•16•

3.6K 124 0
                                    



Harry-nek 20 perce itthon kéne lennie, hiába hívom nem veszi fel az  üzeneteimre se válaszol. Dühös vagyok rá, elkészültem az estére, ő meg annyira se képes, hogy szóljon a késésről, szegény Keith biztosan már vár minket. Remélem Harry neki legalább szólt, hogy később megyünk. Telefonom rezeg a kezemben, üzenetem érkezett, bíztam benne, hogy Harry lesz az.

Keith Dawn: Merre vagytok? Harry nem válaszol.

Úgy döntöttem, hogy inkább felhívom Keith-et, aki hamar fogadja a hívásom.

- Enid, mi van veletek?- kérdezi nevetve.
- Harry-t várom már vagy 20 perce, hiába hívom nem veszi fel.-sóhajtok.- Nem tudom merre van.
- Fasza, hát akkor gyere, Hazza meg majd csatlakozik.- hangjában hallatszódik egy kis düh, amit teljesen megértek.
- Jó ötlet, akkor indulok, te meg írj Harry-nek.- ezzel bontottam a vonalat.

Belépek a bárba, ahol sokan vannak, Keith-et meg sehol nem találom, párszor körbe kellett mennem, mire megtaláltam a srácot.

- Szia!- áll fel és egy puszit nyom az arcomra, megálapítom, hogy már nem józan, és hogy nincs egyedül.- Srácok, bemutatom nektek Enidet, Harry csaja.- mondja nevetve, én meg zavaromban a hajamat piszkálom.
- Sziasztok.- intek feléjük.
- Gerald vagyok.- nyújtja felém a kezét egy srác, aki 26 éves körül lehet. Sötét borostája van, ami férfiasabbá teszi, haja pedig nagyon rövid. Szeme  elkáprásztató, ritka kék íriszek néznek rám.
- Ralph.- ő már puszival köszönt. Átlagos kinézete van, sötét haj, ami hátra van csurizva és elegáns az öltözéke.
- Örülök, hogy megismerhetlek. Ülj le mellém.- húzza ki a széket egy lány.- Donna vagyok.- tisztára egy Kyle Jenner hasonmás.
- Örülök nektek, és nem vagyok Harry csaja.- nevetek fel zavartan. Nem erre számítottam, azt hittem, hogy csak Keith lesz itt, vagy Harry nem mondott igazat vagy ő se tud róla.
- Rendeltem neked egy üveg bort.- tolja elém Keith.- Igyál rendesen, rád fér.
- Az biztos, fárasztó napjaim voltak.- öntök ki a pohárba egy keveset az italból.
- Harry-vel laksz, nem? Vagyis mi úgy tudjuk.- néz rám kedvesen a lány, Donna.
- Csak pár napig, mert kis átalakítás van nálunk.- úgy látszik itt mindenki tud mindent. - És jönni fognak még valakik?- nagyon remélem, hogy nem.
- Craigékre gondolsz?- pillant felém Keith, mire én csak biccentek.
- Az kéne még.- mondja utálatos hangon Ralph.
- Enid, itt megtaláltad a társaidat, utálják őket.- nevet szórakozottan Keith.
- Ismered azt a társaságot?- kérdezi Gerald.
- Igen, volt szerencsém.- kortyolok egy nagyot a borba.
- Kis kurva Kandice odáig van Harry-ért. Csoda, hogy nem tépte meg a hajad amikor találkoztattok.- Donna se kedveli, pompás, lehet ők se különbek.
- Nem tudtam, hogy tetszik neki.- nem is vettem észre Kandice viselkedésén.
- Idővel úgyis ki mutatta volna a foga fehérjét.- rántja meg lazán a vállát Ralph.
- De Harry merre van amúgy?- kérdezi Donna, mindenki rám néz.
- Nem tudom, probáltam elérni, de sikeretlenül.
- Nekem se reagált semmire.- szólalt fel Keith.- De majd csatlakozik, mi szórakozzunk tovább.- emeli fel a poharát, mindenki oda ütötte és megittuk a tartalmát.

Nem nagyon érzem jól magam, hogy Harry nincs itt, a többiek nagyon aranyosak és kedvesek, de nem érzem azt, hogy ide tartoznék. Harry már lassan 2 órája késik, Keith-nek vissza írt, nekem meg semmi üzenetet nem hagyott, eléggé haragos vagyok, nem így képzeltem el az estét.

