•34•

2.9K 100 1
                                    



Úgy érzem, mintha a szívemet savval öntötték volna le, amikor megláttam Harry mellett ülni Nancy-t, aki a melleit úgy kitette, hogy majdcsak ki is estek a ruhából, vígan nevetgéltek a göndörrel.

- Keith!- állt fel egy sötét szőke hajú srác, akinek a karja tele volt tetkóval.- Milyen szépséges a barátnőd! Megértem, miért rejtegetted.- puszilja meg a kézfejemet.- Daniel vagyok.- mosolyog rám.
- Enid.- erőszakolok az arcomra egy mosolyt.
- Ő Harry barátnője.- mondja hangosan Keith, hogy az egész társaság halja, mindenki meglepve nézett rám.
- Érdekes, ha vele van akkor miért veled jött?- szól be Craig, már csak ő hiányzott.
- Nancy, emeld fel a segged onnan.- szól hozzá bunkón a mellettem álló fiú.
- Maradjon csak. Jó lesz nekem melletted.- nézek rá mosolyogva, kellemetlen számomra ez a szituáció, ha Harry akarná, hogy mellette legyek, akkor ő hozott volna el.
- Biztos?- húzza össze a szemöldökét.
- Persze, ne bolygassuk az ülést.- kuncogok fel és legyintek egyet. Nem akarom, hogy lássák rajtam, hogy zavar, pedig nagyon is idegesít ez a helyzet.

Keith és Daniel közt foglalok helyett, a társaság nagy részét ismerem, bár a nevüket nem jegyeztem, de nem is tartom fontosnak 1-2 mondatnál senkivel nem beszélek többet.

- Itt az itallap, válassz valamit.- teszi elém Keith. Egyből a borokat nézegetem, 2 dl bor 20 font. Szemem kitágult, ahogy tovább nézegetem, 20 font alatt semmi ital nincs, de most 2 pohár bort ki tudok fizetni, nem szívesen költök ennyit alkoholra, de hát már nincs más választásom, anya ki fog akadni, ha megint kérek tőle.

- Mit iszol?- pillant felém Keith, én pedig az italra mutatok.- Kérj bármit, mai estét én állom neked.
- Biztos nem!- nézek rá nagy szemekkel.
- Enid, nálunk az a szokás, hogy a nőknek valamelyik pali fizeti az estét, ha idejövünk.- rántja meg a vállát.
- Mert nem tudják maguknak kifizetni.- itt pillantok Nancy felé, Keith pedig egy aprót biccent.- Nem, nem engedem.- rázom a fejem. Nem vagyok rászorulva, hogy kifizesse az italomat.
- Ez a hely kurva drága, megtehetem, akkor engedd, hogy én fizessek.- kaccsint rám.- Szerinted Nancy-nek ki állja az estét?- néz undorodva az említett személyekre.
- Harry?- nézek meglepődve. Dühöt érzek, csalódást, legszívesebben megtépném mind a kettőt.- Mégis kivel akar együtt lenni? Nem értem miért szórakozik velem!- szemeim könnybe lábadnak, teljesen megaláznak.
- Nyugodj meg.-simogatja meg a hátam.- Ne foglalkozz velük, Nancy egy kis kurva, ezt mindenki tudja, aki most itt ül az asztalnál.- nevett fel.

Az este folyamán nem nagyon beszélgettem senkivel, probáltam felvenni a szemkontaktust Harry-vel, de még felém se pillantott. Rosszul esik a viselkedése, reggel minden rendben volt, és most meg úgy viselkedik, mintha itt se lennék. Végig a telefonomat nyomkodom, Keith igyekszik bevonni engem a beszélgetésbe, de nem mutatok nagy érdeklődést, elég hallgatnom, ahogy az a ribanc Nancy itt vihog, mint egy szamár, minden hülyeségen nevett, ami eléggé idegesítő.

Teresának elmeséltem az esetett, ő is meglepődött és nem érti Harry viselkedését. Unalmas számomra az este, nem erre számítottam, azt hittem, hogy jó lesz a hangulat, és hogy velem fog foglalkozni, erre úgy érzem magam itt, mint egy kuka, semmit nem csinálok, némán figyelem őket.

Nem illek ide, Nancy mindenkivel jól el tud beszélgetni, ő már rég ide tartozik, én pedig még csak most jöttem a képbe, és semmi érdeklődést nem mutatnak felém. Ha akarnám se tudnám felvenni a versenyt Nancy-vel. Elismerem magamban, hogy egy csinos lány, arca is szép sok sminkkel, és a mellei meg formásak nagyon, ami eredeti.

- Csináljunk egy képet!- mosolyog rám Daniel. Keith a vállamra teszi a kezét és mellém hajol. Egy szép mosolyt kényszerítek az arcomra.
- Ez fasza kép lett! Fel is teszem az instára.- és már keresi is rá a megfelelő effektet Dan.
- Kimegyek a mosdóba.- szólok oda Keith-nek, közben felveszem a kabátomat és a táskámat.

Nincs kedvem maradni, unatkozom és nem akarom nézni egész este, ahogy Nancy nyomul a pasimra, vagy a szeretőmre, nem is tudom mi számomra Harry. Korlátba kapaszkodva sétálok le a lépcsőn, majd a pulthoz sétálok, hogy rendezzem a számlámat.

