15 ▶ Hra čekání

1.1K 70 5
                                    

Stálo ho to všechnu vůli, nevběhnout za nimi do Labyrintu a pomoct jim. Trvalo to věčnost než se dostali do bezpečí Placu. Jakmile se dostatečně přiblížili, Newt viděl něco červeného na Y/N oblečení.

Krev.

Snažil se nezírat na ní, ale jeho oči byli jako v transu. 'Je naživu?' To byla jediná věc, na kterou dokázal myslet, když se díval na její bezmocné tělo. Byla bílá jako stěna a celá od potu.

Clint a Jeff vzali své zdravotnické pomůcky a položili ji s Albym na nosítka, pár dalších chlapců jim pomáhalo.

Minho a Thomas se zhroutili na zem Placu a opírali se o příjemně chladivé stěny Labyrintu.

"Jak se to sakra-"

Thomas Newta přerušil. "Vysvětlíme to později."

Jak chlapec mluvil, oba meďoši začali kontrolovat dva Placery v bezvědomí.

"Jsou naživu?" Zeptal se Newt a obával se odpovědi.

"Jen tak tak." Tón Jeffova hlasu nebyl zrovna přesvědčivý. I tak si oddechl. Byli naživu. To je jediné, na čem záleží.

...

Clint a Jeff vzali Y/N a Albyho do chatky a od té doby je nikdo neviděl. Všichni netrpělivě čekali na novinky. Thomas a Minho ulehli do svých houpacích sítí, ignorovali všechny otázky a spali. Zasloužili si to.

Newt neustále pochodoval před velkou dřevěnou budovou. Nemohl se zastavit. Pochodoval tam a zpátky. Přál si, aby mohl něco udělat, chtěl pomoct, ale Clint ho odmítl a donutil ho čekat venku, než to dodělají. Většina ostatních Placerů pokračovala ve své obvyklé práci, jako by se nic nestalo.

...

Jak minuty ubíhali, Newt přestal chodit a zaujal pozici na hnijícím pařezu. Najednou se ozval hlasitý křik. Všichni chlapci se překvapeně otočili ke hnijící chatě, ze které ten zvuk vycházel. Všem to bylo jasné. Alby musel projít Proměnou.

Newt několik dalších hodin jen seděl, než přišel Jeff, vypadal unaveně, ale spokojeně. Newt rychle vstal a vykročil za ním.

"Jsou v pořádku? Budou žít?" Zeptal se zoufale a odolal nutkání vydat se do chatky.

"Alby byl bodnutý, jak jste asi slyšeli. Udělali jsme vše, co jsme mohli, teď nám nezbývá nic jiného, než čekat. Co se týče Y/N, vyčistili a zašili jsme její ránu, musíme počkat, jestli se probudí." Vysvětlil Jeff.

"Jestli?" Newt zvedl obočí. "Jaká je pravděpodobnost, že se neprobudí?"

Druhý chlapec bezmocně pokrčil rameny. "To nám řekne čas."

Než mohl chlapec říct něco dalšího, vzduchem se rozletěl zvuk hlasitější, než Albyho výkřiky. Byl to alarm. Zněl stejně, jako když přijíždí nový zelenáč.

Naděje (Newt x Reader)Where stories live. Discover now