ATİYE UYANDA GEL

9.3K 163 16
                                    

1- Öncelikle Şarkının isminden başlayalım. "Uyan da gel" Burda bir mesaj var gibi. Sizce?

Biraz derine inelim; Klibin adı ibranice'de "uy anda g el" diye yazılmakta ve "uy handa iyel" şeklinde telaffuz edilmektedir. Peki nedir bunun anlamı? "Ben şeytana taparım" demektir. "uy" ben demektir. "anda" tevratta şeytan olarak geçmektedir. "g" ise -a -e ekidir. "el" ise tapmak fiilinin, geniş zamanda çekimlenmiş halidir.

2- Klibimiz zaten tek gözle başlıyor. Tek gözün anlamını biliyorsunuzdur. "Biz her yerdeyiz, Sizi izliyoruz."

3- Şarkımızın 0:17'inci saniyesinde çıkan üçgen. Sarı ışığımız illüminatiyi temsil ediyor. Ayrıca Atiye'nin yaptığı bir eli aşağıda, bir eli yukarıda taptıkları şeytanı yani Baphomet'i temsil etmektedir.

4- Yukarıya doğru ellerini üçgen yapmışlar.

5- Dans ederken ellerini sürekli baphomet'in el duruşuyla aynı oluyor. Bu duruşa Baphomet'in okçu duruşu denilmektedir.

6- Atiye "Her yerde aşk var, Bir gören yok!" derken aşk burada gerçek anlamıyla kullanılmamıştır. Ve o sözün geçtiği yere bakarsanız aşk'ı ne olarak tarif edebileceğini anlayabilirsiniz.

7- Klipte 25. kare tekniği uygulanmıştır. Video'da 2:35'den sonra sürekli saniyenin 4'te biri gözükecek şekilde "Uyan da gel" yazısı geçiyor. Fotoğrafta ki gibi. Peki bu ne anlama geliyor? Siz bunu videoda görebilirsiniz. Ancak hatırlayamazsınız. Sadece videoda o yazıyı okuduğunuz için uyan da gel" dersiniz. yani normal hayatınızda şarkının nakaratını sürekli tekrarlarsınız 1. maddede "Uyan da gel" in ne anlama geldiğini size açıklamıştım.

Atiye yi hiç sevmemisimdır zaten askistan şarkının klibini izleyin İlluminatinin ne olduğunu simgelerini felan biliyorsan o.şarkı komple simge kullanılmış..

İLLUMİNATİWhere stories live. Discover now