11

6.8K 436 152
                                    

Son sözlerinden sonra salonu terk ederken Hermione'nin peşinden geldiğinden emindi. Kızın konuşmak için yalnız kalmayı beklediğini bildiğinden astronomi kulesine yönelmişti. Kuleye tırmandıklarında etraflarına bir sessizlik duvarı çekti.

"Yaptığın şey de neydi?" diye sorduğunda çocuk kendini çoktan hazırlamış olarak cevap verdi.

"Onlara bir ders vermem gerekiyordu Hermione. Günlerdir fark etmediğimi sanarak arkamdan konuşuyorlar ancak ben hepsinin farkındayım. Şanslarını yeterince zorlamışlardı. Şimdiden sonra benim hakkımda konuşmaya cesaret edemezler..."

"Onu sormuyorum," dedi kız çocuğun lafını keserek. "Yaptığın büyüyü soruyorum. Hepsine aynı anda... Bu çok büyük bir güç."

Çocuk kendini savunmaya o kadar hazırlamıştı ki kızın yaptıklarını görmezden gelmesine şaşırdı. Kız itiraz etmemiş aksine gücüne övgüde bulunmuştu. "Ne yani yaptıklarıma değil, büyüyü nasıl yaptığıma mı takıldın?"

Kız omuz silktikten sonra ayaklarını kuleden aşağı sarkıtarak oturdu. "Senin duyduğundan fazlasını ben her akşam ortak salonda duyuyorum. Bunu hak ediyorlardı." Harry kızın yanına otururdu.

"Ben 'bu kadar ileri gitmemeliydin' 'bu zorbalık' falan dersin sanıyordum."

"Ölümyiyen olduğumda bundan kat kat daha kötü görevlere katılacağım Harry. Tarafımı seçerken bunları biliyordum. Senin yaptığın şey benim kendimi hazırladıklarım yanında oldukça hafif kalır. Gerçekten, o yaptığın hangi büyüydü?"

"İradesi güçlü bir cadı... Yeri geldiğinde baskınlara katılacak, işkence edecek ve belki de can alacak..." Harry zihninde konuşan adama bir cevap vermemeyi tercih etti. Zaten ne düşündüğünü bildiğinden kelimelere dökmeye gerek yoktu.

"Bir nevi sokma laneti yaptım ama kesik derinin içerisinde. Dışarıdan bakan biri sağlam koldan ayırt edemez. Acılarının dinmesi tamamen kendi ellerinde. Doğru olanın benim söylediklerim olduğunu kabullendiklerinde acıları dinecek.  Nasıl yaptığıma gelirsek... Sihir sanılanın aksine sözcüklere hapsedilmiş değil Hermione. Ben bir büyü sözcüğü kullanmadım. Sadece yapmak istediğim şeyi aklımdan geçirip sihrime hükmettim. Sihir damarlarında kanınla birlikte akarken sadece sahibinin ona hükmetmesini bekler. Büyücüler yüzyıllar öncesinden beri sahip oldukları muazzam güce hükmetmeyi kolaylaştırmak için sözcükleri kullanıyorlar. Gelecek nesillere doğrusunun bu olduğu öğretildiğinden herkes gerçeğin bu olduğunu düşünüyor."

Bir muggle gibi büyüyen kız, Hogwarts'a çağırılmadan önce kontrolsüzce yaptığı büyüleri hatırladı. Hiçbirinde elinde bir asaya yoktu veya sihirli sözcükler kullanmamıştı. O an kontrolsüzce aklından geçenler bir anda oluveriyordu sadece. "Doğru söylüyorsun aslında... Elimize bir asa verilmesi yerine önce sihrimize hükmetmeyi öğrenmeliydik."

"Tabi asa kullanmak nispeten daha kolay, odaklanmayı kolaylaştırıyor. Ayrıca artık bu pek mümkün sayılmaz. Büyücüler zaman geçtikçe evrimleşip asalara muhtaç hale geldiler, seçilmiş olanlar hariç."

"Bana asasız büyü yapmayı öğretir misin?" Kız hevesle sorduğunda cevabı düşünürken tereddüt etti. Kendisi sihrini kontrol etmeyi yıllar önce, bir büyücü olduğunu bile bilmezken öğrenmişti. Bunun doğuştan olup olmadığından veya değilse bile nasıl öğreteceğinden emin değildi.

"Asasız büyü yapmak öğretilebilir... Elbette bunun için büyücünün iradesinin sağlam olması ve sihrinin oldukça güçlü olması gerekli. Sıradan bir büyücü asasız büyü yapamaz. Asayı bir kez eline aldığında aranızda bir bağ oluşur. Başkası tarafından kazanılmadığı sürece sahibine sadakatle bağlıdır aynı şekilde sahibini de kendine bağlar. Bu yüzden büyücü kendine ait olmayan bir asayla istediği gibi büyü yapamaz. Bağlı olduğu asayı kullanmadan ister başka asayla olsun, ister asasız olsun büyü yapmak büyücü için zorlaşır. Yüzyıllardır asa kullanıldığından büyücüler buna uygun olarak zamanla evrimleşti. Ancak bizim gibi doğuştan seçilmiş kişiler sihirlerine kolaylıkla hükmedebilir."

Slytherin Varisi (Harry Potter AU)जहाँ कहानियाँ रहती हैं। अभी खोजें