-8-

944 44 0
                                    

    Dün olanlar aklıma geldikçe sırıtıyordum.Beni de erkeklerin ağzında söyledikleri gibi 'Basit ve kolay' sanıyorlardı.Ama ben öyle birisi değilim.

Eric Baha bana söylediği söz ise  'ERKEKLER İÇİN EN ÇOK İLGİ ÇEKİCİ TARAFIN ,DOKUNULMAMIŞ OLMAN ... SAF OLMAN'' kurduğu cümlede beynimde yankılanıyordu.Bunun altında ne ima ettiğini biliyordum.

Bugün haftasonuydu.Kendime bugün izin verip.Ders çalışmicaktım.Kütüphaneye gidip ya kitap alıcak yada gezicektim.

Erkenden kalktım.İzmir'de olmamıza  rağmen hava esintili ve soğuktu.

Ama artık ünvanım yükseklere çıkmıştı.Popiler bir kızdım ben (!).Ne kadar da alışık olmasam bile.Eric Baha ile kavgalarımız yüzünden ,Miraç ile samimiliğimizden birden herkes tarafından tanılıyor olmuştum.

Annemin her zamanki alışverişi yaptığı şeyleri giydim üzerime.Ne kadar da topuklu ayakkabı sevmesem ,yürüyemesem bile . (MULTİMEDYA)  .Giyindim.

Evden çıktım.Anneme gittiğimi haber vermessem de olurdu,biliyordu sonuçta.Ya da mahallemizin üç gözetleme kuleside anneme söylerdiler.Evleride mermuda şeytan üçgeni gibi ,Lütfiye,Düriye,Nuriye isimleride aynı ama birbiriyle hiçbir bağlantısı yok.Askere gitmişler gibi 7/24 mahalleden kim geçmiş,kim geçiyor gibi gözetliyorlar.Bide bakkala falan gidiyorum.Bana diyolar 'Nereye ?' en çokta gıcık olduğum şeylerden.Birilerine hesap vermek...

------

Metrodan indim.Yavaşça merdivenlerden çıkıyordum.Ama daha çok arkamı gözetiyordum.Altıma falan bakarlar diye.Çünkü Burası Türkiye ,damacanayla bile şey yapan varken.Benim altıma herkes bakardı.Ve Ben böyle şeylerden nefret ederdim. 

AVM'ye girip ,kitapçıların olduğu kata doğru adımlar atıyordum.Her zaman bu kitapçıya geldiğim için ayakkalarım götürüyordu beni.Ben etrafa bakarken ,ayakkalarımda yavaş-yavaş adımlıyordu.Yılbaşı yaklaştığı için yeni-yeni şeyler elbiseler,eşyalar olmuştu.AVM'de dekoru 'Yeni Yıl' temalı olmuştu.

Birden telefonum titremesiyle,kalçalarımın salladığını farkettim.Telefonumu çıkarıp baktığımda Göksu'dandı.Göksu'yla dün bu olayı konuşmuştuk.Ben gelmesem bile Bursa'ya Uludağ,tatiline gitmişlerdi.

''Bugün nasılsın ?'' yazıyordu.

''Sırtımda bıçak izlerini saymaksak iyiyim :))) '' yazdım hızlıca.

Hemen cevap yazmıştı ''Ezgi yaaa '' .Ellerimi tekrar ,dokunmaktik ekrana dokundurarak ''He birde her zaman ki gibi bıçak yedim :))) '' yazdım.Anlaması zor bir cümleydi.

Bunun ne anlama geldiğini düşünürken ,bende gezerdim.Kitapçıya gelmiştim bile.Hemen içeriye girdim.Girmemle tekrar bir mesaj gelmişti.

Telefonumu açıp baktığımda Göksu'dandı.''Çok soğuksun'' yazıyordu.

İlk önce ofladım.Sonra ellerimi çevik bir şekilde dokunmatik ekranda gezdirdim.''Teşekkür ederim :)) ''

.Tam telefonu cebime koyucakken tekrar titredi.''Benden başka bir arkadaşın yok.Bunu biliyorsun.Senle konuşmak istediğim halde ,kısa kesiyorsun.Senle küsersem başka arkadaşın olmicak bunu biliyorsun değil mi ?'' yazıyordu.Bu mesajı gördükten sonra telefonu yere fırlatıp kırmak istedim.Bunu hangi cürretle yazmıştı ki.

''O zaman bitti ! . '' yazıp.Rehberime ve aramalarıma o telefon numarasını engelledim .Hem normal de asla ':) ' emojiyi sevmem .Daha çok ':D' emojiyi severim.Ama bugün ,hayatımda kullanmadığım kadar o emojiyi kullanmıştım.

Özgüven Patlaması #Wattys2016Where stories live. Discover now