Cap. 36 - Dezamagire

900 45 3
                                    

- Si de aceea ni se face rau de multe ori cand mancam la fast-food-uri. 

- Perfect. Acum voi da afara ce am mancat la micul dejun. Mi-a zis Andrada prefacandu-se ca ii vine rau. Am ras, privind-o pe profesoara care se fataia prin fata tablei, incercand sa imparta niste pliante contra mancarii nesanatoase. 

Saptamana altfel. Ma rog, o vacanta ciudata in care mergem la scoala. De dimineata, de cand ideea mea ca nu am sa ii vad s-a ingrosat, vazand lipsa vreuneia dintre masinile lor m-a intristat. Dar glumele lui Nedelcu despre noul sacou a lui Lucian, plin cu pete roz m-a inveselit subit. 

                                                                                                                     ∞ 

Zilele treceau si nimic interesant nu se intampla. Invatam tehnici de prim ajutor sau cum sa ne aparam de raceala, insa nimic mai mult. Erau activitati educative , insa de multe ori ma surprindeam cu privirea in van, pe geam, cautandu-l pe Bogdan in amintiri.. Sau pe Alex. Atunci Andrada imi dadea un ghiont sau chicotea cu subinteles. Ohh Daomne! 

Ora de fizica. Activitatea la ora de fizica. Profesoara imbracata intr-o rochita destul de veche si cu un model imbacsit pasi in micul laborator impartind cateva chestionare printre banci. Eram la jumatatea saptamanii si abia asteptam sa ajung acasa pentru a incepe sa o ajut pe bunica-mea la mancarea de Pasti. 

CHESTIONAR PENTRU ADOLESCENTI

1. Cati ani aveti? 

2. Care sunt hobby-urile dvs? 

Si lista putea sa continue pana la a 20 a intrebare. Cand am vazut-o am pufnit in ras. 

20. Viata dumneavoastra s-a schimbat anul acesta? 

Raspunsul era simplu. Da. Ajunsesem sa ma transform, sa ma schimb, sa ma structurez altfel, sa fiu mai vioaie si mai increzatoare in ceea ce multi numesc incredere in sine. Dupa ce am lasat, degajata si entuziasmata de raspunsurile date, foaia pe catedra profesoarei mi-am cerut voie la toaleta. Necesitate? In niciun caz. Doar ca voiam sa scap din acea stare in care trebuia sa privesc pargiile sau cantarele expuse prin laborator, asteptand ca toata clasa sa completeze ace ele 20 de intrebari. 

Afara, raceala pastrata din luna Martie mai zvacnea in bataile vantului, insa soarele incalzea orice fiinta rabdatoare. Eram singura in toata curtea. Cei de a 12 a stateau acasa pentru a invata, cei de a noua erau prin excursii prin oras, iar restul, ingramaditi prin cafenele sau prin clasele lor. In concluzie eram singura persoana ce avea chef sa se aseze pe o banca sa asculte muzica incet, in surdina si sa isi faca ordine printre ganduri. Ajunsa aproape de terenul de sport, ochii mei i-au zarit masina. Singura de altfel parcata in acelasi loc, vis-a-vis de poarta elevilor. Rosie, proaspat spalata, insa faptul ca prezenta lui nu era pe aproape, m-a facut sa imi pierd din entuziasm. 

Am inceput sa caut cu privirea prin jur, insa nimic. In capatul celalat profesoara de matematica de la clasele umaniste iesea pe usa, alaturi de o doamna de serviciu. Fir-ar! Asa ca picioarele mele au inceput sa fuga pe scari, in corpul unde aveam clasa, inspre baie. 

Pe hol, o voce de baiat lasa ca ecoul sa ma infioare. Cu cat ma apropiam de baie, vocea se auzea mai clar, mai cunoscuta, mai detaliata. Clasa de vis-a-vis de baie avea usa deschisa. Ca restul incaperilor era goala. Cateva zgomote de pasi ce veneau din baie, mi-au impins instiincul de a intra in clasa respectiva. M-am lipit de perete la doi centimetri de tocul usii, oprindu-mi rasuflarea greoaie de la atata alergat. M-am concentrat calmandu-mi organismul. Era vocea lui care acum se auzea extrem de aproape de usa baii, semn ca era in fata oglindii, deasupra chiuvetei.

- Da iubito! Ti-am spus ca dupa ce termin mergem la mall. Facu o pauza, scotand un suras. Acel suras de care eu ma indragostisem. Era fericit si calm, din vocea lui reiesea o fericire ciudata, calda, dar adevarata. Mi-am muscat buza pentru a-mi potoli mica durere ce o simteam undeva in zona pieptului. Ce dramatic! Bobo va fi acolo, ca dupa mergem la Alex acasa. Phh! Stii ca mama vrea asta, iubito! Am respirat usor, strangand pumnul. Stii cum e ea si se supara daca nu...S-a oprit apoi dupa ce persoana pe care deja stiam ce nume are, ii raspunsese. Bine iubito. Si eu te iubesc. Vorbim.

Jocul destinului Vol. IOnde histórias criam vida. Descubra agora