Elköszöntem a többiektől és inkább vissza megyek Harry lakására, neki nem szóltam, hogy eljöttem, elvégre ő se értesített. Magassarkúm hangja a sötét lépcsőházban visszhangzik, ahogy lépkedek. Megnyomom a lift hívó gombját, közben előveszem a telefonomat, hogy megnézzem kaptam-e üzenetet, de nem. Sally se írt, pedig biztosan ő is értesült a betörésről, rosszul esik, hogy nem keresett fel, ha igazi barátnő lenne akkor a sérelmeit félretenné, de neki fontosabb az új barátnője.

Beszálltam a liftbe, megnyomtam a gombot, majd elindult felfele. Lehet Harry már itthon van és készülődik az indulásra, vagy már a többiekkel van. Gondolataimban végig ő járt, amíg ki nem szálltam a liftből, meglepetésemre a bejárati ajtó kicsit nyitva volt.

Szívem hevesen elkezdett dobogni, lehet valaki betört, elvégre senki nem hagyja félig nyitva az ajtaját. A bejárat előtt álltam, hallgatóztam, de semmi, biztosan csak Harry fordult vissza valami cuccért a szobába.

- Harry?- léptem be az ajtón.
- Mi a fasz?- idegen férfi hangot hallottam, ekkor bekapcsolt az agyam, hogy menküljek. Gyorsan becsaptam a bejárati ajtót és felfele kezdtem szaladni.

Megálltam a lépcsőfordulónál, hogy ne figyeljenek fel a cipőm kopogására, teljesen biztos vagyok benne, hogy azt hiszik lefele szaladtam, sejtésük sincs, hogy felfele vettem az irányt.

- Tuti, hogy leszaladt! Haladjatok!- egy dühös férfi hang, ezekszerint többen vannak. Közben felértem a legfelső emeletre, egyik sarokban nagy cserepes növény díszelgett, így gyorsan mögé bújtam.
- Rohadt életbe!- az idegen bele ütött valamibe dühében.- Lépjünk le, lehet hívta már a zsarukat.- cipő dobogásait hallottam, amik egyre jobban tompultak.

Telefonom névjegyzékéből megkeresem Harry számát, majd egyből hívni kezdtem, de sikeretlenül, így Keith-et kellett hívnom, aki felvette.

- Kurva nagy gáz van.- mondtam halkan, mert még itt lehetnek.
- Várj, kijövök a bárból, mert semmit nem értek.- hallom az ajtó nyitását.- Na itt vagyok.
- Vissza jöttem Harry lakására, valakik betörtek, elbújtam egy növény mögé, nem merek elmenni.- hadarom el neki gyorsan.
- Oké, akkor elindulok, maradj ott, ahol vagy.- hangja komolyabb lett, hallom a gyors lépteit.
- Lehet már elmentek, mert megijedtek azt gondolták, hogy kihívtam a rendőröket.
- Miért nem hívtad ki őket vagy csengedtél be valakihez?!- hangjában érzek egy kis szidalmat.
- Nem jutott eszembe, Harry-t se érem el, kezdek aggódni.-remeg meg a hangom.
- Hidd el, annak a fasznak semmi baja.- mérgelődik, biztosan tudja, hogy mi miért történt.

20 perccel később már Keith-el voltam a lakásban, mérhetetlen düh uralkodik rajtam, nem elég, hogy így is van elég bajom, de úgy tűnik, hogy Harry-vel se vagyok biztonságban, Keith mindent tud, de nem beszél, azzal a dumával, hogy nem az ő dolga.

- Összepakolom a cuccaim és lelépek!- mondom dühösen.- Mi van, ha itthon vagyok! Akkor mi történt volna?- akadok ki teljesen.
- Oké, igazad van, megvárom veled Harry-t, csinálok neked teát, hogy megnyugodj.
- Nagyon mérges vagyok!- túrok idegesen a hajamba.
- Hazza mindjárt itt lesz, mire kész a teád megérkezik, én pedig lépek, ez a ti dolgotok.- teszi le elém a bögrét, abban a percben megérkezett az emlegetett szamár.- Na, császtok.- kerülte ki barátját Keith, gyorsan lelépett biztos a kitörni vágyó dühömet akarja elkerülni.

________
Javítva

Lie Baby •befejezett•Where stories live. Discover now