20

2.3K 108 1
                                    

Celý deň prebehol v celkom v poriadku ak nerátam to ráno. Celý deň si tu len tak ležím a čítam. Extrémne ma bolia nohy a ani sa nečudujem po včerajšku. Ako tak čítam stále mi behá po rozume jedno slovo. Upír. Ako to že niečo také existuje? Nechám to radšej plávať tak. Raz sa určite dozviem viac.  

*klop*

,,Ďalej," povedala som a čakal kto je za dverami.

,,Mám ti len povedať, že dnes nebude spoločná večera. Pán Reed a Lucas niečo vybavujú čiže večera sa podáva od siedmej až po ôsmu hodinu," oznámilo mi jedno dievča tuším, že sa volá Jessica. Nejak moc to neriešim a iba prikývla. Ani nie som hladná čiže dnes to bude knižnica, ktorú navštívim.



Vošla som do miestnosti a oviala ma vôňa starých kníh. Len tak som sa prechádzala uličkami a bruškami prstov cítila knihy. Až som narazila na jednú čudnú, ale zároveň zaujímavú knihu. Síce takých je tu dosť lenže táto nielen svojim dizajnom, vôňou, ale aj názvom zaujala.

Vytiahla som ju zo zástupu iných kníh a zatajila dych. Je hrubá a samozrejme ťažká. Takáto kniha ako táto ktorú držím v rukách je stará a to poriadne. Žeby dedičstvo upírov? Možno.  Ako som spomínala táto kniha môže pochádzať aj z konca 19. storočia. Krvavo červená farba dodávala tejto starej knihe ešte väčšiu eleganciu. O názve ani nehovorím. Strieborné písmenka neboli poškodené, akoby boli naozaj zo striebra. Keď prejdem po jednotlivých písmenkách, až mi z nich prejde  mráz po chrbte. Prečo cítim, že táto kniha je zakázaná? Ešte raz prejdem po písmenkách a nakoniec ju otvorím.

Prvá strana je nejaké venovanie, ktoré hneď preskočím a tým pádom sa dostanem na ďalšiu stranu. OBSAH. Je naozaj dlhý. Prechádzam text až ma napokon niekoľko názvov zaujme. Ako napríklad Premena alebo Smrť či Ochrana. Okamžite som tu knihu zatvorila a oprela sa o jednotlivé poličky zapratané knihami. Je to o upíroch. Kniha, ktorá sa mi hodí, a ktorá mi odpovie možno pár otázok. Že pár. Ako tak pozerám na tu knihu a na jej hrubosť neviem či ju prečítam niekedy celú. Áno prečítam ju! Chcem sa dozvedieť viac o upíroch, o tomto svete a konečne chcem aspoň niečomu chápať. Preto práve kráčam, vlastne sa zakrádam, jednotlivými chodbami, ktoré vedu do mojej izby. Hneď ako vojdem zabuchnem za sebou dvere a hodím sa nedočkavo na posteľ.   


Listujem strany až sa dostanem na stranu s novou kapitolou.


Premena

Vznik človeka bola dlhá cesta k tomu aká sú dnes. Cez opice až k terajšej verzií človeka. Ľudstvo nepozná dve verzie života. Ľudia sa delia na tých, ktorí veria, že človeka stvoril Boh a tá druhá, že vznikol dlhou cestou a na začiatku bola z nás skupina opíc. Vlastne obidve strany majú pravdu. Boh stvoril Adama a chcel nájsť vhodného pomocníka, a tak stvoril zvieratá, ale zistil že Adam nájde pomoc iba v niekom kto je mu seberovný. Preto ho uspal, zobral mu rebro a z neho vytvoril Evu. Žili so zvieratami, Bohom v záhrade s názvom Eben. Lenže diabol pokúša všade a tak to bolo aj tu. Eva a Adam porušili Boží príkaz. Ich trestom bolo vykázanie z rajskej záhrady. Obidvaja sa nechali nahovoriť diablom. Vykázanie z Raja bolo ich iba prvotný trest. Ale čo počali bolo ešte horšie. Ich dieťa za nič nemohlo no aj tak na ich jediný prehrešok doplatilo. Keď dovŕšilo svojich 10 rokov začal sa u neho prejavovať diabol. Krvilačné monštrum, ale stále bolo iba vo vývine, ale už aj v takomto veku dokázalo veľké veci. Jeho meno si každý pamätá Kain, ten ktorý zabil svojho mladšieho brata Ábela. Vraj nezniesol fakt, že Boh jeho obetu prijal a jeho nie. Pravda bola však iná. Nerozmýšľal, zošalel vôňa krvi bola silnejšia. Jedného dňa neodolal a zabil ho. Za tento čin ho Adam s Bohom potrestali a vyhnali ho ďalej preč do nejakej pustatiny. Neskôr si založil rodinu a splodil syna. A z generácií na generáciu sa rodilo viac upírich detí. No nebolo ich viacej ako tých ľudských. Upíri splodia svojho potomka ťažšie ako obyčajný smrteľník(viac na strane 953-Potomok). Neskôr prišli na to že je ľahšie premeniť človeka ako splodiť upíra. Avšak nie vždy sa to vyplatí. Človek pri premene môže umrieť, zmeniť charakter (beštia) alebo premena prebehne v ľahkosti a človeko-upír sa musí učiť ovládať.       


Premena je vskutku ľahká. Krv upíra a človeka sa zmieša a následne vypije. To však nie je všetko. Po 24 hodinách človek pocíti silu a energiu a tým pádom je jedna polovica premeny hotová. Tá druhá je ťažšia. Treba ho vyhladovať až pociťuje záchvaty smrti. Úplným upírom sa až stane keď zabije človeka a zahryzne sa do jeho teplého srdca. Ak toto nezvládne pravdepodobne umrie. Ak ho neláka vôňa krvi je zatratený a zároveň oddaný Bohu. Po smrti jeho duša putuje napäť do raja za Bohom a tam si s ním nažíva. 

... 





Pomaly som pociťovala únavu. Aby som nepoškodila knihu odložila som si ju do skrine a ľahla som si do postele. Pár minút som rozmýšľala nad tým čo sa v tej knihe píše. Je to zaujímavé, ale extrémne vyčerpávajúce, kedže som sa pri všetko zastavila a premýšľala nad tým. Moje myšlienky mi nedali spať no aj tak ma zmohla únava a ani neviem ako a bola som v ríši snov. 






Zaujímal by má názor na túto kapitolu. Dala som si s ňou veľkú námahu čo sa týka úryvku z knihy. Dúfam, že to vidno. Ako hlavná hrdinka na konci bola unavená tak aj ja som. Strašne ma to vyčerpalo a pomaly zaspávam pri počítači.  

DARK SOULWhere stories live. Discover now