31

2.1K 107 3
                                    

,,Si v poriadku?" opýtal sa Damian.

,,Á...áno," obzrela som sa opäť na to miesto no nikto tam nebol. Asi sa mi to iba zdalo.

,,Vyzeráš akoby si videla ducha." 

,,Je tu niekto s čiernymi očami?" povzdychol si a prešiel si rukou po vlasoch.

,,Myslíš Matta? Tak toho si nevšímaj. Je to taký introvert a väčšinou sa tu s nikým nebaví," prikývla som a už ďalej sa na nič nepýtala. Objavil sa tu pri nás Reed. No nepríjemný pocit nezmizol.

,,Deje sa niečo?" prešiel pohľadom po mne a potom si prezrel Damiana. 

,,Nie, len som ju chcel požiadať o tanec, kedže ty sa tu musíš pár hosťom venovať," 

,,Aj ty by sa mal, kedže je tu tvoja rodina a aj tvoj večierok," odpovedal mu Reed.

,,Mňa tieto sračky nezaujímajú a tento večierok nebol môj nápad," zobral ma za ruku a viedol k parketu. Stihla som iba venovať Reedovi posledný pohľad, kým mi zmizol z pohľadu. Damian nevyzerá, že by mi chcel nejak ublížiť. 

Ocitli sme sa na parkete. Pravdu povediac zmocnil sa ma pocit nervozity.

,,Um ja neviem tancovať," zahanbene som povedala a pohľad mi skĺzol dole k naším nohám. Priblížil sa k môjmu uchu a pošepkal mi doňho.

,,Ani ja," prekvapene som sa na neho pozrela zatiaľ čo on iba kývol ramenami. Chytil ma okolo pásu a začali sme sa pohybovať v rytme hudby. Vôbec mi to nejde a mám pocit, že on vie tancovať. Určite lepšie než ja. Povedal to iba preto, aby som sa necítila nervózne a zahanbene. Za čo som aj celkom rada. Skoro všetci tu boli odo mňa vyšší a ani sa nečudujem. Mala som si zobrať tie vysoké topánky.  Pieseň skončila a pobrala som sa čo najrýchlejšie k stolom, aby som si mohla sadnúť. Necítila som sa pri tom tanci dobre. 

Sedela som na stoličke s mojím šampanským a pozorovala ľudí, ktorí sa tu bavili. Lucasa zabávali malé deti. Teda skôr dievčatá. Usmieval sa a pri tom s jedným malým dievčatkom tancoval. Bola šťastná a vysmiata. Musela som sa usmiať.

,,Dobre sa zabávaš?" pristavil sa pri mne Reed. Pozrela som sa na neho a prikývla. 

,,Tak...zatancuješ si so mnou?" nesmelo sa opýtal a čakal. Postavila som sa a vykročila smerom k parketu. On nezaostával a nasledoval ma.

,,Varujem ťa, neviem tancovať," 

,,Všimol som si," krátko sa zasmial. Po prvý krát asi počujem pravý smiech. Dal mi ruku okolo pásu a druhou ma chytil za tu moju. Po celý čas ma vedie a ja sa začínam cítiť trápne. Mala som viac trénovať. Teraz si pripadám ako nejaké polienko dreva. 

,,Kľud, ide ti to celkom dobre," iba som jemne prikývla a usmiala sa. Všimla som si ako neďaleko nás tancoval Lucas už s iným dievčaťom.

,,Tie deti majú, ale radi Lucasa," pozrel sa smerom kde som pozerala a prikývol.

,,Tomu dievčaťu je krstný," wau. To by som ani nepovedala.

,,Vážne?" neverila som.

,,Áno. Je to dcéra tamtoho pána. Je to otec Samuela a Damiana," takže majú ešte mladšiu sestru. 

,,Poznáte sa dlhšie? Lebo predpokladám, že na ich večierku si bol už zopár krát," prikývol.

,,Môj otec...boli kamaráti," videla som na ňom ako ťažko to slovo vyslovil. Prišlo mi ho ľúto. 


