26. The Son Of Evil

63 9 3
                                    

•

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Slytherin câștigase cupa caselor, lucru care nu fusese deloc o surpriză, iar acum toată lumea savura petrecerea de rămas bun din camera comună. Victoria le alinase puțin din gustul amar al înfrângerii la quidditch.
Maine însă aveau să plece din nou. Unii pentru totdeauna, alții doar pentru două luni.

Danny făcuse alegerea să stea în compartimentul colegilor ei de casă în drumul lor spre King's Cross, luând în considerare cât de pe-muchie-de-cuțit era situația cu Potterii.

Nu deschise conversația despre acea seară, iar Scorpius părea recunoscător. El, de asemenea, își prețuia extrem de mult confidențialitatea.

Își luară rămas bun de la fiecare, promițând scrisori și cărți de vizită, iar precum se îndreptau în direcții diferite, cautandu-si părinții, Danny îi întâlnise privirea lui Scorpius.

Părea... Tulburat?
Rămase voluntar în urma celorlalți, de parcă încerca să mai tragă puțin de timp.
Eforturile sale fuseseră zadarnice însă, desigur, precum părinții lui îi observară rapid parul blond-argintiu în mulțime.

Nu era problema ei, se forță să își continue drumul spre propriile ei probleme. El nu avea nevoie ca ea să-și bage nasul în treburile lui.

Tatăl său o aștepta cu un zâmbet generos întins pe față.
Îl iertase.
Știuse asta în acel moment...
El făcuse doar ceea ce crezuse că e cel mai bine pentru ea,
iar ea îl iertase.

Ei doar voiau să o tina în siguranță...

Își înghiți nodul din gât și se eliberă de toată anxietatea adunată, suspinând tare la pieptul lui.

-E totul bine. Sunt aici acum. Îi șopti în părul, acum puțin mai lung.
Era acasă.

*

În dimineața de 9 August, un zgomot grozav o luă prin surprindere în cursul activității ei curente: spălatul vaselor.
Farfuria pe care o scăpase în chiuvetă se sparse pe diagonală și, într-o mișcare reflex, își întinse mâna după baghetă.
Care nu era în locul ei obișnuit. Fusese nevoită să o așeze pe fundul unui sertar din camera ei, pentru a o împiedica din a face lucruri necugetate ca acesta.
Folosirea magiei în afara școlii era pedepsită aspru de minister. Cu așa o reputație a familiei, tot ce-i mai lipsea era o întrevedere cu comisia de judecată a ministerului.

Se întoarse pe călcâie pentru a cerceta sursa teribilului sunetului . O, albă, strălucitoare și oh-atât-de-frumoasă, bufniță aștepta răbdătoare pe pervazul geamului din bucătărie. Sticla avea o mică neregularitate în mijloc, probabil locul unde bufnița își folosise ciocul pentru a-i atrage atenția, de la care porneau câteva linii de fisură. Faptul că geamul nu era spart în totalitate o făcu să respire ușurată. Finn poate repara asta.

Snape	| Master Of DementorsWhere stories live. Discover now