Kdo to sem pořád leze?!

332 26 8
                                    

Radostná zpráva o probuzení Tiffany se rychle roznesla celou Rudou baštou. Celý den přijímaly Tywin i jeho dcera gratulace,květiny a jiné dary. Sloužící již mohli po chodbě kolem jejích ložnic chodit beze strachu, že na ně vyběhne Lannister který strachem o dceru div nezešílel. Její stav se stabilizoval do takové míry,že mistr Hellen dovolil aby jí podepřely polštáři a uvedly ji tak do polosedu,aby nemusela jen ležet. Jinak se ale nesměla ani pohnout.Tywin jí právě předčítal,když jí pážata přinesli večeři.

"Calide" usmála se na chlapce s podnosem na rukou. Arya za ním zavřela dveře a mísu s čerstvým ovocem položila na stůl. Calid se hluboce poklonil.

"Jsem nesmírně šťastný že jste zdráva má paní" pronesl,když od něj Tywin přebíral podnos. Stále trval na tom,že se o ni bude starat sám a to se týkalo i krmení.

"Otče...dej pokrm... Calidovi. Je to...pojistka...aby mne nikdo....neotrávil" usmála se Tiffany. Mluvila tiše a chraplavě,Hellen to přikládal tomu že její hlasivky dlouho nepracovaly. Tywin přikývl a zvedl poklici.

"Pojď blíž" vyzval Calida a chlapec ochotně přistoupil. Postupně před jejich zraky ochutnal šťouchané brambory i lehký zeleninový salát,měla mistrem nařízenou dietu. Vše bylo v pořádku. Arya mu ještě dala otestovat vodu,ta byla také bez vady.

"Arry,prosím. To pouzdro....na stolku" hlesla Tiffany. Arya ze stolku vzala kůží potaženou krabičku a nadzvedla víčko. Uvnitř byly ampulky se šťávou její paní.

"Jakou by jste chtěla?" zeptala se Arry a usmála se na ni. Tiff jí úsměv oplatila.

"Rybíz..." zašeptala a páže nakapalo do jejího pohárku několik kapek. Pak zvedlo hlavu.

"Lorde Tywine?". Starý Lannister práve porcoval salát na menší kousky,aby se jeho dcera nemusela tolik vyčerpávat kousáním.

" Mně šťávu z hroznového vína "řekl a dál pokračoval v porcování. Když to dokončil,na lžičku nabral trochu šťouchaných brambor a opatrně ji přistavil Tiffany k ústům. Ta je s vypětím všech sil otevřela a sousto začala opatrně žvýkat.

" Chutná ti, drahá?"zeptal se jí Tywin,když jí něžně otíral kapesníkem koutek úst.

"Příjemná změna" usmála se. Tywin počkal až sousto spolkne a pak jí dal další lžičku.  Za necelou půl hodinu řekla, že už nemůže. Když její otec chtěl zbytky vrátit na podnos a nechat je odnést,zastavila jej.

"Calide....dojez to... prosím" usmála se na něj. Tywin se po ní podíval.

"Myslíš že sluhové nedostávají najíst zlatíčko?" zeptal se jí. Tiffany opatrně otočila hlavu,aby na něj viděla.

"Lidé..." najednou ji však přemohl nezastavitelný záchvat kašle,až ji musel Tywin opatrně přitisknout k lůžku,aby si ještě neublížila jak sebou cukala.

"Lidé v mých službách nikdy.....nikdy....netrpí nedostatkem nebo....hladem" odpověděla mu,když ji kašel přešel. Lannister přikývl a přiložil jí k ústům pohárek,zatímco druhou rukou jí podepřel hlavu.

"Pij zlatíčko. Máš sucho v krku,to proto kašleš" usmál se na ni vlídně,když se Tiffany opatrně napila. Pak podal Calidovi talíř s nedojedeným salátem a brambory.

"Tvá paní ti přikazuje po ní dojíst" řekl. Chlapec přikývl,poklonil se oběma Lannisterům a s podnosem se uchýlil do koutka ložnice,kde se do jídla pustil.  Arry přistoupila k Tywinovi s pohárkem.

