07 ▶ Příprava

1.2K 70 1
                                    

Další den ráno jsi se probudila brzy, oblékla jsi si volné tričko a šortky. Uvázala si vlasy do culíku a vyrazila ze svého pokoje na snídani. Bylo velmi brzy a tak všichni ještě pochrupkávali ve svých houpacích sítích; kromě tebe, Minha, Albyho, Thomase a Pánvičky.

Zřejmě Newt právě ukázal Thomasovi malé okénko, kde všichni placeři poprvé a snad i naposledy, viděli rmuta. Když ses podívala zpátky k houpacím sítím, viděla jsi Newta, jak si lehl zpátky do té své, aby se mohl ještě na pár hodin prospat.

Thomas se k tobě doplahočil. "Ahoj!" Pozdravil a ty jsi se usmála v odpověď.

"Newt ti právě ukázal rmuta, že ano?" Thomas přikývl a ušklíbl se, když si vzpomněl na to odporné a slizké tělo.

"Jdu na snídani, jdeš se mnou?" Pozvala jsi ho, než jsi se otočila a vyrazila si to ke kuchyni. Thomas tě doběhl a společně jste se v tichosti vydali na snídani.

...

S hustou ovesnou kaší jsi se připojila k Minhovi a Albymu na nedaleký stůl.

"Připravena jít?" Mrknul na tebe Minho.

"Kdy nejsem?" Mrkla jsi na něj zpátky.

Alby vás přerušil. "Brány se otevřou za půl hodiny; měli by jste se oba připravit." V souhlas si přikývla hlavou.

Pocit vzrušení, smíšený s malým náznakem obav, vzrůstal, když jsi si představovala to, co by jste dneska mohli objevit. Možná, jen možná, to bude klíč k útěku a vy se o něj nesmíte připravit.

...

Po snídani jsi si naplnila svůj běžecký batoh jídlem, které ti Pánvička připravil a trochou vody. Plná vzrušení a zvědavosti jsi poskakovala u kamenné brány, která se před tebou tyčila až do nebe.

Stejně jako každý běžec, jsi se potřebovala zahřát, než tam na celý den vyrazíš.

Minho a Alby napodobovali tvé činy, když jste společně, poněkud netrpělivě, čekali, až se brány otevřou.

Thomas si vás pozorně prohlížel. Potřásla jsi hlavou k zelenáči - být běžcem je těžké, ale je to nejdůležitější práce pro život v Place. Práce přivádět každý den naději. Postupně se stalo těžším nosit dobré zprávy, proběhli jste každou sekci a nic nenašli. Dnes by se to ale mohlo konečně změnit.

...

Konečně se kamenné zdi s ohlušujícím zvukem začali otevírat a odhalovat známý vchod do Labyrintu.

"Uvidíme se později." Zamávala jsi Thomasovi a otočila se k již otevřené bráně.

Zelenáč se na tebe nedíval, místo toho zíral na chodbu, která vedla do Labyrintu. "Jo, uvidíme se." S tím jste se všichni tři otočili a vběhli do útrob Labyrintu.

Naděje (Newt x Reader)Where stories live. Discover now