Pár minút sme sa ešte pohybovali do rytmu hudby. Končila pieseň, ktorá je mimochodom nádherná.  Zatočil ma čo som vôbec nečakala a následne má zaklonil. Na chvíľu som si myslela, že spadnem no Reedovi som v tomto celkom dôverovala. Naše tváre boli od seba iba zopár centimetrov. Narovnal sa a mňa taktiež. Trápne som sa usmiala a odišla kade ľahšie. 


Keď som kráčala to vie kam, pripojila sa ku mne Talia. Zvedavo som na ňu pozrela. 

,,Ahoj, "usmiala sa a zobrala si od čašníka pohár šampanského. Udivene som na ňu hľadela a rozmýšľala nad tým prečo za mnou prišla. 

,,No tak ako sa máš?" zrazu sa spýtala.

,,Um dobre?" 

,,Prepáč, správam sa čudne," zachichotala sa, zastali sme pri nejakej skupinke žien. 

 ,,Milé dámy, toto je Allison," dievčatá sa na mňa usmiali a daktoré si ma iba prezreli. Pohli sme sa ďalej. 

,,Mrchy," zašomrala popod nos. 

,,Prosím?" 

,,Nič, len že sú to povrchne mrchy. Nevšímaj si ich iba žiarlia," prečo by mali? 

,,Nemajú dôvod." 

,,Ale im to nevysvetlíš. Proste už keď ťa videli ako si tu prišla s Reedom ťa odškrtli na listinu nepriateľok," pozrela som sa s vážnou tvárou na ňu. Zatiaľ čo ona iba nadvihla ramená.  

,,Prečo by to prosím ťa robili?" 

,,Ako som povedala žiarlia. A Reed je...povedzme veľmi žiadaný. Zatiaľ čo jemu nie je nikto dobrý. Ako teba nenávidia, on ich už od prvej chvíli nenávidel lebo sa chceli a chcú dostať do jeho postele," ou.

,,No ja s tým nemám nič spoločné," obhajovala som sa. 

,,No...neviem neviem. Aj keď viem, že spolu nič nemáte tak to ako ste tancovali. Ešte som tak nevidela Reeda tancovať so žiadnou ženou," tak to ma šokovalo. Asi jej Sam povedal, že nie sme nič. Vlastne ani kamaráti nie sme.  

,,No to asi preto, že ja tancovať neviem. To preto sme tak tancovali," zasmiala sa a úsmev jej nezišiel z tváre. Pokrútila nado mnou hlavou a dopila svoj pohár šampanského.

,,Ako dlho poznáš Reeda?" videla som ako premýšľa.    

,,Neviem, také tri roky. Stretli sme sa na tomto večierku. Prišla som so svojím bratrancom," nie je to veľa. A v upírskom svete je to dosť krátka doba. 

,,A ak sa môžem spýtať tak so Samuelom ste spolu ako dlho?" myslím, že sa tí dvaja stretli na tomto večierku pred troma rokmi. Aspoň si to myslím.

,,Jeden a pól roka myslím," usmiala sa a vyhľadala som ho pohľadom. Stál na druhej strane spoločne s nejakým mužom a Reedom. 


Bolo niekoľko minút pred polnocou. Čas tu ide nejak moc rýchlo. Niektorý ľudia, teda upíri, už odchádzali. Boli to skôr rodičia alebo ešte ta staršia, veľmi staršia generácia. A práve teraz sa ta pravá zábava iba začala rozbiehať.  A musím povedať, že v riadnom a veľkom štýle. Svetla zhasli a svietili už iba menšie, ktoré tu dodávali temnejšiu, záhadnú a klubovú atmosféru. Kapela začala hrať viac energickejšie pesničky. Zapojili do toho bicie, elektrickú gitaru a samozrejme ich zlaté hlasy. Upíri sa začali zhromažďovať na parkete a zapojili svoje všetky tanečné skills. Niektorým to išlo a iným naopak zas nie. 

,,Poď ideme aj my," potiahla ma za ruku Talia a ja som nestihla ani protestovať. 

DARK SOULWhere stories live. Discover now