36

4.5K 317 246
                                    

Harry Karanlık Lordun arkasından toplantı salonuna girerken toplantının konusunun keyfini yaşıyordu. Bu, olağanın dışında bir toplantıydı, herkes çağırılmamıştı.

Malfoylar, Lestrangelar, Sirius Black, Crouch Jr., Antonin Dolohov ve Severus Snape, başka kimse yoktu. Yapılacak misilleme için bu kadar kişi yeterliydi, hatta fazlaydı da.

Severus Snape, son zamanlarda Hogwarts'ta fazla meşgul olduğundan bu göreve çağırıldığı için oldukça memnundu.

Harry de yerine oturduğunda Lord, diğerlerinin de oturması için izin verdi. "Bu günki konumuz, bayan Granger üzerinden varisime kurulan tuzağa yapacağımız misilleme."

Çocuk Hermione'nin adının geçmesiyle kızı üç gündür görememenin sinirini bir kez daha hissetti. Ailesinin taşınması yüzünden kız akşamları bir saatliğine ancak uğrayabiliyordu. Sihir yapamadığından işler oldukça uzun sürüyordu.

Yapamıyordu çünkü o gece ailesini ikna ettiğini söylerken kast ettiği şey biraz oblivate ve biraz da kafa karışıklığıydı. Ebeveynleri kızı yurt dışında okuyor sanacaktı, kızın en azından reşit olana kadar istediği şey buydu. Neyse ki, kalede kalmayı kabul etmişti.

Konudan uzaklaştığını fark ettiğinde toparlandı. "Draco, saldırmak için çok güzel bir fikir sundu." diyerek lordunun sözlerini devam ettirdiğinde, Malfoy varisi hislerinin aksine safkan maskesini bozmadı. Aslında takdir edilmenin heyecanını yaşamakla meşguldü.

Harry açıklamasına devam etti. "Adresi bulmak biraz zaman aldığı için ancak şimdi toplanabildik."

Prens konuşmasına devam etmeyince Bellatrix heyecanla atıldı. "Nereye saldıracağız, Prens? Ah, umarım ortalığı kan gölüne çevirebilecek bir yerdir..." Son cümlesini ellerini birbirine sürterken kendi kendine mırıldansa da masadaki herkese duyurmuştu. Harry kadının dediği şeye sırıttı.

"Üzgünüm, Bella. Olağanüstü bir durum olmadığı sürece yalnızca bir kişi ölecek." Bella üzülmesi gerekirken daha da heyecanlandı.

"Dumbledore'un adresi mi bulundu?" diyerek şansını denedi. İhtiyarın bulunamayacak kadar iyi olduğunun farkındaydı ancak misilleme için sadece bir kişi öldürülecekse o kişi ancak Dumbledore olabilirdi. Daha etkili kim vardı ki?

Harry başını iki yana salladı. "Dumbledore'un kardeşini öldüreceğiz. Böylece Dumbledore'a bize yakınlarımızla saldırmaması gerektiğini öğreteceğiz." Odada planı daha önceden bilen dört kişi hariç hepsi şaşkınlıkla bakıyordu.

Crouch Jr. "Dumbledore'un bir kardeşi mi varmış?" diye sordu şaşkınlıkla.

Harry ölümyiyenin şaşkın yüzüne bakarken Dumbledore'a hakkını vermesi gerektiğini düşündü. Lord Voldemort geçmişinin izlerini sihir dünyasından nasıl sildiyse, o da başarabilmişti.

Tabi, Dumbledore'un gizli bilgileri özellikle araştıran biri için bulunamayacak kadar zor değildi. Hogwarts'ta ilk senesinde oldukça kolay bilgi edinebilmişti. İhtiyar geçmişini sadece günlük hayattan silmeyi başarabilmişti.

Eh, kendisi kadar yaşlı çok az kişi olduğundan sihir dünyası yavaş yavaş adamın geçmişini unutmuştu. Tabi şu Grindelwald'la olan efsanevi düello ve karanlık büyücüyü yenmesi hariç. Onun unutulmaması gerekiyordu, yoksa nasıl söz sahibi saygıdeğer biri olurdu?

Harry, bakışlarını Draco'ya çevirerek anlatmasını işaret etti. Draco yerinde dikleştikten sonra diğerlerinin bilmediği şeyleri açıklamaya koyuldu. Kendisininse bunları bilmesi çok doğaldı, bakanlıkta sözü geçen mükemmelliyetçi bir babaya sahipti.

Slytherin Varisi (Harry Potter AU)Where stories live. Discover now