XXVI

1.3K 134 68
                                    


Nu știu cum am ajuns la club iarăși, dar aici eram. Era atât de multă gălăgie, atât de mult fum și atât de multă lume încât m-am pierdut printre propriile gânduri. Țineam o sticlă de alcool în mână, înconjurat de mai mulți tipi, printre care și Alex. Erau și câteva fete, deoarece le-am spus ca achit totul, astfel că nimeni nu a dat in spate când a auzit asta. Oamenii erau materialiști, însă mie nu prea îmi păsa de bani.

—Auzi, frate, îmi atrage atenția Alex atingându-mă pe umăr.

Tresar ușor, însă nu zic nimic. Mă întorc spre el și îmi arcuiesc o sprânceana confuz, iar între timp controlez prin buzunare si dau de un pachet de țigări, astfel că îmi scot o țigară și o strecor printre buze. Măcar fumatul sa mă mai calmeze.

—Da, Alex? Îi răspund și îmi întorc privirea spre mulțimea de oameni de la masă.

Îmi aprind țigara și iau prima gură din ea, lăsând fumul toxic sa îmi umple plămânii. Îmi simt gâtul uscat, astfel ca iau o gura din alcool. Privesc si sticla de coniac pe jumătate goală din mâna mea și oftez zgomotos. Nici măcar nu avea gust bun, eram complet dezamăgit. Voiam doar sa mă îmbăt, însă era imposibil și mă simțeam atât de penibil. Nu știam nici măcar de ce voiam sa fac asta. Care era rostul ca îl văzusem pe Nath sărutându-se cu Maia? De ce mă afecta atât de mult? De când sunt atât de gelos si posesiv?

—Nu ești beat? Și ai băut atât de mult...Ce ciudat, râse sec. Ok, deci, se apropie de urechea mea și îmi șoptește, o vezi pe tipa aia șatenă? Îmi arată semn spre o fata care purta o rochie destul de decentă pentru club. Am vorbit cu ea o săptămână prin mesaje și o cheamă Maria. Și știi, ieri ce nebunie a fost, mamă, mamă. Nu degeaba are nume de sfântă, face un handjob nebuna de te simți pe bune în rai, pufnește amuzat. Așa ca mă scuzi daca plec acum? Am vorbit cu ea și mă rog..  va fi interesant, îmi fac semn și eu îmi dau ochii peste cap.

Chicotesc amuzat și las sticla pe masă, susținându-mi coatele de genunchi. Îmi rezem fața in palme și îl urmăresc cu privirea.

—În primul rând am spus deja ca am rezistența bună la alcool, în al doilea rând, fă ce vrei, frate, sa fii atent sa nu o lași gravidă, îi spun, iar el mă privește urât, apoi afișează un zâmbet discret pe buze.

Da mâna cu mine, după se ridică și se duce cu tipa despre care vorbea mai devreme. Mă bucur că el este fericit și a reușit să obțină ce vrea, cel puțin. Și astfel am rămas singur între oameni. Deși lumea de aici mă cunoștea, au venit doar pentru ca le-am zis ca plătesc, însă nimeni nu prea mai are interesul sa vorbească cu mine, cu excepția unor fete care mai vor sa flirteze cu mine. Mai toți erau beți oricum și atât de rău îmi părea acum ca nu mă pot îmbăta și eu. Mă simțeam mult prea singur. Pământul nu este la fel de interesant precum am crezut eu...

Îmi plimb privirea prin club și nu recunosc absolut nici o față, decât cele câteva de la liceu, însă nu prea am vorbit cu ele. Totuși, nici o față pentru care să îmi fie măcar puțin milă. Dacă stau să mă gândesc, la liceu vorbeam ori cu Alex, ori cu Nathaniel...atât. Deodată o idee nebună îmi răsuna în minte și nu știam dacă este prea nebună ca să o pot urma. Tata mi-a zis ca se va supăra daca voi distruge un oraș, însă aici e vorba doar de un club mic... 50 de oameni sau câți erau pe aici chiar nu cred ca contează atât de mult.

