Epiloog

1.1K 33 4
                                    

5 jaar later

Het was 5 jaar geleden nadat Isis en Carel getrouwd waren. Isis was nu 24 en Carel 25. Samen hadden ze een appartement in Amsterdam - Zuid. Eerst hadden ze een appartement bij de Arena en de Toekomst, maar toch wilden ze liever in hun eigen buurt. Waar hun vriendschap begonnen was. En het was ook een stukje veiliger voor hun zoon.

Hun zoon Milan was 5 jaar oud. Beiden waren ze heel gelukkig met hem. Vanmiddag was de kampioens wedstrijd van Ajax. Deze wedstrijd zou alles beslissen. De aller laatste wedstrijd voor de jongens vakantie kregen. Frenkie vertrok deze zomer naar Barcelona. Isis voelde dat ze hem heel erg ging missen. Maar ze zochten Frenkie en Amber vaak genoeg op. Michelle en Noa hadden ook een relatie voor drie jaar en woonden ook samen. Vlakbij Isis en Carel. Zij waren nog niet getrouwd. Maar volgens Carel zou dat niet lang duren.

"Lieverd! Schiet je op? We moeten zo nog langs Michelle en Noa." riep Carel vanaf beneden. "Ja ben bijna klaar!" Over een kleine twee uur zou de wedstrijd beginnen maar ze moesten al vroeg in de Arena zijn. Iedere thuis wedstrijd bezocht Isis en als het even kon ook een uit wedstrijd.

Nu Frenkie vertrok, stond Carel vaker in de Basis als middenvelder. Isis was trots op hem maar vond het erg jammer dat Frenkie weg ging. Ze kon hem niet meer iedere dag zien net zoals Amber. Die had besloten met Frenkie mee te gaan...

"Waar denk je aan?" met Milan aan zijn hand kwam Carel aan gelopen. "Niks, laten we gaan. Anders komen we te laat." zei Isis snel. Carel keek haar onderzoekend aan maar Isis ontweek zijn blik. Hij zuchtte maar dat negeerde ze.

Carel ging achter het stuur zitten en Isis zette Milan in zijn kinderstoeltje. Toen ze hem had vast gemaakt ging ze zelf zitten naast Carel. Hij startte de auto en ze reden richting de Arena. Het was maar een kwartier rijden dus eigenlijk nog wel te doen.

-

Ze sloegen af bij de Arena poort en kwamen al snel op de prive parkeerplaats aan voor de spelers. Ondertussen hadden ze Michelle en Noa opgepikt. "Hoe gaat het met jullie?" vroeg Michelle terwijl de drie mannen voorop liepen.

Het was mooi om te zien hoe goed de band tussen Noa en Milan was. Het schater lachje van de vijf jarige jongen weer galmde over de parkeerplaats. "Ja goed eigenlijk. En met jullie?" vroeg Isis. "Ook goed! Oh Ies, hij is zo lief." gelukkig keek Michelle naar Noa.

Isis schoot in de lach. "Ik was serieus!" zei Michelle, nep beledigt. "Dat weet ik ook wel Mich. Maar het klonk zo grappig." zei Isis toen ze zich herpakt had. De meiden liepen achter de jongens aan de Arena binnen. "Ga jij maar naar mama toe Mil. Ik kom straks. Beloofd." Milan knikte.

"En lief zijn he." "Ja papa." Carel liet zijn hand los en Milan liep naar Isis toe. Ze voelde zich weer helemaal gelukkig. Nooit had ze gedacht dat dit haar toekomst zou worden. "Succes schat. Je kunt het." "Dank je." Carel gaf haar een kus. "We zien je zometeen." Carel knikte.

Ze namen afscheid van de jongens en Isis en Michelle liepen naar het Spelershome. De rest van de meiden waren er ook. Isis, Michelle, Senna, Krista, Lisanne, Anna, Lisa, Naomi en Daphne. Isis vond het leuk dat iedereen er was. Lang niet allemaal hadden ze tijd om af te spreken en nu konden ze goed bij kletsen.

