•29•

3.3K 126 1
                                    


Teresa a pultnál ül, és az asztalt figyeli, ahol én vagyok, azért van itt, hogy ha bármi baj lenne, akkor ő tud segíteni. Ray-t várom, aki már 10 percet késik, lehet meggondolta magát. Tessával ittunk egy tequilát, hogy a bennem lévő feszültség kicsit elmúljon, de kellett volna még pár kör.

- Enid.- hallom meg Ray hangját, mire felnézek.
- Hello.- mosolygok rá, és a száján lévő piercinget nézem, ami számomra új, és nem is nagyon tetszik, de nem teszek megjegyzést rá.
- Rég találkoztunk.- teszi le a kabátját a székre.
- Igen, rég volt.- kuncogok fel.- Egy üveg bort rendeltem. Kérsz?- öntök magamnak az édes vörös borból.
- Igen, rám fér.- fogadja el az italt, amibe bele is kortyol, én is így cselekszem.- Miért hívtál ide?
- Alanról van szó.- simogatom a pohár talpát.
- Hallottam a dolgokat.- húzza el a száját.- Eléggé gázos az ügy.- nevet fel, nekem nem volt mulatságos.
- Ő egy elmebeteg ember! Rám támadt.- szisszegem dühösen.
- Tudom, sajnálom. Mindig is agresszív volt. Barátnője is kidobdta, miután a rendőrség rajta is kereste.
- Hol van?- nézek mélyen a szemébe.
- Enid, ha tudnám, már jelentettem volna.- túr bele a sötét, dús hajába.
- Félek tőle, az utcára se merek kilépni, esténkét Tv mellett alszok el, arra várok, hogy mikor jelenik meg újra.- őszintén beszélek hozzá, érezze a súlyát, hogy min megyek keresztül.
- Figyelj.- fogja meg a kezemet.- Esküszöm, hogy semmit nem tudok róla, pár hete összevesztünk, azóta nem keresett, és én se őt.- néz végig a szemembe, kihúzom tenyere alól az enyémet, majd iszok az asztalon lévő borból. Nem erre számítottam, nagyon nem.
- Tudnod kell valamit.- vesz egy nagy levegőt, amit ki is fúj.- Alannak régebbi barátnőivel szemben is voltak fura dolgai, párszor oda ütött, ha úgy gondolta.- ő is lehúza a pohár tartalmát.
- Amíg együtt voltunk nem bántott.- nem értem, hogy most ezt miért mondja el, nem segít az ügyön.
- Alan nem szeretett téged.- nagyra nyíltak a szemeim, már osztanám ki, amikor folytatja.- Számára egy ékszer voltál, gyönyörű és egy érintettlen lány voltál a szemében. Nem szerelemből szeretett, inkább birtokolni akart téged, tetszett neki, hogy egy szép lány van az oldalán, de sem..- tenyeremet felemelve jeleztem, hogy ne folytassa, nem akarom tudni, nem érdekel.
- Hiába beszélsz, hogy mit érzett irántam és mit nem, nem érdekel, azt akarom, hogy a börtönbe végezze.- nézek rá komolyan, ha nem tud segíteni, hogy elkapják, akkor nem kell a múltról beszélni.
- Enid! Ez a lényeg, hogy én se értem, miért csinálta ezeket veled, esküszöm, hogy segítenék, amikor megtudtam, hogy keresi a rendőrség akkor felhívtam, de nem vette fel a telefont, sehol nem találtam. De van egy dolog, amiről tudnod kell.
- Biztos, hogy tudni akarom?- kérdezem nevetve, semmi újat nem tud mondani.
- Már 2 hónapja jártattok, amikor Alan és Sally találkoztak egy buliban, vagy bárban, nem tudom pontosan.- fúja ki a bent tartott levegőt, sajnálkozóan néz rám, én pedig türelmetlenül várom, hogy folytassa.- Kicsit ittak mind a ketten, de nem voltak részegek, szóval azon az estén együtt voltak, és még párszor találkozgattak.- a mondat végén elhalkul, idegesen tördeli az ujját, mintha ő csinált volna rosszat.
- Ú-úgy érted, hogy együtt...- mondatom végét lebegni hagytam, lehet én értem rosszul.
- Lefeküdtek 2-3 alkalommal.- süti le a szemét.
- Biztos, hogy nem!- rázom idegesen a fejemet jobbra-balra, Sally ezt nem lett volna képes megtenni velem.
- Tessék.- nyújtja át a telefonját, Alan és Ray messenger beszélgetése, az ex-barátom dicsekszik neki, hogy lefektette a legjobb barátnőmet, és egy képet is küldött, hogy Sally alszik mellette.
- Én-én, nem tudok mit mondani. Mennem kell, ne haragudj.- magamra kaptam a kabátom, táskámat a kezembe vettem, Teresára néztem, és elindultam az autójához.

