29.Çetin

7.1K 328 227
                                    

İlk defa bir erkek karakterin ağzından yazıyorum Neşe  mahallesinde umarım güzeldir ...

Yorumlar canlansın çünkü Yiğit erkeği var hani... oendowndke

Çetinin ağzından;

Elimdeki gazetedeki haberlere şöyle bir göz gezdirdim sabah klasiği olarak. Bugün işler çok yoğun olmadığı için daha mıymıntı kahvaltı yapıyordum diğer günlerin aksine.

" Çay " dedim boş bardağa bakarak Leyla'nın bakışları önce yavaşça tavana gitti ve sabır çekip önümden bardağı aldı .

" Abi iki lokma yedirmiyorsun ya ! Git karına yap bunları ben nie uğraşıyorum " die homurdandı onun bu tepkisine kaşlarımı çattım

" Çok boş konuşuyorsun sonra abim sinirli diorsun olur olmadık yerde " dedim sert sesimle

" Yalan söylemiyorum . Hem sen bugün çok oyalanmadın mı evde?" Dedi kuşkuyla

" Ulan işimin patronuyum kaçta gideceğimi size mi soracağım ? " dedim mümkünmüş gibi kaşlarımı  daha çok çattım

" Bu Elif abla  senin neyini seviyor anlamadım.  İki gün bizim evde kalsın bakalım adını anacak mı daha " dedi

" Leyla " dedim

" Aman tamam  " dedi mutfağa gitti arkasından hafif güldüm.  Dans olayından beri sürekli allahın işi karşılaşıyorduk . Güzel kadındı Elif  ama benim hayatım onun hayatıyla benzemezdi . Ben küçük yaşta anasız babasız kalmıştım . Zar zor ite kaka teyzemin zoruyla okumuştum .  Sonra da tek derdim  ailem olmustu .

Bu evin direği sayılırdım gönül işleri ile de kafamı kalbimi bozmak istemiyordum herşeyden çok kıymetli kız kardeşim vardı, teyzem vardı ana belledigim ve iki aslanlar gibi kardeşim sevda bu yüreğe sıgmazdı.

" içmiyorum keyfim  kaçtı. " dedim ve sandalyenin arkasına astıgım ceketi  hızlı şekilde omzuma attım . Masadaki tesbihimide alıp odadan çıktım .

" Yemin ederim tek derdiniz beni yormak ! Tek derdiniz bu "  die homurdanan Leyla sabah sabah başımı ağrıtmayı başarmıştı ...

" Çıkıyorum ben birşey olursa ararsın Emre yoğun bugün. Baranın okulla ilgili işleri var onları halledecek . Teyzem işte zaten bu akşam yemekler ellerinden " dedim

" Gelirken lahmacun falan alsana bende  çorba yaparım benim planım var bugün  " dedi tek kaşımı kaldırıp  şöyle bir analiz yaptım bu sıralar bir tuhaftı zaten.

" Hayırdır ne planı ?  İçecek misiniz gene ayyaş oldun başımıza " dedim

" Seninle bu konuda tartışmak istemiyorum " dedi

" Allah allah laflara bak . Abicim bu  sıra  çok gözüme batıyorsun umarım olmaması gereken şeyler yoktur " dedim ve konuşmasına müsade bile etmeden çıktım evden . Hızlı adımlarla merdivenlerden inerken bağcıklarını bağlayan Asili gördüm  .

" Günaydin " dedim 

" Günaydin " dedi oturduğu merdivenden kalkıp bana yol açtı.

" Hayırdır sabah sabah " dedim

" Okulda işlerim var " dedi hafif bir göz ucuyla baktım ve kafamı  direk çevirdim oldukça iddialı giyinen biriydi ve benim hiç sevmediğim şeylerdi bunlar . Hiçte umrumda değildi orası ayrı bir konuydu .

Neşe Mahallesi #Wattys2020Where stories live. Discover now