Hoofdstuk 11

1.3K 27 1
                                    

De volgende ochtend werd Isis wakker. Het was gisteravond echt heel gezellig geweest na de bioscoop. Met de zoen van Carel in haar hoofd, begon Isis zich om te kleden. Ineens hoorde ze een geluidje van haar telefoon vandaan komen. Isis liep er heen en zag dat ze een berichtje had van Amber.

Amber Kuipers

Hey Ies,

Niet schrikken hoor. Maar jij en Carel zijn vorige week zondag schijnbaar gespot door pers shit. In deze link staat het.

Isis de Wit

Wat?! Hoe kan dat nou? Wij hebben allebei niets gemerkt.

Stuurde ze terug. Isis was verbaast. Hoe hebben ze het zo snel kunnen ontdekken? Met trillende vingers klikte ze de link aan die Amber gestuurd had. Het was van nu.nl

Nieuwe Voetbal Vlam

Afgelopen zondag middag is Carel Eiting gespot met een onbekend meisje. Carel Eiting is middenvelder bij Ajax. Zal dit zijn nieuwe vriendin zijn? Wie weet...

Isis had geen eens zin om het artikel te gaan lezen dus klikte ze de site weg. Hoe konden ze het nu al weten? Ze kende Carel pas net twee weken. Ze schudde haar hoofd en liep naar beneden. Vandaag besloot Isis om haar familie op te gaan zoeken. Ze miste hen verschrikkelijk. Isis ging haar moeder geen appje sturen zoals normaal als ze kwam. Ze ging hen verrassen.

Michelle was in de stad met vriendinnen dus ze stuurde haar een appje.

Isis de Wit

Hey Mich!

Ik ben naar Amstelveen. Een bezoek aan familie De Wit is hoog nodig!

Michelle Sanders

Is prima. Zie je vanavond ergens wel weer verschijnen

Een kwartier later stapte Isis de trein uit. Amstelveen was te ver fietsen vanaf de plek waar zij woonde in de stad. Dus ging ze liever met openbaar vervoer. Het was nog even lopen, tien minuten. Isis kwam aan in de straat en keek rond. Het was nog precies zo als de laatste keer dat ze geweest was. Isis liep naar haar oude huis toe en belde zenuwachtig aan.

"Hey Isis! Wat een leuke verrassing. Waarom heb je niets verteld?!" haar zusje Emily deed de deur open. "Ik wilde jullie eens verrassen." gaf Isis toe en Emily glimlachtte. "Kom verder! Pap en Mam zitten met Opa&Oma in de woonkamer." zei ze enthousiast.

Emily was ondertussen 15 jaar geworden. Een echte puber. Ze had donkerblond haar en blauwe ogen. Isis liep de vertrouwde gang in en trok haar jas uit. "Pa, ma, kijk eens wie er is." Emily duwde Isis de woonkamer in.  "Ach kind. Wat een leuke verrasing." Estelle gaf haar dochter een knuffel. "Tim, Max. Kom eens kijken!" haar vader kwam vanuit de keuken en haar broer uit de gamekamer. Iets wat typisch was. "Isis." Max grijnsde en gaf zijn zus een knuffel. Max was net 18 geworden en al aan het studeren in Rotterdam.

"Wat heb je daar?" Isis raakte een kleine blauwe plek rechts boven zijn oog aan. Het was aan het vervagen. "Gevochten op school. Maar dat maakt niks meer uit.' mompelde Max.
"Wat was de reden?" Isis fronste haar wenkbrauwen.

"Sam zei dingen over Sophie die hij niet moet zeggen." gromde haar broer. Sophie was de vriendin van Max en het was pas een halve maand aan. "Max toch." Isis schudde haar hoofd. Max gaf haar een knuffel en toen omhelsde Isis haar vader.  "Leuk je weer te zien, zus." gaf hij toe en Isis glimlachtte. Ze begroette haar opa en oma die allebei op de bank zaten. Haar opa en oma kwamen uit Haarlem. Vroeger gingen de kinderen daar altijd een weekendje logeren en soms wel eens naar het strand.