Fiú mosolyogva tolja elém a nyugtát, én pedig teszek hozzá borravalót is, elvégre ilyen helyeken úgy illik, Taxira meg nem maradt pénzem.

További jó munkát kívánok a biztonsági őröknek, majd GPS-be beírom a jelenlegi helyemet, mégis merre induljak meg, mert Londonnak ezt a részét nem ismerem. Szétnézek mielőtt átmegyek a zebrán, amikor megpillantok egy alakot a járda végén.

- Alan?- kérdezdm magamtól, de ő is meghallotta, mert felnézett a kapucnia alól, majd hirtelen elszaladt.

Szívem hevesen kezdett dobogni, továbbra is a nyomomba mászkál. Gyorsan hívni kezdem barátnőmet, megijedtem, testemet a félelem öleli át.

- Tes!- mondom lihegve, észre se vettem, hogy nehézkesen veszem a levegőt.
- Enid.- hangja fáradt, biztosan felkeltettem.- Baj van?- köszüröli meg a torkát.
- Itt volt Alan! Eljöttem a többiektől, épp át akartam menni a zebrán amikor megláttam!- akadok ki teljesen.
- Mi a fasz?!- lepődik meg ő is.- Hívj egy taxit es zárkóz be otthon, anyudat meg hívd fel, hogy menjen haza!- ő is félt engem.
- Nincs pénzem taxira, ez a hely kurva drága volt, alig maradt pár Fontom.- túrok bele a hajamba.
- Fasza,  Harry elhív egy luxus helyre, hogy a kis kurvával legyen, téged meg hagy pénz nélkül mászkálni!- ezzel most semmit nem segít.
- Maradsz velem vonalba, amíg nem érek haza?- indulok el.
- Persze, de nagyon siess! Már beírtam a nyomozó számát egy masik telefonba, ha baj lenne.- az utolsó mondatot halkan mondja.

20 perce sétálok, lábam megfájdult a cipőbe, soha többet nem fogok eljönni sehova, Harry-vel pedig végeztem.

- Mennyi idő mire haza érsz?- ásít egy nagyon Tes a vonal másik végén.
- Még vagy 40 perc.- sóhajtok fel.
- Megölöm a fiúkat, ha találkozni fogok velük! Keith is, tudja, hogy ott van Nancy, de azért elvisz téged is, nem tudom minek avatkozik bele, de Harry-ről ne is beszéljünk!- háborodik fel, teljesen jogosan.
- Nem foglalkozok Harry-vel, mindig bedőlök neki, mond 1-2 szép szót, én pedig már úgy ugrálok, ahogy neki tetszik.
- Nem ment utánad?- hátrafordulok, hogy megnézzem, titokban reménykedtem benne, hogy követni fog, de sajnosnem így lett.
- Dehogy. Biztos jól érzi magát a ribivel.- mondom úgy, mint, akit nem érdekli, de ez nem így van, felemészt a féltékenység.
- Nem tudom mi van azzal a fiúval, valami biztos történt.- gondolkozik el magában.
- Mindegy, nem is érdekel.- forgattam meg a szemem, bár ezt nem látja a barátnőm.- Olyan jól nézek ki, ne tud meg!- kuncogok fel.- Zöld ruhát vettem fel, aminek a hátán van egy kivágás.- húzom össze a bőrkabátomat, mert a levegő egyre hidegebb.
- Nehogy megfáz.- kuncog fel mögöttem egy ismerős férfi hang.- Kedvesem.- megfordulok és szembe találom magam Stonnal.
- Ki az?- hallom a telefonból Teresa hangját, de figyelmen kívül hagyom.
- Nem fogok, köszönöm az aggódást.- erőltetek az arcomra egy mosolyt.
- A barátodcskádat hol hagytad?- köp félre egyet, én pedig undorodva nézek rá.- Na mindegy, nem is érdekel.- mosolyodik el.- Mi lenne, ha beülnék valahova, és beszélgetnénk?- húzza fel a jobb szemöldökét.
- Nem hiszem, hogy lenne miről beszélnünk.- idegesen nevetem el magam.
- Pedig van. Ezt a telefont most letesszük.- kiveszi a kezemből a mobilt és kinyomja a beszélgetést, majd ki is kapcsolja.
- Stone, nincs időm.- veszem el tőle a készülékemet.- Örültem!- fordultam meg, de ő elkapta a karomat.
- Nagyon elegánsan vagy, biztosan megint a White-ba vannak.- rázza a fejét jobbra-balra.- Megiszunk valamit, menjünk a White-ba?- kacagja el magát.
- Nem akarok menni sehova. Engedj el!- szólalok fel erélyesebben.
- Lexussal jöttem, az egyik kedvenc márkám!- mutat a hatalmas kocsijára, az én hangomat meg se hallja.

Átlagos bárba vitt Stone, az út során nem volt semmilyen félreérthető kijelentése vagy megmozdulása, úgy érzem, hogy nem én érdeklem, hanem Harry.

___________
Javítva

Lie Baby •befejezett•Where stories live. Discover now