43. Baran

5.5K 293 184
                                    

İyi okumalar 💖

Baran'ın ağzından

Sevmek , kime göre neye göre ne anlam ifade ediyordu bilmiyorum ama benim için seven insan hep terk ediyor gibiydi .

Annem mesala...

Babamı çok sevmiyor muydu ? Seviyordu, sevmese ondan tam dört çocuğu  olur muydu ?

Bana hep gitmeyeceğini , benim her daim arkamda duracağını söyleyen de oydu mesela ama daha beni küçücük  bir çocukken bırakıp gitti.  Terk etti ! Üstelik kocasının ölümünün 7. Günü  başka bir adama giderek.

Belki annem yüzünden herkesi suçlamak yanlıştı ama güvenemiyordum işte.

Geçen hafta gelmediğim için sınıftan birinden aldığım notlar ile kantine girdim. Ebrar ceketi giymişti suratımda oluşan gülümseye engel olamadım. Ona göz kırpıp masaya oturdum. Kaşları iyice çatıldı ve olduğu yerde husursuzca telefonuna baktı .

Tam onu görebilmek için sandelyemi biraz düzelttim.  Masadaki herkes birşeyler konuşuyordu ama pek umrumda değildi. Aklımda Çetin abim ve Emre abimle olan konuşmalar duruyordu. Söz vermiştim oysaki  artık Ebrar ile alakamı keseceğime.

Çetin abim net bir şekilde ' Senin hayatının bedelini çekecek bir kız değil o . ' demişti.  Durduramıyordum ki kendimi. Üstelik o hayatımın bedelini bende çekmek istemezdim.

O gün abimlerin bizi yakaladığı gün adeta dilim lal olmuştu,  konuşamıyordum bile beni öyle bir korumuştu ki . Hayatımda kim tarafından böyle korunduğumu korkusuzca düşündüm.  bulamadım...

O gün ki suskunluğum ise yıllarımın birikmişligiydi.

  " Baran sana diyoruz " diyen Selim'e baktım hafifçe kolumu dürtmüştü.

" Ne oldu ?" dedim

" Şu masadaki afet ismini söyledi mi  sana ?"dedi Masaya bir göz gezdirdim . Leyla'nın kardeşim olduğunu söylemiştim zaten ondan bahsedecek kadar kafayı yemiş olamazlar.

" Kimden bahsediyorsun ?" dedim

" Masa da kaç afet var , birisi senin kardeşin düşman başına göz ucuyla bile bakmam  .  Diğeri şu güzel bacaklı kız sarışın olanı diyorum. " gözlerimi yumdum yanlış  duyduğumu falan düşünmek istiyordum şuan .

" Ceketini verdiğin hatundan bahsediyor,manzaralarını kapattın. " dedi Gülay

Masadan öyle bir sinirle kalktım ki sandalye arkaya düştü. Selimin yakasından tuttuğum gibi kaldırdım.

" Senin gelmişini geçmişini sikerim Selim ! Ulan o kızın bacaklarına bakan gözlerini oyar top niyetine oynarım .  Şerefsiz!  " dedim

" Abi sakin ol ya çocuk kötü birşey mi dedi ? " diyen Cenk

" Dedi tabi laaaaan ! O kıza bakan gözlerinizi oyarım hepinizin duydunuz mu beni ? " dedim ve Selimi yakasından ittip masanın üzerine düşmesini sağladım.

" Suratını görmek istemiyorum." Dedim ve hızla oturduğumuz mekandan çıktım .

Çalan telefonumu umursamadım. Yürümeye başladım.

Aptal Baran  durduramıyorsun kendini ! Dursana !

Ebrar'a o kadar kırıcı  söz söylerken bile kendini durdurmak için değil miydi ? Senden uzak dursun da senin kalbinin ateşi, yangını sönsün  diye .

Ben Ebrar'ı çok seviyordum... Onu kaybetmekden korkacak kadar çok .

Neşe Mahallesi #Wattys2020Où les histoires vivent. Découvrez maintenant