47. Telaş

6.1K 261 136
                                    

İyi okumalar...

Yorgun bedenimi yatağa bıraktım. Gözlerimi kapattım başım zonkluyordu adeta. Teyzem iki gündür hayatımı katletmişti. Yarın akşam isteme vardı ve bizim evde öyle bir büyük temizlik vardı ki sanki evde bok var !

İsteme merasimimiz oldukça kalabalık olacaktı. Yiğit erkekleri pek sevilirdi bu yüzden çok kişi  gelecekti .  Ben ne kadar gerek yok desem de Emre Bey layığı ile  yapmak istiyormuş.  Kına gecesinden 2 gece önce  zaten hep olurdu değil mi istemeler...

Abimin evlilik haberi ile ortalık karışmıştı adeta o kadar çok alışverişe gidilmişti ki ömrümde gitmedim ben böyle alışverişlere .   İki haftada Deniz ile aramız bayaga iyi olmuştu.  Sakin olduğu  kadar hafif çatlak bir kızdıda eğlenceliydi. Sevmiştim ben .

İsteme merasiminde onun ailesinden kimse olmayacaktı sadece en yakın arkadaşı gelecekmiş...

Onun  ailesi görevini canım amcam ve yengem üstelenecekti. Samsundan geleceklerdi yarın sabah . Aslında babamın amcasıydı ama benim içinde amca gibiydi...

İki çocukları vardı Begüm Yiğit ve Burak Yiğit

Bizim üç dört yan bina ilerideki bina onlara aitti. Begüm ile aram oldukça iyiydi ...

Demir abinin asker eğlencesinden bir süre önce küsmüştük ve ilk defa onunla bu kadar ayrı  kalmıştım.

Barış'ı bilen diğer  kişiydi Begüm önce benden Pınar olayını bildiği halde saklamış sonra  ağzından kaçırmıştı ardından beni buluşmalarda ekmeye başlamıştı ve bende heryerden engellemiştim. Aramızda bir yaş vardı o lise sondu ve oldukça gururlu biriydi burnu dikti affetirmek için birşey yapmamıştı şöyle düşünün 6 aydır hiç görmemiştim. Kendisi Emir Kaya ile sevgiliydi. Emir Elif ablanın kardeşiydi.

Mahallemizde onların sevgili olaylarını  kimse bilmezdi doğru düzgün yaklaşık 5 senedir falan sevgililerdi. Burak abi ve Begüm senenin 6 ayı ikisi kalırdı.  Amcam ve Yengem sürekli Samsun'a giderdi çünkü sevmiyorlardı istanbul hayatını abimler ve Burak abinin arası çok iyiydi aslında ama Burak abi yoğun bir iş temposunda çalışırdı .  Begümle bile doğru düzgün ilgilenemezdi . Hatta Begüm  seninkiler de abi benimkide  derdi. Şahsen ben onun abisini isterdim böyle üç tane sıkıcı abi değil...

Yarın istemeye mutlaka gelirlerdi çünkü Begüm mahallemizin en  genç dedikodu kaynağıydı   ve bizi de çok severdi .

Kendisi  avucunun içi gibi bilirdi bu mahalleyi . Kim kimin nesidir kim kimledir . Derin bir nefes aldım özlemiştim onu benim ve onun dikliğimizden uzamıştı küslüğümüz.

Ben adım  atmayı  düşünmüyordum ama o atarsa kabul ederdim. Çünkü o benim için çok kıymetliydi ne kadarda son zamanlarımda adını ağzıma bile almasamda kalbimden bile geçirmesemde bana hep enerji verirdi . Tuhaf ama tatlı kızdı.

" Leyla " diyerek odaya giren Denize baktım yüzü kızarmış , saçları dağılmıştı . Kıkırdadım.

" Vay savaşçı  hoşgeldin " dedim yattığım yerden doğrularak

" Akşam yemeğini hazırladık ben duşa gireceğim sofrayı kurar mısın ?" dedi minnoş sesiyle . Ben üşengeç biriyim yenge hanım benden uzak dur !

" Yo , Gelin sensin ben yatarım " dedim kıkırdadı ve yastığı alıp fırlattı bana .

" Bana bak görümce ayağını denk al yengeyim ben " dedi sert tutmaya çalıştığı sesiyle

" Aaaa tehdit ediliyorum ." dedim

" Teyzen çağırıyor hadi ben duşa giriyorum bay " dedi ve çıktı. 

Neşe Mahallesi #Wattys2020Where stories live. Discover now