Aveam nevoie de cineva sa îmi calmeze gândurile nebune, însă Alex plecase, iar Nath nici nu intră în discuție. Nu mai vreau sa îl văd, mă simțeam de parcă am fost trădat, deși nu am habar de ce. Trebuia să îmi pun gândurile în ordine mai repede, dar și eu eram atât de confuz.

Și cum nimeni nu este aici să mă oprească, poate chiar aveam sa îmi pun planul în acțiune. Ar mai oferi un aer interesant pe aici și ar încălzi atmosfera.

Mă ridic și nici nu mă obosesc sa mă scuz, deoarece oricum nimeni nu îmi acorda atenție oricum. Îmi bag mâinile în buzunar și intru în baia bărbaților, care se afla destul de aproape de ieșire, ceea ce mă ajuta. Dacă vă verifica cineva înregistrarea video, nu va părea ciudat.

În toaleta erau doi bărbați. Îi privesc pe amândoi, apoi mă apropii de chiuvetă și îmi spăl mâinile, în timp ce îi examinam curios în oglindă. Era vorba despre un tânăr de aceiași vârstă precum colegii mei, probabil drogat, care era rezemat de peretele toaletei și se verifica prin buzunare. Celălalt era un bărbat în toată firea, nu știu ce voia, însă își verifica nonstop telefonul, de parcă ar aștepta ceva. Mă observă pe mine și nu zice nimic, doar se întoarce pe vârfuri și părăsi baia cuminte. Probabil nu știe, însă tocmai a făcut rost de o șansă la viață, asta daca va reuși să fugă la timp. Mă rog, se pare că oricum nu mi-au rămas alte opțiuni, astfel că mă întorc spre tânăr.

Îi ating umărul și îi atrag atenția, ceea ce îl făcuse pe bărbat să tresare. Se vedea că este drogat, nici nu îmi observă prezența în club, atât de prins era de efectul drogurilor. Amuzant, dar trist. Mă apropii de urechea lui și îi șoptesc:

—Acum te vei duce și vei da foc clubului, apoi te vei preda, însă nu vei spune nimănui ce ai de gând înainte, zâmbesc și îl privesc în ochi.

Pupila i-se dilată, semn ca a funcționat, apoi da pozitiv din cap. Săracul om, dacă a mers puterea atât de rapid pe el, înseamnă că e slab de credință. Îmi era puțin frică ca nu cumva sa meargă dacă ar fi fost credincios.

Îmi aranjez geaca pe mine și ies din baie. Fără să ies în evidență, alături de încă vreo 3 tineri beți, ies din club. Îmi scot telefonul și comand un taxi.

~


Mă foiesc prin pat, încă jucându-mă pe telefon. Nu dormisem noaptea, nici nu avusem somn, însă în fine. Ca să scap de toate gândurile mele, am preferat să mă joc pe telefon, iar metoda aceasta chiar a funcționat. Deodată telefonul îmi sună, iar numele lui Alex mi-se contură pe ecran. Aveam o vagă de idee de ce suna atât de dimineață, cred ca era aproape 8, însă totuși nu eram sigur. Îi răspund plictisit și duc telefonul la ureche.

—La naiba, bine ca mi-ai răspuns! Ești bine, frate?! Întreabă îngrijorat și chiar puteam sa simt puțină frică în glasul său.

Îmi dau ochii peste cap și mă las pe spate. Repede a mai aflat despre ce este vorba, interesant. Mă simt totuși ușor atins ca m-a sunat pe mine ca să vadă ca totul este bine.

—De ce nu aș fi? O fac pe prostul și mă holbez la propriile unghii dezinteresat.

Știam bine la ce se refera, însă eu nu știam absolut nimic și fusese doar o coincidență ca am plecat fix înainte să răsară focul, nu?

—Nu știi? Clubul la care am fost aseară a luat foc și au murit aproape toate persoanele de acolo! E nașpa rău! Îmi spuse Alex supărat și ușor nervos.

Și deși Alex chiar nu era absolut deloc mulțumit de situația dată, probabil chiar nimeni nu era, mie mi-se schița un zâmbet larg și mulțumit pe buze.

Diavolul mi-a adus o floare (boyxboy)Where stories live. Discover now