Cap. 49 - Meciul destinului

812 43 5
                                    

Incercam sa trag usor cu peria de la rimel genele mele, privindu-mi reflexia in oglinda. Prin minte imi fugeau imagini cu Alex inca din weekend, desi trecusera ceva zile de atunci. Eram nesigura pe urmatoarea mea miscare, insa preferam sa imi fac rutina, plina de speranta. Urma o zi importanta. Ei bine, eu inca nu stiam asta, ci doar ca urma acel meci anual profesori contra elevi. Destinul avea sa imi demonstreze.

Dupa ce mi-am pulverizat si ultimul strop de parfum in zona gatului, am auzit-o pe mama cum isi lasa tocurile sa umble in voie pe parchetul de pe hol, la parter, semn ca ma astepta. Mi-am insfacat ghiozdanul si aranjandu-mi pentru ultim aoara fusta de la uniforma, am coborat treptele. Am trecut prin fata oglinzii mari, oferindu-mi un zambet.

                                                                                                                                   

Mama abia ce ma lasa in dreptul aleii ce ducea spre poarta elevilor, ca in fiecare dimineata, cand capul Andradei parea ca imi urmareste fiecare miscare din dreptul portii. Cum de era asa devreme? Cand am ajuns langa ea, cu un zambet larg, dar curioasa am intrebat-o ce facea acolo.

- Buna dimineata si tie..Zise ea sarcastica. Ce? Numai indragostitii au voie sa fie la 7 la scoala?

- Hmm, mergem la magazin sa ne luam ceva?

- Ca intotdeauna.

Si agale, am pornit pe acelasi drum. Ea imi povestea despre horoscop, iar eu despre un vis ciudat, in care eram prinsa intre o cearta dintre doi baieti.

- Si ii chema Bogdan si Alex?

- Haide taci! Nu stiu..Nu le vedeam fata.

Muzica din supermarket imi suna a deja-vu. Iarasi melodia Deliei cu ''Ipotecat'' imi zdruncina versurile memorate, facand valurile de sentimente sa vibreze. Dupa ce ne-am ales cate ceva de rontait si le-am achitat, am iesit. Afara aerul era cald, usor umed, dar extrem de placut. In timp ce incercam sa salut amicii mei de prin liceu, in drumul nostru spre liceu, am simtit o vibratie ciudata.

Un zambet larg mi-a aparut pe fata, brazdata acum de gandurile mele, ce faceau flash-uri aratandu-mi diverse imagini. Ca in orice alta zi, masinile lor erau acum parcate in acelasi rand: masina lui Sorin, a lui Bobo, a lui Bogdan si ultima a lui Alex. Toti erau stransi in acelasi loc, razand. Bogdan acapara atentia, povestind ceva intens. Restul ascultau ca niste copii silitori, ce isi lasau parintele sa divulge secretele vietii.

Cand raza mea vizuala reusea sa sculpteze printre aliurile celorlalti si il decsoperi pe Bogdan, am tresarit. Pe Alex nu il identificasem, sau cel putin creierul meu se agatase de ceva mult mai interesant. Un ''V'' format din primii doi nasturi ai camasii lui Bogdan desfacuti, ii lasau claviculele barbatesti sa imi cuprinda intreaga atentie. Gulerul drept ce se lasa usor peste umerii sai proeminenti, il facea mult mai stilat decat deobicei. Blugii sai skinny, ii conturau picioarele slabe, iar ochelarii de soare ce isi gasisera locul pe cap, printre firele satene rebele, il faceau cu totul diferit. Andrada imi dadu un cot. Se parea ca incetinisem si ca in loc sa continui sa discut cu ea, taceam, muscandu-mi buza inferioara. Imi luam doza de drog, pentru ca aveam nevoie. Corpului meu ii era sete de el. Atunci cineva a tusit puternic. Ochii mei au cautat sursa. Alex statea in fata portbagajului jeep-ului rosu a lui Bughi si cand realiza ca m-am uitat la el pufnise mergand langa Bogdan, transformandu-si fata intr-una serioasa, usor iritata de ceva anume.

Cand picioarele mele au pasit pragul portii, un chiut prelungit de fericire mi se strecuta printre buze, discret.

- Baai, tre sa recunosc ca azi chiar arata HOT! Pusese un accent ciudat pe ultimul cuvant, care ma facuse sa tremur, de fericire.

Jocul destinului Vol. IWhere stories live. Discover now