Hoofdstuk 15

1.3K 33 3
                                    

Morgen Ajax-Juventus! Blijven hopen dat we niet tegen Ronaldo moeten spelen.. I'm actually more a Messi person 😅

Maar goed. Wat denken jullie van de uitslag? Fijne wedstrijd morgen! ❌❌❌

Een juich toon davre langs de velden

Voor ons dierbaar rood en wit

Een ploeg der meersche helden

Onze vreugd en trosch bezit!

Het Ajax clublied schalde door het. stadion terwijl de spelers het veld op liepen. Isis was nog nooit bij een voetbal wedstrijd geweest. Haar familie was totaal geen fan van de sport. Maar Amber en Michelle zouden haar vast bijspijkeren.

Op het scherm werden Erik Ten Hags' elf benoemt. Toen Carel verscheen, klapte Isis hard mee met alle supporters. Er kwam een glimlach op haar gezicht.

"Wat is er eigenlijk tussen jou en Carel gebeurt na de bioscoop?" vroeg Amber nieuwschierig. Michelle, Lisanne, Krista en Anna draaiden ook zich om. Isis werdt rood toen ze zei: "We hebben twee keer gezoend en ik heb afgelopen nacht bij hem geslapen."

De monden van de meiden vielen open. "Nee echt?! Wat leuk Ies!" waren de reacties. "Carel ziet je echt zitten. Hiervoor ging hij helemaal niet met meisjes om. Dat Carel iemand zoent is echt bijzonder." ratelde Amber. Isis werdt er een beetje verlegen van en Amber sloeg een arm om haar heen.

"Ga er voor meid! Hij ziet je serieus zitten. En ik zie dat jij hem ook leuk vindt. Je straalt helemaal." zei ze. De rest stemde er mee in. "Maar wat als..." begon Isis. "Niks te maren. En anders doen wij het voor jullie." knipoogde Krista en Lisanne lachtte.

"Je moet echt actie ondernemen. Je moet wel onthouden dat Carel voetballer is he. En veel over zich krijgt. Niet te vergeten de fangirls van Ajax." zei Anna en Isis knikte. Daar was iedereen het mee eens.

Net op dat moment werd er gefloten door de scheidsrechter en de wedstrijd was officieël begonnen. Isis keek haar ogen uit. De Arena was strak uit verkocht 50. 000 man zat erin. Dit jaar was de Arena gerenoveerd naar maar liefst 50.000 zit plekken.

Isis was nog naar geen enkele voetbal wedstrijd geweest. Puur omdat haar familie het altijd niets had gevonden. Isis haatte het niet, maar hield zich er ook niet mee bezig. Tot nu. En ze wist dat ze geen verkeerde keuze had gemaakt. Ruzie met familie of niet.

Twintig minuten waren verstreken en Ajax had de bal veel in bezit. Er liepen meer spelers op de helft van Heracles dan van Ajax. Iedereen leverde een top prestatie. Als Ajax nou een beetje meer ruimte kreeg werdt het makkelijker om te gaan scoren.

De meiden hielden hun adem in toen David Neres vlak bij Heracles' doel dribbelde met de bal. Donny gaf zich vrij. David zag het en schoot gelijk naar Donny. Donny knalde de bal erin en iedereen begon te juichen. Inclusief de meiden.

David en Donny vlogen elkaar in de armen en de rest kwam er bij staan. "Donny van de Beek! Donny van de Beek!" brulden de supporters hard. Weer twintig minuten later, was het rust. Ze stonden op en liepen door de tunnel naar het Spelershome. Iedereen was enthousiast en feliciteerden Donny met zijn doelpunt.

"Gefeliciteerd." zei Isis glimlachend. "Dank je wel!" antwoordde Donny en gaf haar een knuffel. Toen liep hij naar de anderen en kwam Carel naar haar toe. "Hoe vind je het tot nu toe?" vroeg hij.

"Super leuk. Ik snap niet waarom ik nooit naar een voetbal wedstrijd gegaan ben. Ik denk dat ik vaker kom." glimlachtte Isis. "Dat komt wel goed." Carel knipoogde naar haar en Isis haar wangen werden warm.

"Zo, volgens mij hebben we een hoop gemist tussen jullie." Daley Sinkgraven kwam naast Carel staan. Hij glimlachtte naar hem. "We hebben twee keer gezoend." mompelde Carel en keek weg. "Goed bezig. Dat gaat niet lang meer duren maat." Daley knipoogde en liep terug naar zijn vriendin Daphne.

De jongens moesten naar de kleedkamer voor een toespraak van de coach. Isis liep terug naar hun plaatsen waar ze Krista, Lisanne en Anna weer vond. Isis ging zitten en pakte eventjes haar mobiel. Ze fronste toen ze zag sat ze een appje had van haar zusje.

Emily de Wit

Ies,

Wees alsjeblieft niet meer boos. Ik vind het echt heel erg voor je. Sorry dat ik er over begonnen was. Dan was dit je niet over komen.. xx Em

Isis de Wit

Hey Em,

Ik ben niet boos op jou. Maar ik moet dit even verwerken. We spreken binnen kort wel een keer af!x

Zuchtend legde Isis haar mobiel in haar tas. "Is er iets Ies?" vroeg Michelle. "Ik leg het je thuis uit." antwoordde ze kortaf. Michelle snapte dat haar vriendin geen zin had om er over te praten en hield haar mond verder.

Aan het luide gejuich en geklap te horen van de Amsterdamse supporters, kwamen de spelers het veld weer op. De tweede helft stond op het punt te beginnen. Isis hoopte dat Ajax zou winnen. En stiekem ook op een doelpunt van Carel.

Een half uur was verstreken en het was nog steeds 1-0 in de 60ste minuut. Heracles was sterker geworden en dreef Ajax langzaam maar beetje terug op eigen helft. Soms mislukte het en kreeg Ajax de bal weer. Dat was nu zo het geval.

Lasse trok gelijk een sprintje naar het doel toe van de tegen ploeg uit Almelo. Carel en David renden met hem mee. David kon er niet meer bij maar Carel stond helemaal vrij. Precies op dat moment zag Lasse het ook en schoot naar Carel. Isis hield haar adem in samen met de andere mensen.

"Dames en heren. Ajax komt op 2-0 voorsprong door Carel Eiting. Zijn eerste doelpunt in de Eredivisie!" werd er ineens omgeroepen en iedereen ging uit zijn dak. Ze sprongen op en klapten hard. Met een trotse glimlach keek hoe de goal van Carel herhaald werdt.

Nu kon er niets meer mis gaan...

 𝓥𝓻𝓲𝓳𝓮 𝓣𝓻𝓪𝓹✔Unde poveștirile trăiesc. Descoperă acum