3. Kahvaltı

16.4K 472 102
                                    

İyi okumalar ♡

Yorum ve yıldızları unutmayın 💫

Sizi seviyorum🐣

" Kız leyla hâlâ mı uyanmadın sen tüü kız seni ben yetiştirdim hiç mi öğretemedim misafir geleceği sabah 5 te uyanmayı " die sabahın bilmem kaçından çıgıran bir teyzeniz varsa gününüz aymıyor kabus oluyor .

" Hayat ilgimi çekmiyor teyze ben o yüzden uyumaya devam edicem " dedim ve yorganı çektim kafamın üzerine bu hayatta en sevmediğim şey sabah erken kalkmaktı zaten hayatımda da bunu seven tek Teyzem ve çetin abim vardı o ikisi cidden birbirine çok benziyordu.

Biranda kapımın açılıp yorganımın çekilmesi bir oldu .

" Kalk kız sogan doğra " dedi istemsiz gülmeye başladım " Teyze bu replik çok eskidi ya " dedim gülmeye devam ederek " bak hâlâ gülüyor kalksana kızım evladım yavrum birtanem bak sinir geliyor bana görüyor musun ?" Dedi sinirle kalktım abim hep böyleydi sürekli misafir gelirdi bize ve benim sürekli uykum bölünür yorulurdum .

Sinirle tuvalet kapısını açmaya çalıştım ama açılmadı .

" Ya of ama ya yeter ya bu evde bir kere su tuvalet sırasını beklemesen olmaz dimi " dedim sinirle ve kapıya vurmaya başladım

" Ya kızım abilerine bari tuvallete rahat ver " dien teyzemi dinlemedim ve vurmaya devam ettim hangi abim vardı bilmiyordum ama umarım dayak yemezdim.

Kapıyı aniden açan Emre abimdi

" Lan bari sıçarken rahat ver insana sen ne arsız bir kız oldun böyle " dedi

" Doğru konuş benimle ben senin biricik kız kardeşinim " dedim sinirle ve devam ettim " teyze abim bana küfür etti " dedim tuvalette girip kapıyı kitledim.



□■□■□□■□

Sofrayı hazırlamış misafirleri bekliyorduk kocaman bir salonda masamız vardı ve etrafinda bayga sandalye ve tabure vardı evimize böyle kalabalık misafirler gelince madur olmamak için gecen sene değişmiştik masayı .

" Çetin teyzem seni ben ne zaman evlendiricem artık " dedi teyzem sinirle teyzeme baktım " teyze ne evlendirmesi allah aşkına ya " dedim

" Sus kız sen abinle konuşuyorum. Söyle teyzem de bana teyze şu kız güzel de zaten mahallede size he demeyecek kız yok " dedi teyzem böbürlenerek

" yok teyzem ben iyiyim böyle ben olmazsam bu ev dağılır " dedi evet bu konuda haklıydı abim en ağır en oturaklı abimdi bu evde teyzem biraz çatlaktı Emre abim de iyiydi ama teyzeme sözü pek geçmiyordu baran abimde kıronun teki zaten .

" Ay teyzem o nasıl laf öyle kızı içgüveysi alırız olmadi ev kocaman zaten " dedi inanmazca ona baktım

" Teyze bu evde 2 erkek var kız nasıl rahat edecek " dedim bana öyle bir baktı ki susmak zorunda kaldım . Ev büyüktü doğru 2 katlıydı üst katta benim Baran abimin, Emre abimin, Çetin abimin ve teyzemin odası vardı tabi odalar kocaman falan değildi küçük küçük herkese yetecek kadardı birde yukarıda tek kişilik yatağın olduğu bir oda daha vardı arada oraya misafir gelir kalirdi alt katta salon ve mutfak vardı .birde tuvalet banyo aslında o iki katta da vardı ama sabahları üst katı kullanırdık.

" Teyze sen abimi boşver beni evlendir yok mu şöyle güzel bir kız " dedi Baran abim çapkın bir bakış atarak

" Teyzem sen zaten maşallah arı gibisin konmadığın kalmadı Emre abin ve Çetin abinde az sana benzeseydi ama yok onlar kız mız istemiyor " dedi

Çalan zille kapıya gittim umarım Barış gelmiştir umarım Barış gelmistir kapıyı açtığımda gördüğüm suratla yüzüm düştü.

" Evde yokuz ata hadi git " dedim ve kapıyı kapatmaya çalıştım ama kendisi hayvan gibi olduğu için bu imkansızdı beni itip " Of çık şuradan şeyma teyzeeeeğ beni eve almıyor senin bu bok suratli yeğenin " dedi şaşkın gözlerle ona baktım " ben mi salak " dedim şaşkınlığımdan istifade direk içeri geçmişti bende sinirle kapıyı kapatırken , bir ayak kapıyı kapatmama engel oldu.

