Marilyn Manson

1.4K 40 10
                                    

Marilyn Manson hakkında uzun zamandır detaylı bilgi isteniyor ve bir sürü kişi mazoşit gibi terimler kullanarak onu tanıtıyor ve o bunları hiç hak eden bi insan değil .pis bir satanist gibi görünmek zorunda çünkü ona bu imaj verilmiş dış görünüşüyle bunu karar vermek bi insana da hiç güzel bişey değil satanist ateist gibi takıştırmalar yapmak çünkü banada bende yaşadım çok fazla sırf siyah giyiniyorum diye. dış görünüşü korkutucu olabilir. ancak düşünceleri ve kişiliği dikkate alınması gereken şahsiyet. tek suçu, insanlara nasıl bir pisliğin içinde yaşadıklarını söylemesi.bu adamın yaşadıklarını yaşamış olsaydınız yemeğinizi ağzınıza anneniz veriyor olurdu herhalde.onu anlamanız için düşünmeniz gerekir.

Herkes Marilyn Manson için bir şeyler diyor. Ya siz kendinizi nasıl tanımlıyorsunuz?

Brian Hugh Warner gerçek adıdır.

Marilyn Manson, gerçek adıyla Brian Warner, 1969' da Canton Ohio'da epey dindar bir ortamda dünyaya geldi. Ufak tefek zayıf Brian hemen her gün mahallede ki çocuklardan dayak yiyordu. Çocukluğu sırasında birçok kez komşusunun cinsel tacizine uğrayan Manson'ın bu durumu, sonunda olanları ağlayarak annesine anlatmasıyla son buldu ama santçının çocukluğuna dair travmatik olaylar dosyası bununla da sınırlı değil. Küçük Brian'ın dedesinin seks oyuncakları ve zoofoli merakının yanı sıra okul arkadaşlarına satmaya çalıştığı cinsel içerikli el yapımı dergiler gibi hatıraları da var. Her gün katolik dini üzerine dersler görüyor, çıkışlarda da dövülüyordu ve evde sapık bir büyükbabası vardi dedesi de 7 yasında buna tecavuz etmiş.her gün katolik dini üzerine dersler görüyor ama hem yakınları hem de ailesi tarafından şiddet görüyordu. Brian Warner içinde biriken tüm öfke ve tepkiyle müziğe yöneldi...Aşırı derecede sorunlu bir çocukluk geçiren Marilyn Manson, ünlü bir müzisyen olduğunda şunları söylemişti: "Eğer o zaman müziği keşfetmeseydim şimdiki durumum çok daha farklı olurdu ve büyük ihtimalle çok daha karanlık. Jeffrey Damher ve Richard Ramirez gibi seri katillerin yaşamlarını okudum ve onları anlayabiliyorum. Onların nereden geldiklerini ve ne yaşadıklarını anlıyorum ve aramızdaki fark benim bir dereceye kadar kendimi ifade edecek bir çıkış yolu bulmuş olmamdan başka birşey değil.10 yılını dini okulda geçirdi.

Marilyn Manson, hiç görmediği kardeşinin kanser olduğunu öğrenince onunla tanışmış. Birlikte uzun uzun vakit geçirmiş, saatlerce konuşmuş, maç yapmış, çizgiroman okumuş ve müzik yapmışlar. Tüm evini ve kalbini hiç tanımadığı kardeşine açan Manson, kardeşi üç hafta sonra üzerinde Marilyn Manson'un tişörtü ile vefat ettiğinde onun yanındaymış.

Aptallarla dolu bir dünyada yaşadığında normal olmak zordur.Dini öğretide en basit haliyle Şeytan ve Tanrı vardır. Şeytan insanlar için her zaman daha çekici bir karakterdir. Ben büyürken her hikayede şeytan en çok hoşlandığım kişiydi, çünkü en kolay onun kimliğini saptayabiliyordunuz. Bu günlerde müzik dünyasında seks, uyuşturucu ve rock'n roll yaşam tarzını temsil eden kimseyi bulmak çok zor, çünkü herkes "etik" olmak istiyor. Bir rock yıldızı, olması beklendiği gibi olduğunda bunun için özür diliyor. Oysa insan hayattaki duruşunun sorumluluğunu da taşımak zorunda.Ben reddedilmiş, itilip kakılmış bir çocuk olmasaydım muhtemelen bir rock yıldızına dönüşüp, bu duyguyu topluma yöneltmek istemezdim. Hıristiyan okuluna gitmemiş olsaydım bu kadar tepki gösterip bugün inandığım şeyler konusunda bu kadar açık fikirli olmayabilirdim. Bunlar bugün benim sahnedeki performansımı çok kesin hatlarla etkiledi.Bir sürü talk show seyrederim ve kadın Hollywood yıldızlarıyla seri katilleri aynı potada eritmeleri, her şeyi sansasyonel haber düzeyine indirgemeleri beni çok şaşırtır.Avrupa'da Amerikanlaşmayan bir şehre yolculuk yapmak gerçekten heyecan verici.(İstanbul için)

Grubunun orijinal adı "Marilyn Manson and the Spooky Kids" olan müzisyen, Los Angeles'ta daha önce The Rolling Stones grubu tarafından kullanılmış bir evde oturuyor. Evinde takma uzuvlar ve takma gözler gibi garip tıbbi protez malzemeleri biriktirmeye meraklı sanatçının bir de metalden eski beslenme çantası kleksiyonu bulunuyor

Marilyn Eminem'in en yakın arkadaşıymış zaten Eminemin klibindede oynadı en sevdiğim iki insan.

İLLUMİNATİWhere stories live. Discover now