(24) "Bir yıldız tut"

9.1K 1.1K 814
                                    


Lütfen oy vermeyi ve yorum yapmayı unutmayınız

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.


Lütfen oy vermeyi ve yorum yapmayı unutmayınız. 🤍

İnstagram hakugu

"Yıldız kaydı. Gözlerini kapat. Kim bilir kimin sevdiği kapattı gözlerini bu dünyaya."

Ö K F
🔲🔲🔲

Yerde bana gülümseyen Banu'nun resmini yavaşça eğilip aldım. Gülümsüyordu. Bakışları anlamlı bir şekilde gülümsüyordu. Dudaklarındaki gülücük gerçekti. Hasta değildi. Sağlıklı bir şekilde bakıp gülümsüyordu.

"Ah..."

Gözlerimden akan yaş resmi ıslatmaya başladığında ciğerimi yakan bir acının tüm bedenimi kavurmasını seyrettim. Boğazımda biriken yumru yutkunmamı zorlaştırıyor, nefesimi kesiyordu. Boğuluyormuş gibi güçlükle bir nefes aldığımda daha gözyaşım süzüldü yanaklarıma.

Yerdeki defteri de alıp sırtımı kanepeye yasladığımda şimdi nasıl devam edeceğimi düşündüm. Nasıl devam edeceğim? Kime, nasıl yardım edeceğim? Kendim bile ayakta duramazken kime nasıl yürümeyi öğreteceğim? Çaresizliğime ağlasam bir çıkış yolu bulabilir miyim?

Gözyaşlarım çenemden kıyafetime akarken oturduğum yere yığılışımı ne manaya sığdıracağımı şaşırdım. Sanki tüm dünyada bana ayrılan yer bir metre kare bir yermiş de ben oracığa sıkışıp kalmışım gibiydi.

Sağ elimdeki resmi bir kere daha kaldırıp baktım.

Daha fazla bakamayacağımı anladığımda elim halsizce yanıma düştü. Bir insanın hayatının mahvoluşunu seyretmek vicdanıma sığmıyordu. Hele ona bunu yapan birine yakın olmak...
Kendimden tiksiniyordum.

Sok elimdeki defteri nefretle açtığımda ortalarda bir yer denk geldi.

"Bugün pembe bir kazak giymiş. Çekik gözleri o kazakta öyle belirgin bir hal almış ki, güldükçe içinde kayboluyorum. Hande'nin..."

Sertçe kapattığım deftere daha fazla devam edemeyeceğimi biliyordum. Benden bahsetmesi nefretimi daha çok artırıyordu. Tüm sayfaları parçalamak sonra da gidip yüzüne tükürmek istiyordum. Ama olmazdı. Banu ve Batı'yı tehlikeye atmış olurdum bu şekilde. Sakin kalmalıydım. Bu işi sessizce çözmeliyim. Ne kadar nefret etsem de sakin kalmaya devam etmeliyim.

Nefes almak adına defteri de resmi de bir kenara koyup balkona doğru yürümeye başladım. Hava soğuk olsun ya da olmasın yeni bir hava akımına ihtiyacım vardı. Tüm bu kasvetin içinde boğulup ölmek istemiyordum.

ÖLÜMÜN KORKAK FEDAİSİ Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin