•2•

5.5K 151 9
                                    


Alan-t egész nap hívogattam, írtam neki, de nem reagált az üzeneteimre, görcsbe rándult a szívem, féltem, mert tudtam mi fog következni. Este 9 óra körül felkeresett, hogy menjek át. Röpke 10 perc alatt ott is voltam, és most az ágyán ülök.

- Aggódtam érted, írhattál volna vagy bármi.- hangom halk és szomorú volt.
- Nekem is jár ennyi, megfojtasz a pióca személyiségeddel.- háborodott fel, nagyot kellett nyelnem, hogy ne sírjam el magam a bántó szavain.
- Csak szerettem volna tudni, hogy a szerelmem hol van és mit csinál!- bátorodott fel a hangom.
- Figyelj Enid. Nekem ez nem megy. Szabadságra vágyom, élni akarok.- ült mellém az ágyra.
- Nincs semmi baj, ha elmész bulizni, csak írj, hogy tudjam, hogy minden rendben van veled. Legközelebb ne csinálj ilyet.
- Ahhh- túrt idegesen a hajába.- Nem lesz legközelebb, elegem van belőled!
- H-hogy érted? Mi-mi az, hogy eleged van belőlem?- hangom remegett, nem gondoltam volna, hogy ilyen kegyetlenül fog szakítani, sérteget.
- Nem érzem jól magamat veled, sok hiszti, semmi bulizás. Pörögni akarok, de veled nem lehet, leláncolsz és prűd vagy.
- Akk-akkor szakítani akarsz?- néztem rá csillogó szemekkel, amik a szomorúságos könnyekkel teltek meg.- Van más ügye?
- Nincs.- túl gyorsan vágta rá, hazudik.- Pakold össze a cuccaid.
- Rendben.- könnyeim már folytak lefele, fájt, mert szeretem.

Zokogva iszom a kikért alkoholt, barátnőm pedig vigasztal, sikeretlenül. Borzasztóan fájt elveszteni, akit nagyon szeretek, eddig még nem éltem át ilyet.

- Tudom, hogy most szar, az is lesz egy ideig. Sírd ki magad, igyál amennyi jól esik, én itt vagyok veled.- szorította meg a kezem Sally.
- Ennyit jelentett neki a 4 hónap.- töröltem meg az arcomat.- Tudod mi faj a legjobban? Hogy más miatt hagyott el, ha nem bukkan fel újra az exe, akkor mi még együtt lennénk.
- Jobbat érdemelsz, ha szeretett volna, nem hagy el.- igaza volt, de sajnos a fájdalom még ott van.
- Hazudni fogok neki! Méghozzá azt, hogy megcsaltam!- jelentettem ki határozottan.- Azt akarom, hogy neki is úgy fájjon, mint ahogy nekem!- megittam a maradék boromat, majd jeleztem a pincérnek, hogy fizetnék.
- Ne beszélj hülyeséget, ez gyerekes dolog lenne En.- nevetve rázza a fejét.
- Nem érdekel!- fizetem ki a fogyasztásomat. - És be is fogok pasizni.
- Majd ha nyugodtabb leszel és józan, másképp fogod látni. Gyere, ma nálam alszol. - karolt belém, majd a kocsihoz mentünk.
- Holnap délután lesz egy vizsgám 2-kor, este meg elmegyünk bulizni?- szipogok párat.
- Persze, kiadjuk a fáradt gőzt, iszunk egy jót és egész este táncolunk!- hangja vidáman csengett, bárcsak az én hangom is boldog lenne.

Éjszaka semmit nem aludtam, inkább sírtam, fájt a szakítás, és ma még vizsgám is van, szerencsére barátnőm elvisz a fősulira, így bőven van időm át nézni az anyagot. Telefonom messenger hangja zavarta meg a tanulásomat, természetesen a papírt félredobva nyúltam a készülékemért.

