4. Bölüm

20.5K 1.9K 4.3K
                                    

"Günde kaç soru çözüyorsunuz?" Sınıftan bir kız, Taehyung, Jungkook ve Gipeun üçlüsüyle normal bir iletişim kurmaya çalışıyordu.

Üçü de sessizce kıza baktılar.

"Ne sorusu?" dedi Jungkook, kafası karışmıştı.

Gipeun gözlerini devirdi, "Test diyor Jungkook." Sonra ışıldayan gözlerle kıza döndü, "Ben otuz tane çözüyorumdur! Yani... Derste çözdüklerimizi sayıyoruz değil mi?"

"Otuz mu? Abartma Gippy, maksimum on tane soru çözüyorsun o da cevap anahtarından bakarak." Taehyung başını sağa sola salladı.

Kız zorla gülümsedi. Aldığı cevaplar yüzünden ne diyeceğini bilemiyordu. "Ben beş yüz tane çözüyorum," diye mırıldandı. "Şey neyse ben gideyim- kantine gitmem lazım."

Gipeun kızın sınıftan çıkmasını izlerken yüzünü buruşturdu, "Keşke elli deseydim. İnternetten 'ne kadar psikopatsın' tarzı testlerle birlikte günlük elliyi geçiyorumdur."

Taehyung elindeki kalemle kızın başına hafifçe vurdu, "O testleri çözmene gerek yok hepimiz cevabı çok iyi biliyoruz."

"Yüzde yüz psikopatsın," diyerek Taehyung'u onayladı Jungkook. Gipeun sinirli bir yüz ifadesiyle ikisine bakınca gülerek kızın omzuna vurdu. "Seni böyle seviyoruz."

Gipeun omuz silkti, "Karanlık sokaklarda yürürken arkanızı kollasanız iyi edersiniz." Abartılı bir ciddiyetle konuşmuştu. "Ben süt almaya gidiyorum."

"Dur bekle ben de geliyorum," dedi Jungkook cebindeki parayı kontrol ederken. Gipeun'un omzuna kolunu atıp hala sırada yayılmış bir şekilde oturan Taehyung'a baktı, "Bir şey istiyor musun?"

Taehyung başını hayır anlamında salladı. "Derse geç kalmayın, başlayacak birazdan."

Taehyung'u onayladı, bir yandan da tüm ağırlığını Gipeun'a vererek kızı sinir etmeye çalışıyordu. Geçen gece Jimin ile birlikte yaptıkları film gecesi sayesinde keyfi oldukça yerindeydi.

"Jungkook yapma şunu!" diye homurdandı kız bir yandan da kurtulmaya çalışıyordu.

"Neyi?" diye sordu Jungkook. Hızlı yürüdüğü için Gipeun peşinde sürükleniyor gibi duruyordu. Gülmemek için dudağını ısırdı.

"Yüz kilosun verme ağırlığını!"

Jungkook kendini tutamayıp güldü, arkadaşı sinirlendiğinde sesi otomatikman incelip komik bir hal alıyordu.

Koridorda insanların arasından bu şekilde didişerek geçip kantine indiler. Üzerlerinde olan meraklı bakışları fark etmemişlerdi.

***

"Ben çok sıkıldım," diye sızlandı Taehyung. Öğleden sonraki ilk derslerine gireceklerdi ama daha fazla sınıfta durmaya tahammülü kalmamıştı. "Eve gidiyorum ben."

Sıra arkadaşı, çok fazla konuşmayan çocuk "Öğleden sonra deneme sınavı olabilir," diye araya girdi.

"Her gün aynı yalan. Kaçmayalım diye yapıyorlar ben daha fazla dayanamam." Taehyung gayet kararlı duruyordu. Eşyalarını darmadağın bir şekilde çantasına sıkıştırdı. Bu sırada Jungkook ve Gipeun da arkalarını dönmüş onu izliyordu;

"Benim de canım çekti aslında," dedi Gipeun. "Ben de mi eve gitsem?"

"Yoongi hyung evde çalışmıyor mu bu ara? Eve gidince ne diyeceksin?"

Kız ofladı, "Doğru. Benimle uğraşmaya fırsat arıyor zaten." Elindeki kalemi düşünceli bir şekilde çevirirken bir anda aklına bir fikir gelince kalemi arkadaşlarına doğrulttu, "Müthiş bir fikrim var."

marshmallow|jikookWhere stories live. Discover now