Skoro dokonalé ráno

358 26 10
                                    

Uběhlo několik dní od Tiffanina probuzení. Vystřídalo se u ní tolik návštěv,že z toho Tywina kolikrát až rozbolela hlava. Její stav se zlepšil natolik,že se již směla trochu posadit a přijímat normální stravu. Za dobu svého kóma nezdravě zhubla,takže se nyní Tywin snažil o to aby se dostala alespoň na svou původní váhu.  Toho rána Tiffany seděla ve své posteli a četla si knihu,kterou jí minulý den přinesl Tyrion. Slyšela,jak někdo vchází do místnosti,ale ani nezvedla oči aby se přesvědčila kdo to je. Takhle brzy ráno to mohly být jedině služky s Arry,které ji tak jako každé ráno měly opatrně omýt a převléknout. Jaké bylo její překvapení,když zaslechla i známý hlas.

"Ale no tak sestřičko,já vím že je to napínavé,ale odlož ji alespoň na tu chvíli než tě děvčata obléknou" pokáral ji na oko přísně Tyrion a vzal jí knihu z rukou,načež ji založil šňůrkou ve vazbě na stránce kde skončila a odložil ji na stolek.

"Hrom aby do tebe" proklela ho se smíchem Tiffany."Nejdřív mi ji půjčíš a pak mi to sebereš". Trpaslík se vesele zašklebil.

"Promiň,ale mám pro tebe veliké překvapení. Bronne!" zavolal do chodby. Jedna ze služek která přišla s ním otevřela dveře a dovnitř vešel Bronn. Před sebou tlačil kolečkové křeslo.

"Chápu jaké to pro tebe musí být být tu neustále zavřená a uvězněna v posteli. Proto jsem nechal poslat pro tohle,jelikož podle mistra tvůj stav není zdaleka tak dobrý na to,aby jsi se pohybovala sama" usmál se Tyrion když viděl,jak se jí rozzářily oči. Služky kolem její postele mezitím rozestavěly zástěny,aby na ni nebylo vidět a ony ji tak mohly nerušeně převléknout.

"Jaké šaty si vyberete,má paní?" poklonila se Arry,když po chvilce s posledním dechem přiběhla celá uřícená. "Omluvte můj pozdní příchod,pomáhala jsem Calidovi v kuchyni s přípravou snídaně". Tiff se usmála.

" Vyber mi nějaké šaty příhodné venkovní teplotě "řekla jí,načež se páže s úklonou odebralo do šatny,odkud po chvíli vyšlo se sytě vínovými lehkými šaty přes ruku.

" Dnes je skutečně horko"vysvětlila svůj výběr Arry.

"Na tvém místě bych si vzal nějaké vzdušné boty sestřičko" nechal se slyšet Tyrion. Tiff se zašklebila,i když ji přes zástěnu nemohl vidět.

"Ty aby jsi se neozval" pokárala ho,zatímco ji služka sundávala noční oděv. Když ji opatrně oblékly,což šlo velmi těžko vzhledem k tomu že se nemohla skoro hýbat,jedna ze služek zástěny zase jednu po druhé odnesla,čímž Tiffany umožnila pohled na oba její bratry.

"Chaime" usmála se na něj. "Neslyšela jsem tě přicházet". Králokat jí věnoval zářivý úsměv.

"Jsem plný překvapení. Kdo by řekl,že se v plné zbroji dovedu i plížit" poznamenal. Tiffany ale bylo jasné,že nepřišel jen tak na kus řeči. Když ji služky opatrně přesunuly nohy a usadily ji tím na kraj postele,přišly Jaime a Bronn k ní. Tyrion mezitím sklopil na křesle opěrky rukou,aby do něj mohly sestru bez problémů posadit. Králokat a žoldák se každý postavili po jedné její straně a podebraly ji oběma rukama pod stehny. Až když se jich Tiff chytila kolem krku,opatrně ji zvedly jako kdyby byla křehká skleněná soška. Snesly ji z vyvýšeného stupínku na kterém měla lože a pomalu ji usadili do křesla. Když konečně seděla,vrátil Tyrion opěrky na jejich původní místo,aby si na ně sestra mohla položit ruce a popřípadě se přidržovat. Arry jí poté ještě kartáčem učesala vlasy do lesku tak,že když na ně dopadlo sluneční světlo vypadaly v jeho záři jako stříbrné. Poté jí na krk a obě zápěstí nanesla trochu parfému.

"Můžeme?" zeptal se Tyrion a Tiffany s úsměvem přikývla. Bronn se chopil madel a vyjel s ní z ložnic a když vyšel i Chaime,nejmenší Lannister za nimi zavřel dveře.

(GoT) Prostřední LannisterWhere stories live. Discover now