Szívemet átjárta a melegség, boldogság apró szikrája keletkezik az egész testemben, Alan írt, sok sikert kívánt a mai vizsgához. Gondolt rám, akkor még biztosan érez irántam valamit. Mosolyomat elharaptam, van még remény számunkra. Még váltottunk pár szót egymással, nagyon barátságos és érdekelte mi van velem.

Saját ágyamban fekszek és a plafont bámulom, a vizsgám nem igazán sikerült jól, elvégre nem is készültem rá megfelelően, de majd kijavítom. Alannel továbbra is beszélgettünk, Sall-nak nem mondtam, mert csak leszólna.
Telefonom csörögni kezdett, számomra ismeretlen szám volt.

- Igen?- szóltam a mobilba.
- Szia Enid, Raymond vagyok.- hangja kedvesen cseng, Alan egyik jó barátja.
- Ray, szia, segíthetek?- kérdeztem zavartan, nem értettem miért keres.
- Hallottam mi történt.- halkult el a hangja. - Nagyon bírlak és szeretném tudni, hogy vagy, hiányozni fogsz a társaságból.-  őt kedveltem a legjobban Alan barátai közül, megtaláltuk a közös hangot, sokat hallgattam, ahogy exéről beszélt, mindig tartottam benne a lelket.
- Aranyos vagy, te is hiányozni fogsz.- nevettem keserűen.- Úgy vagyok, ahogy az emberek ilyenkor lenni szoktak.- szívem összeszorult, ahogy újra belegondoltam, hogy nincs mellettem, mint a szerelmem.
- Nálad jobbat soha nem fog találni, nem ér meg egy könnycseppet se az a fasz.- nevet fel, igazán jól esik támogatása.
- Ma este a csajokkal megyünk bulizni, hogy egy éjszakára kikapcsoljak. Legalább nem itthon fogok sírni.
- Na, merre mentek?- érdeklődik.
- Szerintem a Phonox-ba.- rántom meg a vállam, mindig oda megyünk, biztosan most is.
- Szuper, én is megyek este bulizni, benézek oda is, iszunk majd egyet.- kuncog érdes hangján.
- Benne vagyok.- harapok alsó ajkamba.
- Akkor ott találkozunk, szia.- ezzel bontotta a vonalat.

Nagyban készülök az estére, elmeséltem Sally-nek, hogy megkeresett Alan egyik haverja, ő se értette, de nem is nagyon foglalkoztunk ezzel a témával.
- Lassan induljunk.- jött be a szobába Sally.
- Okés, 10 perc és kész vagyok.- mondtam neki boldogan.
- Örülök, hogy jobb kedved van.- ült le az ágy szélére.
- Alan írt, hogy mi a helyzet meg ilyesmi, érdekli mi van velem.- pakoltam bele táskámba a szükséges cuccaim.- Szerintem újra együtt leszünk, mert ha leszarna akkor nem keresett volna.
- Biztosan bűntudata van, ne éld bele magad egy plátói helyzetbe.
- Nem érted, biztos vagyok benne, hogy még fog keresni.
- De Enid, gondolkozz már az eszeddel, nem vesze..
- Nem érdekel!- vágtam dühösen a mondatába.- Tudom, hogy csak jót akarsz, és ne lombozd le a kedvem. Induljunk inkább.- hangom sértődött volt, mindenben a rosszat látja.
- Állj meg!- fogja meg karomat barátnőm, én pedig dühösen nézek rá.- Tudod, hogy csak a legjobbat akarom neked, szeretlek Enid, te vagy a naiv kishúgom.- mosolyodik el.- Figyelj rám, ha Alan békülni akarna, nem pakolgatna fel képeket a csajjal. Leírod neki a napod, ő meg egy emoj-t küld rá, szerinted ez normális?
- Nem.- rázom meg könnyes szememet.
- Ne sírj!- emeli fel a fejemet.- Kibaszott nagyot bulizunk ma!- ölelt magához, majd egymásba karolva elindultunk az éjszakába.

________
javítva

Lie Baby •befejezett•Where stories live. Discover now