26

5.8K 356 668
                                    

Evett şanslısınız ki bölüm atmadan sadece 4 gün dayanabilen bir Lady'niz var... Ayrıca 3200 kelime, hadi yine iyisiniz :))

Lütfen lütfen lütfen satır arası yorum atın acayip motive ve mutlu ediyorrr... İyi okumalarr

*Bu bölümdeki bazı diyaloglar direkt kitaptan alınmıştır.*

*****

Harry Potter-Slytherin her 1 Eylül'de olduğu gibi bu gün de oldukça mutsuzdu. Kaleden, evinden ayrılmaktan nefret ediyordu. Tek tesellisi bu senenin oldukça hareketli geçecek olmasıydı.

Trenin camından akıp giden manzarayı izlerken Hermione uzun süredir süren sessizlikten sıkılmıştı. "Dünya kupasında karanlık işaretin oluşturulması senin fikrin miydi?"

Harry olumsuz anlamda kafasını iki yana salladı. "Hayır. Sadece biraz ortalığı karıştırıp gözden kaybolacaklardı ama Barty Crouch Jr. babasını görünce bir mesaj bırakmak istemiş. İyi de olmuş."

"Bence de. Dönüşün yakın olduğu en iyi böyle anlatılabilirdi. Karanlık Lord dönüş planından hâla bahsetmedi mi?"

"Üç büyücü turnuvasına katılmamı istiyor. Tam olarak ne planladığını bilmiyorum ama belli ki turnuvanın finalinde döndüğünü herkes anlayacak."

Üç büyücü turnuvası, Avrupa'nın en büyük üç sihir okulu Durmstrang, Beauxbatons ve Hogwarts arasında beş yılda bir yapılması gelenek haline gelen büyücülerin zekalarını, cesaretlerini ve yeteneklerini konuşturduğu bir turnuvaydı. 1792 yılında üç şampiyon da yaralanınca turnuvanın tehlikeli olduğuna karar verilmiş ve yasaklanmıştı. Bu yılsa birtakım önlemler alınarak tekrar yapılmaya karar verilmişti.

Tabi bu karar öylesine verilmemişti. Tamamen Karanlık Lordun bir planıydı. Bakanlığı istediği gibi yönlendirmek Lucius Malfoy ve diğer birkaç önemli makamdaki büyücü sayesinde çocuk oyuncağı olmuştu.

Hogwarts'ta bina seçimleri, yenilen akşam yemeği ve yeni Karanlık Sanatlara Karşı Savunma profesörü Deli-göz Moody'nin takdim edilişinden sonra -ki aslında o Alastor Moody kılığındaki Barty Crouch Jr.'dı.- Dumbledore turnuvayı duyurdu. Harry zaten bildiği şeyleri dinlemek yerine dışarıdaki fırtınanın bir yansıması olan tavanı izliyordu. Yeni eğitim yılı sanki olacakları haber veriyormuş gibi şiddetli bir fırtınayla başlamıştı.

"Turnuvaya 17 yaş sınırı gelmiş, ne yapacaksın?" Harry yanında oturan sarışın çocuğun söylediklerine cevap vermeden aynı soruyu zihnindeki adama yöneltti. Karanlık Lord her şeyin kontrolünde olduğunu belirten bir sesle zihninde konuştu.

"Unuttun mu? Kuralları ben yazıyorum. Seni başka bir okul adına aday yapacağız. Hogwarts'taki diğer adayların seçilebilme riskini göze alamayız. Ateş Kadehinin kararlarını etkileyemeyiz ama bir okuldan tek bir aday çıkarsa mecburen o seçilmek zorunda kalır. Dumbledore'un yaş çizgisini geçmekse bizim için çocuk oyuncağı."

"Her şeyi düşünmüşsün..."

"Düşünmeden adım atma hatasını bir kere yaptım, o da bana sefalet içinde geçen on yıla mâl oldu."

"Onu hesaba katmasan da olur. Sonuçta aklın pek de yerinde değildi." Çocuğun zihninde Karanlık Lordun gözlerini kısarak ona baktığı bir görüntü belirdi. Yankılanan sesiyse meydan okuyucuydu.

"Sen bana deli mi diyorsun, çocuk." Harry kendine engel olamadan sırıttı. Neyse ki herkes turvunayı tartışmakla meşgul olduğundan kimse fark etmemişti. Kendisinden cevap bekleyen çocuk fark etse de, zihinleri arasındaki bağı bildiğinden garipsemedi.

Slytherin Varisi (Harry Potter AU)Where stories live. Discover now