"Můj lorde" poklonila se a podala mu jeho vodu s hroznovou šťávou,načež se nenápadně postavila ke Calidovi do kouta,někdy se spolu o jídlo dělili.

"Zkus tohle. Je to jako pohlazení na jazyku"zazubil se na ni a přistavil jí lžičku s hromádkou šťouchaných brambor. Arry zeširoka otevřela pusu a ochutnala.

" Dobrý,viď? Kuchař je zjemňuje máslem, kapkou smetany a dochucuje špetkou soli"řekl,když si dal lžičku salátu. Arya přikývla.

"Jo. A dej mi ještě!" zalomcovala mu ramenem. Tiffany se při pohledu na ty dva musela usmát. Calidovi se její páže líbilo,ale Arry byla někdy tak rázná až ho chudáka zaskočila. Chlapec k ní natáhl další lžíci a Arry mu ji vzala z ruky,nechtěla aby ji krmil jako malé dítě.

"Vez....vezměte si ovoce" zašeptala lady. Arya se uklonila a přešla k míse,odkud si vzala jablko a druhé hodila po Calidovi,který ho elegantně chytil.

"Teď odejděte,lady musí odpočívat" pronesl Tywin,načež oba s poklonou odešli.

"Klidně se prospi jestli jsi unavená" usmál se na Tiffany,když se otočil zpátky na ni. On sám ale vypadal že by spánek potřeboval mnohem víc než ona. Temné kruhy pod očima byly důkazem toho jak málo posledních pár týdnů spal.

"Myslím...že jsem spala...dost" pronesla chraptivě. "Ale ty...by jsi měl jít spá-spát". Tywin zamítavě zavrtěl hlavou.

" Kdepak má malá,není to tak strašné abych nevydržel do večera ". Někdo zaklepal,Tiffany opatrně otočila hlavu ke dveřím.

" Kdo to sem pořád leze"zavrčel Tywin. "Dále!". Do pokoje rozvážně vešla Margaery s její babičkou Ollenou v těsném závěsu.

" Má lady"vysekla jí Margaery půvabné pukrle a usmívala se přitom tak sladce,až nad tím výraz Olleny vypadal ještě víc znechuceně než obvykle. Tiffany jí malinko pokynula hlavou.

"Lady Margaery...nebo už..královno?" zeptala se tiše. Dívka se smíchem zavrtěla hlavou.

"Kdepak má drahá. Náš král Joffrey nechal svatbu odložit do té doby,dokud nebudeš plně zdráva". Tiff nevěřícně zdvihla obočí a pohledem zabloudila k otci.

" Je to tak jak říká "dosvědčil Tywin její slova. " Tvůj synovec se zdál být tvým stavem tak zasažen že ti dokonce nechával denně posílat květiny".

"Samozřejmě. Ať žije král" utrousila Ollena. Margaery se po ní nejistě podívala.

"Ale no tak,babi. Omluv prosím mou babičku má lady,události posledních dní ji značně unavily" Tiffany se nepatrně usmála. Jakýkoli mimika jí činila problém,cítila se jakoby na tváři měla ztuhlou pleťovou mast,kterou ji před lety přivezl otec z jedné z jeho výprav.  Když jí na tváři nechala dost dlouho,ztuhla tak že jí ztěžovala jakýkoli pohyb obličeje. A přesně takhle se teď cítila.

"To...to je v pořádku" řekla. "S lady Ollenou jsem....se viděla docela nedávno...na té večeři...naposledy". Stará lady Tyrell se jen ušklíbla.

" To už bude půl třetího měsíce drahá "poznamenala a Tywin vztekle zatnul zuby. Tiffany se však její narážkou nenechala rozházet.

" Má chyba...řekněme že...nemám pojem o čase "zachraptěla. Margaery se omluvila se slovy,že ji jen přišly pozdravit a podívat se jak se jí daří,načež s drobnou úklonou odešly.

" Protivná ženská"ulevil si Tywin,když se za nimy zavřely dveře. Tiffany se tiše zasmála a opatrně rozevřela dlaň,aby ji otec mohl vzít za ruku.

(GoT) Prostřední LannisterWhere stories live. Discover now