" Of salak mısın Ali soktun bacağını " dedim ve kapıyı açtım karşımda gördüğüm suratın Ali ile alakası yoktu.

" Kara kız Ayağımı kırıyordun" dedi gülerek ve saçlarımı karıştırdı.

" Günaydin hoşgeldin iyi misin ?" Saçma sapan herşeyi söylüyordum azıma 2 tane yapıştırasım gelmişti. Heyacanım sesime de yansımıştı üstelik.

" hoşbuldum , Al posetleri hadi " dedi ve poşetleri verip içeri geçti insan bir iyiyim sana da Günaydin falan derdi ama öküz olduğu için bunları asla demiyordu.

Zaten geceye kadar da birileriyle konuşmuştu kimle konuşmuştu sahi !


□■□■□■□■□■□■

2 gün sonra;

"Bak bak o suratsız kaynanasini bile döver " dedi Halime teyze elindeki çekirdeği çitleterek bende hemen bir avuç aldım " Ay halime teyze bırak günah almaya değmez saygısız , kaynanası gelmiş yemek vermiş ne demiş biliyor musunuz ? Yemek yaptım gerek yok ya allah aşkına anne yarısı sayılır oda dimi ama al ye neolcak sanki " dedim sevda teyze buradaydı onun gözüne girmek için akla karayı seçiyordum . Kadın zaten beni çok severdi ama daha çok sevse oğluna anlatsa sorun olmaz dimi ?

" Hay bin yaşa yavrum ne doğru dedin afferim kuzum benim rabbim herkese senin gibi aklı başında gelin nasip etsin " dedi görev başarıyla tamamlandı bende hemen öpücük attım sevda Teyzeme kadın gerçekten harikaydı çocukluğumdan beri bu mahallenin kadınlarıyla büyümüştüm Teyzem hemşireydi ve malum başımız da o olduğu için çalışmak zorunda kalıyordu bize hep yemek getirirlerdu hatta bazen saçlarımı örerler alnımı öper gönderirlerdi . Aklıma gelenlerle gülümsedim.

Yanımda oturan Ebrar'a hafif vurdum bu plani devreye sok demekti.

" Ya sevda Teyze benden duymuş olma tabi ama ben birşey duydum " dedi

" Neoldu kuzum ne duydun sen ?" Dedi sevda teyze sevecen bir ses tonuyla hemen söze ben atladım

" Sevda teyzem Barış abiyi bir kızla görmüşler " dedim tüm kadınlar oo diyip hemen çekirdeklere geri odaklandılar durun durun asıl bomba gelmedi. " Yani nasıl desem bilmem ama kız daha boşanmis tabi boşanmıs olmasına asla lafımız yok bizim ama kocasını aldatmıs kocası boşamıs " dedim

" O nedemek öyle yavrum Barış'ım yapmaz yok katien olmaz ." Dedi ve duraksadi " Ay eminsin dimi Leyla'm " dedi

" Ay yok artık bu dedikodunun üstüne dedikodu gelmez daha " dedi halime teyze

" Biz milletin yalancısıyız Sevda teyzem " dedim hanım hanımcık kız moduna girerek.

Sevda teyze önünde ördüğü hırkayı hemen poşete soktu " Ben şimdi gösteririm ona ne demekmiş o " dedi ve hızla gitmeye başladı.

"Size doyum olmaz öpüyorum sizi abimler gelmeden eve geçeyim " dedim ve Ebrarı da kolundan tutup kaldırdım mahallenin diğer tarafına geçince gülmeye başladık arada böyle asılsız dedikodular çıkarırdık eğlencesine ama Barış hakkında ilk defa yapmıştım eminim sevda teyze ismimi verecekti oda beni abimlerden gizli sıkıştıracaktı bir yerde bunun hesabını soracaktı.

" Kızım senin şu aklın nasıl çalışıyor ya öyle " dedi gülerek ebrar tekrar

" Kanka napayım ya biraz da oyunu benim kurallarıma göre oynayalım " dedim

" Hadi eve geçelim sizde kimse yok şimdi basarsa falan romantik ortam olsun " dedi koluma girerek bizim eve doğru yürümeye başladık. Umarım yaptığımdan pişman olmazdım ve yaptığım oyun ters tepmezdi bunu asla istemezdim sonuçta sevdiğim adamın bana nefret beslemesi benim için çok daha kötüydü.

Neşe Mahallesi #Wattys2020Nơi câu chuyện tồn tại. Hãy khám phá bây giờ