Hellen

370 32 11
                                    

"Můj lorde" poklonil se Varys. Tyrion vešel do zasedací síně malé rady bez pozdravu,zachmuřený a nevrlý. Vysadil se do své židle v čele stolu a ostatní překvapeně usedali na svá místa.

"Tak. Poslouchám" pronesl a zadíval se unavenýma očima na členy malé rady. Jen jedno místo zůstávalo již po několik dní prázdné.

"Víme něco o malíčkovi?". Varys se potměšile usmál a naklonil hlavu na stranu.

" Je to velice neobvyklé,aby správce královské pokladny zmizel na takto dlouhou dobu. Tím více lord Baelish, pokud urgentně nemusí,nevystrčí nos z Králova přístaviště. Už tomu bude skoro měsíc co odjel. Ale dle všeho se dnes ráno vrátil do města ". Tyrion zdvihl obočí. Vida,přeci alespoň jedna dobrá zpráva.

" Dobře,nechte pro něho poslat a ať tu zítra sedí jako všichni ostatní. Dál?".

"Král Joffrey stále neurčil přesný termín svatby. Několik hostů,které havran nezastihl,už dorazili. Mělo by se něco vymyslet"řekl Pycelle. V tu se Tyrion zamračil.

" Svatba nebude,dokud se mé sestře neuleví! Jak jistě víš velmistře,stále je v bezvědomí!"rozkřikl se na něj. Tywin byl den ode dne ustaranější. Z včerejší zprávy od výpravy z Casterlyovy skály vyplývá,že byly den cesty od Králova přístaviště. Měli by tedy dorazit už dnes. Jejich otec je od božího rána vyhlíží. Pycelle se po jeho slovech zatvářil velmi ukřivděně. "Ale ať"pomyslel si trpaslík.
Najednou se dveře do síně otevřely a dovnitř nahlédl jeden ze stráží.

" Lorde Tyrione,je tu tvá paní ". Lannister si  překvapeně  poposedl.

" Pozvi ji dál ". O chvilku později do místnosti vkročila Sansa v krásných smetanových šatech.

" Mí lordi"poklonila se spešně členům rady. Všichni do jednoho přikývli na pozdrav. Pak se však její oči upřely na Tyriona.

"Můj drahý,volá tě lord Tywin. S lady Tiffany je zle!" dostala ze sebe jedním dechem. Nikdo ani nepostřehl,kdy stihl Tyrion seskočit ze židle a už mizel se Sansou ve dveřích. Když vrazili do Tiffaniny ložnice,našli Tywina jak svou dceru tlačí do lůžka.

"Celá se chvěje!" křikl Tywin. Tyrion přiběhl, vyskočil k sestře na postel a přistavil jí ucho k hrudi.

"Srdce jí bije jako splašené!" zaradoval se. Otec však takovou radost neměl.

"Musí mít nějaký záchvat. Pane bože!" vyhrkl,když jí z koutků začaly téct pramínky zpěněných slin. Tyrion sestře nadzvedl oční víčko. Naprosté bělmo. Třes přešel v prudké škubání.

"Přitlač ji víc,vypadá to jako vzteklina" pronesl trpaslík a kapesníkem rychle Tiffany stíral pěnu od úst. Sansa stála v rohu místnosti,zakrývala si ústa a zadržovala pláč. Tyriona náhle něco napadlo. Dvěma prsty sestře otevřel pusu a vytřel pěnu z jazyka i patra.

"Co jí to děláš?" okřikl ho Tywin na pokraji zoufalství. Tyrion po něm střelil pohledem.

"Má něco v krku,ale mám krátké prsty. Podržím ji,ale ty jí to musíš vyndat" řekl. Starý muž jako v transu přikývl a Tiffany pustil,načež na ní nejmenší z Lannisterů dolehl celou svou vahou,aby ji udržel na místě.

"Promiň zlatíčko" zašeptal Tywin ke své dceři,než jí jednou rukou otevřel ústa a prsty druhé ruky jí zajel do krku. Tiffany se náhle prudce napnula,že ze sebe bratra skoro shodila. Když pak ale dopadla zpátky na polštář,už se netřásla. Tywin vyndal prsty a druhou rukou si otřel pot z čela. Tyrion k němu natáhl kapesník a otec do něj položil kousek suchého chleba.

(GoT) Prostřední LannisterWhere stories live. Discover now