Drama

311 21 4
                                    

"Mě?" podivila se Tiffany a položila misku se skoro dojedeným salátem na stůl. Tyrion odložil příbor,masového koláče se sotva dotkl.

"A řekl taky král proč ji chce vidět?" zeptal se s velikým důrazem na výslovnost. Rytíř zavrtěl hlavou.

"Ach,to je strašné" povzdechla si Tiffany. "Počkáte tu než se vrátím?" zeptala se Tyriona. Ten přikývl,načež se Tywin zvedl a přešel k madlům.

"Král si přeje vidět jen lady Tiffany. Tvá přítomnost nebude nutná,můj lorde" upozornil je opět rytíř v čele.

"Na to ani nepomýšlej že bych svoji dceru svěřil bandě neschopných idiotů jako jste vy,o to víc v tomhle stavu" ušklíbl se Tywin a opatrně vyjel s Tiff z altánku. "Tak jdeme jdeme,nemáme čas na zbytečné otálení" popohnal je,načež se zlaté pláště daly do pohybu.

"Nejedu moc rychle zlatíčko?" zeptal se po chvíli Tywin své dcery. Tiff malinko zaklonila hlavu aby na něj viděla.

"Ne,akorát" usmála se a spokojeně zavrněla, když ji otec pohladil po vlasech. Stráže je odvedly do Joffreyho přijímací místnosti kde už chlapec seděl v křesle. Právě si seřizoval kuši. Když vešli,opřel ji o stěnu a vyšel jim vstříc.

"Odejděte" mávl na zlaté pláště a rytíři jak přišli tak zase odešli. Tywin vozíkem najel tak,aby byla Tiffany k Joffreymu čelem a pak se postavil po jejím levém boku.

"Tetičko,tak jsi to zvládla" zeptal se,když jí na uvítanou políbil ruku. Jeho slova byla vlídná,ale v jeho hlase žádný cit nebyl. Odříkával to,jako by se mu vlastní slova hnusila. Od momentu kdy jej viděla naposledy se jeho chování změnilo o 180°. A Tiffany přetvářku z celého srdce nenáviděla.

"Snad jsi nezapomněl na naši lekci slušného chování tenkrát v trůním sále,synovče" poznamenala kousavě. Joffrey vycenil zuby jako pes.

"Výsosti!" opravil ji důrazně.

"Králíku" odfrkla si Tiffany a založila si vzdorovitě ruce na prsou. Joffrey celý zrudl vzteky.

"Vstaň,když mluvíš s králem!" rozkázal pištivým hlasem. Tím už ale pohár trpělivosti přetekl. Tiffany se vší silou opřela do kol,čímž prudce popojela o kus dopředu. A přesně na Joffreyho. Čapla mladého krále za vlasy a stáhla ho k sobě níž.

"Už zase jsme v téhle situaci,hm?" zavrčela a zalomcovala mu hlavou. Joffrey nepřestával kňučet.

"Nenapadlo tě třeba že na tom křesle mě otec nepřivezl jen tak? Že třeba necítím nohy,dost možná jsem i ochrnutá,hm? " pokračovala. Tywin jen spokojeně dceru pozoroval. Chlapec kňučel,pištěl,naříkal a snažil se dostat z jejího sevření. Tiffany ho ale zatáhla ještě víc.

"Naposledy tě varuji. Uvědom si laskavě,komu že to tady lezeš na nervy. Dva královrahové v rodině je docela terno,nemyslíš?" procedila skrze zaťaté zuby a konečně ho od sebe odstrčila tak prudce,že rovnou přepadl dozadu.

"Dnešní lekce slušného chování je u konce". Tywin se opět chopil madel a odvážel ji pryč. Tiffany se mezi dveřmi však nezapomněla rozloučit.

" Ať žije králík!".

Vezl ji mlčky bludištěm chodeb Rudé bašty a jeho kroky se v tom prázdnu hlasitě rozléhaly. Nemohl ji vézt cestou kterou přišli,protože z podloubí do zahrad byl schod. Ač byl nízký,netroufal si jej s vozíkem přejíždět. Museli to tedy celé obcházet a jet chodbou, kterou Tiffany přivezl Tyrion.

"Tati?" oslovila jej po chvíli. Z jejího hlasu poznal že nad něčím přemýšlí.

"Ano zlatíčko?"zeptal se Tywin a ještě trochu zpomalil,aby se mohl naplno věnovat tomu co bude říkat. 

(GoT) Prostřední LannisterWhere stories live. Discover now