Tartottam magam, de a kocsinál kijöttek a könnyeim, hangos zokogásba törtem ki. Megalázttak, átvertek, kihasználtak, érzelmileg és testileg egyaránt, két ember, akik a legfontosabbak voltak az életemben. Soha nem éreztem ilyen nagy fájdalmat a szívemben, mint most, fizikailag fáj a lelkem, borzasztóan kínzó érzés mardoss belülről.

- Enid!- guggol le elém Tes.- Mi történt, nyugodj meg, kérlek!- öleli át a testem, én pedig keservesen zokogok. A levegő rohamosan fogyni kezdett a tüdőmből, eltoltam magamtól Teresát, hogy egy kis terem legyen, de nem segített. Úgy éreztem magam, mint egy partra vetett hal, nem jutok levegőhöz. Légszomjam van, a hír miatt, amit megtudtam.

- Úristen, kérlek, ne csináld ezt!- húzza le a kabátomat, ezzel segítve rajtam.- Felhívom Drew-et, hogy segítsen.- másodperceken belül tárcsászta is a számát, kihangosította a készüléket és letette maga mellé a telefont.- Gondolj valami szépre, amitől megnyugszol.- hangja már könyörgő, de nem tudok semmit tenni az állapotom ellen, mintha nem én irányítanám magam.
- Szia Édes, mizu?- Drew vidám hangja csendül fel.- Teresa, mi a baj? Te sírsz?
- Nem, Eniddel valami baj van!- mondja rémülten.
- Mi a baj?- Harry hangját hallom. - Mi történt? Oda megyünk, merre vagytok?- záporozza a kérdéseket.
- Alig kap levegőt, keservesen zokog és nem reagál rám.- simogatja a hátam, ami most nem segít.
- Lehet pánikrohama van!- hallom aggodó hangját a göndörnek.- Fogd meg az arcát!- Tessa úgy is tesz.- Enid, csukd le a szemed. Érezd a hideg levegőt a bőrődön, meleg tenyereket az arcodon? Bármi is történt, megoldjuk, túl leszel rajta. Ott van melletted Teresa, aki lemondta miattad a randit, hogy veled legyen, mert szeret téged, Keith pedig mindig aggódik érted, törödik veled.- kuncog halkan.- Enid, érzed, ahogy a hideg levegő beáramlik a tüdődbe, tested libabőrős lesz, ahogy a szellő hozzád ér. Érzed, ügye?- nem mond tovább semmit, én pedig lassan megnyugszok, érzem, ahogy a hideg beférközik a kabátom alá, kezdek észhez térni, kinyitom a szemeimet és Tessa aggodó tekintetével találkozok, levegő is normalizálódott a testemben.
- Megijessztettél!- ölel át a lány erősen.- Kinyírom Ray-t!
- Oda megyünk hozzátok.- hallom Drew hangját.
- Mondom a címe...- kinyomom a hívást, nem akarok Harry-vel találkozni, jelenleg senkivel nem akarok, Tessára van szükségem, szerencsére barátnőm a jelekből is ért.

- Jól van, akkor ma nálam alszol. Jobban vagy?- néz rám aggódó tekintettel, én pedig csak bólintok.
- Figyelj, muszáj lesz megmondanom Harry-nek, hogy nálam leszel, addig fog hívni, amíg fel nem veszem.- ülünk be a kocsiba.
- Harry egy seggfej.- szólalok meg a sírástól rekedtes hangomom, Tes pedig csak felnevett.
- Ez így igaz, de mégis aggódik érted. - néz rám mosolyogva.
- Sally és Alan kavartak, amikor még együtt voltunk.- mondtam halkan, majd egy kövér könnycsepp folyik le az arcomon, amit több is követ.

__________
Javítva

🖋

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Sziasztok Drágák!

Remélem tetszett ez a rész nektek, vannak ám itt történések.. 🤔
• Várom a visszajelzéseket!

Sok puszi, Enchiles!

Lie Baby •befejezett•Where stories live. Discover now