De Ajax marsch schalde door de Arena en iedereen stond op. De wedstrijd werdt gespeeld tegen FC Utrecht. Een lastige ploeg maar als Ajax zijnde konden ze Utrecht hebben. Isis zong luidkeels mee met het clublied en trok zich niks aan van anderen. Ze had haar Ajax thuis shirt aan met Eiting en rugnummer 15 achterop.

Wel grappig, alle meiden hadden voor de wedstrijd een Ajax shirt aan getrokken. Het was een idee van Krista. Voor Milan had Isis een kleinere maat gekocht maar hetzelfde shirt als haar. Ze zag dat Matthijs tegen over de aanvoerder van Utrecht stond. Hij gaf hem een hand, de scheidsrechter floot af en de wedstrijd begon.

-
De eerste helft verliep redelijk rustig. Beide ploegen hielden zich in. Het was Ajax die de openings treffer erin schoot in de zesendertigste minuut. Het doelpunt werdt gescoord door David Neres. Isis probeerde niet de hele tijd naar Carel te kijken en keek ook naar de anderen.

In de tweede helft werdt het spel iets grimmiger. Utrecht wilde het gelijk maken maar de Amsterdamse verdediging was daar te sterk voor. Ineens schoot er een middenvelder van Utrecht tussen Joël en Nico door. De twee hadden geen schijn van kans en niet veel later lag de bal dan ook in het net van Andre.

Het leek wel alsof er een zucht door het stadion ging. Sommige supporters floten keihard. De bal werdt in het veld geschoten en het spel ging verder. Daley Sinkgraven schoot de bal naar Donny. Samen met Carel en Lasse rende hij naar de kant van Utrecht. Lasse werdt gedekt dus schoot Donny de bal naar Carel.

Isis hield haar adem in toen hij naar het doel rende. Carel knalde hem erin en iedereen begon te juichen. De andere jongens sprongen zowat boven op Carel. Het was 2-1 voor Ajax.

-

De scheidsrechter floot af en Ajax was kampioen. De wedstrijd werdt met 3-1 gewonnen door Ajax. De derde doelpunt maker was Klaasjan Huntelaar. Isis zag dat Carel naar hen toe liep en Isis gaf Milan aan hem. Er stonden een aantal camera's maar dat kon haar niks schelen. Carel hielp Isis over het hek en pakte haar hand.

Ze liepen naar de jongens toe met Milan. "Ajax is kampioen seizoen 2024 en 2025!" op het scherm in de Arena werdt afgespeeld hoe PSV te horen kreeg dat Ajax kampioen was geworden. Isis gaf Matthijs, Frenkie, Daley, Joël, Donny, David en Kasper een knuffel.

En daarna volgde de rest van de jongens. Even keek ze om zich heen waar Milan was gebleven. Maar toen ze zag dat die bij Frenkie op de nek zat moest ze lachen. De Ajax supporters bleven in de Arena om een klein feestje te vieren.

Isis voelde twee armen om haar middel en draaide zich om. Ze keek in de bruine ogen van Carel. Die glinsterden vrolijk en hij had een grote glimlach op zijn gezicht. Het zag er erg schattig uit.

"Ik ben trots op je schat. Jullie hebben het geflikt." zei Isis glimlachend. "Dank je wel." Carel boog zich naar voren. "Ca, ze zenden nog op Fox uit." zei Isis, licht geschrokken. Nederland wist het al, maar nog steeds moest ze hier aan wennen.

"Dat boeit me geen ene fuck." en middenin de Arena, met 5000 Ajax supporters, drukte Carel zijn lippen op de hare.

 𝓥𝓻𝓲𝓳𝓮 𝓣𝓻𝓪𝓹✔Where stories live. Discover now