"Wat ben je groot geworden." zei opa en omhelsde haar. Oma deed hetzelfde. Isis ging op een stoel zitten terwijl haar vader nog een keer drinken inschonk. Het gesprek ging een beetje over koetjes en kalfjes. Emily had een 7 gehaald voor aadrijkskunde en Max zat in zijn examen jaar op school.

"Zeg Ies." begon haar zusje ineens. "Kan het zijn dat ik jou gezien heb in het nieuws?" ze grijnsde breed. "Oh nee." Isis legde haar hoofd kreunend in haar handen en Emily schoot in de lach. "Hoezo?" vroeg Estelle nieuwsgierig. "Carel Eiting van Ajax is gezien met een 19 jarig meisje op de Nieuwendijk. Zou dit zijn nieuwe voetbal vlam zijn of blijft het een mysterie?" ze deed de bekakte stem na van de nieuwslezers van Shownieuws. Isis schoot in de lach. "Zo praten ze niet!" giechelde ze zenuwachtig.

"Wie van Ajax?" vroeg Max ineens op een hele andere toon dan daarnet. Verrast keek Isis op. "Carel Eiting. Hij zat eerst bij Jong Ajax." herhaalde Emily. In de kamer was het stil geworden. De spanning was om te snijden.

"Is het waar dat je met een van die voetballers een relatie hebt?" Estelle keek haar met gespleten ogen aan. "Ik heb geen relatie met hem mam! Het is Carel, waarmee ik vroeger altijd speelde. Van de buren." Isis haar hart ging sneller te keer. Waarom deed iedereen ineens zo raar?

"Ies luister. Vroeger was het een leuke jongen. Maar ik verzeker je dat hij nu verandert is. Alleen maar door dat stomme spelletje. Weet je dan niet dat voetballers het alleen voor geld doen? Daarnaast hebben ze een enorm groot ego en ze zijn arrogant. Binnen de kortste keren dumpt die jongen je weer voor iemand anders."

Isis haar mond viel langzaam open. Dat dit uit haar moeders mond kwam, geloofde ze niet. Ze wilde het niet geloven. Tranen kwamen naar boven maar ze vocht er tegen. Iedereen keek met een rare blik naar Isis. Toen begon ze te schreeuwen naar Estelle.

"JIJ WEET NIKS OVER CAREL! HOE DURF JE ZOIETS TE ZEGGEN. JE KENT HEM GEEN EENS. IK WEET HOE HIJ IN HET ECHT IS. JULLIE GEVEN ME NIET EENS EEN KANS!" gilde ze woedend.

"Je bent zo naïef Ies." gniffelde Estelle.

"Ik houd van Carel, Mam. Pap?" pets! Met grote ogen keek ze toe hoe haar moeder haar hand terug trok. Tranen stroomden nu over haar wangen. Het ergste vond ze nog dat niemand van haar familie iets deed. Emily zat geschokt met haar handen voor haar mond en Max keek haar koud aan. Evenals opa en oma uit Haarlem. Wat was hier ineens allemaal aan de hand?

"J-j-je, j-j-jullie..." Isis strompelde achteruit. "IK DACHT DAT IK JULLIE GODVERDOMME KON VERTROUWEN! IK WIL JULLIE NOOIT MEER ZIEN!" schreeuwde Isis. Haar beeld werdt waziger omdat ze huilde. Isis rukte haar jas van de kapstok en stoof naar buiten. Ze bleef maar rennen. Het meisje had werkelijk geen idee waar ze precies heen rende.

Op een gegeven moment bleef ze hijgend ergens stil staan. Ineens voelde Isis een hand op haar schouder en hoorde:

"Hoi schoonheid." en ze draaide zich om.

 𝓥𝓻𝓲𝓳𝓮 𝓣𝓻𝓪𝓹✔Where stories live. Discover now