cu James Potter și gașca lui de gryffindori nesuferiți.
Malfoy făcuse același lucru. Și cu greu ii urmasera exemplul și ceilalți slytherini.

Nu trecuse mult timp însă ca schimburile se replici sa înceteze, și totul sa aibă în sfârșit sens.

Scorpius era, trebuia sa recunoască, singurul din întreaga casă Slytherin (din primul an) care reușea sa tina pasul cu ea.
Care era la același nivel cu ea.
Care uneori era mai bun decât ea.

Și acum, stand împreună atât de mult timp, Danny ajunse sa realizeze acest lucru.
Și acest tip de competiție era exact ce avea ea nevoie pentru a creste și mai mult. Exact ce avea nevoie casa lor în acest moment.

Iar acum, în ultima săptămână de școală înaintea vacantei de iarnă, verificând peretele cu puncte ale caselor, clepsidra cu smaralde a casei Slytherin anunța un avantaj de 125 de puncte în fața următorului clasat.

Danny zâmbi mulțumită, croindu-si drum spre sala cea mare pentru cină.

-125 de puncte în avans! își anunță ea prietenele când ajunse la masă.
Putea jura ca observase cu coada ochiului un zâmbet pe fața blondului așezat pe cealaltă parte de masă, cu câteva locuri mai în dreapta.

Snape	| Master Of DementorsWhere stories live. Discover now