Lord Baelish

752 46 0
                                    

"Jsi si jistý?" optala se Cersei vyděšeně. Byla za Joffreym v trůním sále a z toho co jí řekl jí bylo až úzko.

"Jistěže matko,jen mi ji povolej" přikázal. Cersei si povzdechla.

"Joffrey prosím,rozmysli si co říkáš. Copak tě neznemožnila dost?" snažila se ho ještě přemluvit. Chlapec semkl pevně rty k sobě.

"Slyšela jsi,zavolej ji" zopakoval svůj rozkaz. Regentka lehce sklonila hlavu a odešla ze sálu. Netušila,do které komnaty ji Tyrion nastěhoval,ale jakmile spatřila Bronna hlídat před jedněmi dveřmi,měla jasno.

"Pusť mne dovnitř" rozkázala žoldákovi. Ten ji sjel pohledem.

"Záleží co jim chcete,má paní" procedil skrze zaťaté zuby slova,která mu jen horko těžko šla přes jazyk. Cersei se povrchně ušklíbla.

"Král si vyžádal přítomnost slečny Tiffany,přeje si s ní pohovořit" pronesla. Bronn  protočil oči,načež zaklepal, lehce dveře pootevřel a nakoukl dovnitř.

"Slečno,nechci sejčkovat,ale král si Vás přeje očividně vidět" řekl. Tiffany seděla s Tyrionem na posteli a povídali si,ale když to slyšeli,oba vstali.

"Vážně?" zeptala se nevěřícně a založila si ruce na hrudi." A kdopak ti to řekl?". Do místnosti se přes Bronna vtlačila Cersei.

"To já" řekla a postavila se před svou mladší sestřičku."Chce tě vidět. Ihned".

"Ihned",ušklíbla se," tak mu vyřiď,že ihned nemám čas. Možná zítra,za týden,nikdy...nevím ". Cersei si zničeně promnula tvář.

" Podívej,mně je jedno co jste si řekli nebo udělali,ale neodporuj mu. Prostě to nedělej,alespoň jednou mě poslechni"dodala a vzala ji něžně za ramena. Tiffany ale prudce vyrazila ,svýma rukama strhla ty její a pro jistotu o krok couvla.

"Nesahej na mě" zavrčela vztekle. "Za tím králíkem prostě nepůjdu,i kdyby jsi mě prosila na kolenou. Jednou mi to stačilo". Tyrion si ústa překryl dlaní,aby Cersei neviděla že se směje. Jeho starší sestřička ho neskutečně bavila,nemohl si pomoci. Cersei také o krok couvla a nechala ruce klesnout k bokům.

"Já...dobře,vyřídím mu to. Ale takové chování prosím už neopakuj. Jsme sestry a vždycky budeme,Chaime a Tyrion to nechápou,ale sesterské pouto je nejsilnější jaké ženy mít mohou". Tiffany si opět založila ruce na hrudi a propálila ji naštvaným pohledem.

" Jenže Tyrion je mi víc sourozencem než vy dva s Chaimem dohromady"odvětila a Tyrion vyprskl,už svůj smích nedokázal krotit. Regentka si sestru změřila jasně zelenýma očima a zničeně se nadechla.

"Ale proč? Vždyť my jsme ti nikdy nic neudělali!" odporovala. Tiffany odvrátila pohled a spustila ruce z hrudi.

"Bude lepší,když už půjdeš" řekla. Cersei ji více nedomlouvala a bez jediného dalšího slova odešla. Ve dveřích se ale ještě naposledy zastavila a podívala se na ni.

"Jsi tak bezcitná,nezajímá tě nikdo kromě tebe" vyčetla jí. Tiffany nadzvedla obočí a otočila na ni hlavu.

"Nepřiděluj mi tvé vlastnosti,buď tak hodná" zašeptala,načež Cersei komnaty opustila a dovnitř místo ní vešel Bronn. Zavřel dveře a otočil se k nim čelem.

"Asi se na mě zlobíte že jsem ji pustil dovnitř,že jo?" zeptal se a nejistě se poškrábal za krkem. Tiffany se smutně usmála a přešla k němu blíž.

"Nic si nevyčítej,ty za to nemůžeš" řekla tiše a pohladila ho jemnou bledou dlaní po tváři. Žoldáka tím naprosto vyvedla z míry. Tyrion si odkašlal.

(GoT) Prostřední LannisterKde žijí příběhy. Začni objevovat