MASON PİRAMİDİ UZUN

1.4K 28 0
                                    


Bu sır uzun zaman önce gömülmüş hikmetin toprak altında saklandığı yere inen sarmal bir merdivenin gizli yeri .

Bildiğimiz gibi bu piramit mucizevi bir dönüşüm vaat ediyor. Efsaneye göre bU piramit şeklini değiştirebilir... Sırlarını açıklamak için fiziki şeklini başka bir hale sokabilir. Excalibur (kral Arthur'un efsanevi kılıcı) kral Arthur'un ellerine teslim eden ünlü kaya gibi, Mason Piramidi de eğer kendisi uygun görürse...şeklini değiştirip layık olana sırlarını açıklayabilir.

Masonların küp şeklinde veya onların deyişiyle kesmetaş a hürmet gösterdiğini çok az kişi bilir, çünkü daha eski iki boyutlu bir sembolün...Üç boyutlu halini temsil eder simgeler.

Efsaneye göre bu piramit 1800'lerin ortalarında Shriners'dan on yıllar önce yapılmıştı.

Merdiven...Mason efsanesi kayıp kelimenin gömülü olduğu toprağın yüzlerce metre altındaki gizli yere inen merdivenden bahseder ama merdiven gerçek değil. Merdiven tamamıyla sembolikti. Masonlukta ki alagarilerin bir parçasıydı. Bilinen ismiyle sarmal merdiven, ikinci derece işaret işaret tahtasında yer alırdı. İnsanın ilahi gerçeğe yüksekliğini temsil eder. Sarmal merdiven Hz.Yakup'un merdiveni gibi cennete giden yolun sembolüydü. İnsanın tanrıya yaptığı yolculuktu... Dünyevi ve ruhani dünyalar arasındaki bağlantıydı. Basamakları, zihnin çeşitli erdemlerini temsil ederdi. Her mason üye insan biliminin gizemlerinde rol almasını sağlayacak sembolik merdivenden çıkacağını öğrenirdi.


Mason piramidinde kayıp bir kelime...kelime mecazi bir anlatım değil...gerçek. Eski bir dilde yazıldı ve asırlarca saklandı gerçek anlamını kavrayacak kişiye hayal edilmeyecek bir güç verme potansiyeline sahip.

Efsaneye göre kayıp kelime o kadar antik ve sır dolu bir dilde yazılmıştı ki insan oğlu nasıl okunacağını unutmuştu, ortaya çıkartılan bu dil gerçektende yeryüzündeki en eski dil. Sembollerin dili .

Efsaneyi hatırlarsam mason piramidi kayıp kelimeyi gösteren bi harita.

"Bütün büyük gerçekler basittir, gerçek şu ki kelimeyi herkes bilir ama çok az kişi ankar."

Kayıp kelimenin keşfedileceği bir gün geleceği uzun zamanlardan beri kehanet edilir. O gün herşey açığa çıkacak ve insanlık bir kez daha unuttuğu gücüne kavuşacaktır.

Efsanede mason piramidi herzaman bir harita - çok özel bir harita- olarak tasvir edilmişti, layık olan kimseye kayıp kelimenin gizli yerini gösterecekti.

Bazen bir şeyi bam başka bir ışıkta görmek için bakış açını biraz değiştirmen gerekir.

Efsane kayıp kelimenin Washington D.C de olduğunu söyler.

Bundan başka efsane merdivenlerin üstünde büyük bir taşın durduğunu söyler ve bu taşa antik dilde bir mesaj kazanmıştır. Layık olanın bulabileceği bir işaret.

Dan Brown'a göre gizli kelime LAUS DEO ünlü latince deyiş GÖZLER ÖNÜNDE AMA...KİMSENİN GÖRMEYECEĞİ BİR YEDE. Dan Brown bunu simgelerin içinden bulmuştu.

Efsane vaat edildiği gibi, kayıp kelime köşe taşına 4 Temmuz 1848'de bir mason töreniyle gömüldü.


Mason piramidinin asıl amacı cevaplar açıklamak değil onlar aracılığıyla bir silme ilham vermekmiş.

Tasvire göre parlak metal kapak taşıyla taş bir piramit.

Efsane de mason piramidinin devasa boyutlarda olduğu anlatılır.

Ama mason piramidi otuz santimden daha küçük.

Bildiğimiz gibi efsane, piramidin tanrının ulaşıp dokunabileceği kadar yüksek olduğundan bahseder.

En akla gelmedik hayelleri aşan sırlar var. Piramit, deşifre edilecek ve sırları ortaya çıkacak. Bu, insanlık için büyük bir değişim anı olacak...ve sen o anda büyük bir rol oynama şansına sahipsin. "Zenginlik sıradandır hikmet ise az bulunur. Hikmet olmadan zenginliğin felaketle sonuçlanacağını unutmayın."

İLLUMİNATİWhere stories live. Discover now