02 ▶ Čekání a udivení

1.5K 90 4
                                    

Další ráno jsi se probudila celkem brzy, hodila jsi na sebe nějaké oblečení a pomyslela si 'nějaký den to přijde.' Ukazování novému zelenáči Plac bylo vždy únavné, protože jsi musela procházet pořád to stejné, dokola a dokola. Občas, když jste dostali běžce, jsi ho musela chytit, než stihl zaběhnout do Labyrintu.

Navzdory tomu, ti to alespoň poskytlo trochu víc spánku, který jsi tak potřebovala.

Uchopila jsi si vlasy a rychle si je stáhla do culíku. Zkontrolovala jsi se v malém zrcadle, co ti Tvůrci poslali, protřela si oči a zívla. Spokojeně jsi opustila svůj pokoj a zamířila do kuchyně na snídani.

...

Cestou jsi si potkala Minha, který už stál u brány, jelikož se měla během pár minut otevřít. "Dobré ráno Y/N!" Volal vesele.

"Dobré, Minho," odpověděla jsi s úsměvem.

"Nejsi šťastná, čóne, máš den volna, abys to tu ukázala zelenáči," zasmál se a na obličeji se mu roztáhl samolibý úsměv.

Zasténala jsi. "Ani mi to neříkej, radši bych běžela s tebou."

Minho mrkl. "Hodně štěstí se zelenáčem!" Zavolal přes rameno, otočil se a vběhl již otevřeným průchodem do Labyrintu. Protočila jsi oči a pokračovala na snídani.

...

Vešla jsi do kuchyně a popadla talíř s tousty. Všimla jsi si Newta u malého stolku vzadu a šla k němu. "Dobré ráno!" Pozdravila jsi a sedla si na židli naproti jemu.

"Dobré." Opětoval ti úsměv. "Připravena ukázat to tu zelenáči, koukám." Znovu jsi se ušklíbla, natáhla se přes stůl a hravě ho bouchla do ramene.

"Doufejme, že tenhle nebude dělat žádné problémy, pamatuju si, jak tě chlapec před Chuckem začal bít a to ještě ani nebyl venku z klece!" Zamrkal.

"Sklapni, já si pamatuju, jak jsi ho přibouchl na stěnu klece a začal mu vyhrožovat."

Newt se začervenal. "Potřeboval získat nějakou úctu k ostatním, nikdo by se k tobě takhle neměl chovat." Pak jsi se začala červenat ty. Chystala jsi se odpovědět, ale byla jsi přerušena alarmem, který ohlašoval příjezd nového zelenáče.

Podívala jsi se na Newta, všichni kolem vás se vydaly ke kleci. Nikdo nikam nespěchal, jelikož klec přijížděla až půl hodiny po alarmu. Dojedla jsi poslední kousek svého toastu a postavila se na nohy. Také Newt se zvedl a oba jste zamířili ke kleci, kde již byla připravena většina placerů.

...

Jak jste se blížili, placeři se rozdělili do stran, aby jsi se s Newtem mohla dostat na okraj. Pak jste čekali. Byl to stejný pocit strachu každý měsíc, jak všichni diskutovali a sázeli se o tom, jak se novej zelenáč ukáže.

"Hej Y/N!" Zvolal Gally. "Doufáš, že to bude další holka?" Zeptal se a uculoval.

"Nevím, bylo by to pěkné, ale zatím jsem dostala jen vás kluky. Možná, že bude další chlapec zábavnější!" Usmála jsi se žertovně.

"No, já stoprocentně doufám, že to bude holka!" Vykřikl další placer a nadzvedl obočí.

Ty jsi znechuceně protočila oči a odfrkla si. "Můžeš si to přát!"

Tichý rozhovor mezi placery se každou minutu zvětšoval a vzrušoval. Klec by měla přijet každým okamžikem.

"Hej Gally, udělej mi laskavost a nešikanuj toho chudáka bažu." Gally se ušklíbl a posmíval se tvému návrhu.

"Kdy bych to kdy udělal?" Smál se. Ty jsi se usmála pro sebe. Gally k tobě byl vřelí a dokonce se stal jedním z tvých nejlepších přátel, ale nebyl tak milý vůči zelenáčům. Měl ráznou povahu a neměl problém si dovolovat na nováčky. Ty jsi byla výjimkou a nikdo skutečně neví proč.

Naděje (Newt x Reader)Where stories live. Discover now