79 | Christmas tree

513 27 10
                                    


Monica

'I onda je Niall pao ispred 30 000 ljudi....' Harry ispriča, pa prasnemo u smijeh. Jadan Niall. Obožavam priče s turneje, a Harry ih danas ima puno. Svi smo sjedili u dnevnom boravku i oporavljali se od previše hrane koje smo pojeli za večeru. Drago mi je da sam razgovarala s Ellie i da je sada sve okej. 

'Tko je za desert?' Gemma dolazi s čokoladnom tortom. 'Ajme..' udahnem.  'Tko bi odoljeo ovome?' slegnem ramenima i odlučim pojesti još i to. 

'Imam iznenađenje za tebe.' Harry mi šapne, a ja se nasmijem.  'Sad.' još doda, a ja ga pogledam skupljenih obrva. 'Ispričajte nas.' on kaže i pruži mi ruku, odmahnem glavom i ustajem noseći za sobom i tanjur s tortom. Harry me povuče za ruku. 'Što? Kakvo iznenađenje?' pitam ga, a on stavi ruku oko mojeg struka i poljubi me. 

Zbunjeno ga gledam. Uzima moj kaput s vješalice u hodniku. 'Gdje idemo?' pitam ga još zbunjenije i stavljam mali zalogaj u usta. 'Ne bi bilo iznenađenje da ti kažem.' na kutu njegovih usana se pojavi smiješak. Preokrenm očima, a onda mi uzme tanjur iz ruku i uzme vilicu te me hrani posljednjim zalogajem torte. Stavlja tanjurić na komodu u hodniku i pomogne mi obuči kaput, a zatim oblači i svoj. 'Harry... ne možemo samo ovako otići.' 

Primi moju ruku. 'Stvarno si lud.' nasmijem se, a onda izađemo iz kuće. 'Ti ćeš im reći zašto smo otišli, ja nemam ništa s tim.' stavljam ruke u zrak u znak obrane. Harry je uvijek pun ludih ideja, pun avantura. Otvori vrata svojeg auta i pomogne mi ući. 

Izvadi povez za oči i tek onda shvatim da ovo postaje ozbilno. 'Aghhhh!' uzdahnem, 'Okreni glavu.' nasmije se i zaveže mi povez preko očiju. 

'Ovo stvarno nije moglo čekati do sutra?' pitam. 'Nikako.' nasmije se i upali auto. 

Lagana i tiha muzika me smirila, jedva sam čekala vidjeti iznenađenje. Nismo se dugo vozili. Auto se zaustavi i predpostavljam da smo stigli. On izlazi iz auta, a onda otvara vrata s moje strane i primi me za ruke. 

'Polako.' kaže, a onda me primi oko struka. Jednom me rukom drži oko struka, a drugom predpostavljam zaključava auto. Osjetim njegov dlan na obrazu, a onda i topli dah na svojim usnama. Nježno me poljubi. Bila sam skroz uzbuđena i stvarno me zanimalo gdje me doveo.  

Držeći se za ruke, hodali smo laganim koracima, oko sebe sam mogla čuti i osjetiti ljude, tako da mi više ništa nije bilo jasno. 'Proguravali smo se i samo sam čula Harrya kako govori, samo malo i oprostite. 

'Još malo.' kaže mi. 

'Stani.' 

'Harry što je ovo?' nasmijem se i poželim maknuti povez. 'Ne, ne još.' uhvati moje ruke na vrijeme. Duboko udahnem, a onda svi oko nas krenu s odbrojavanjem i tada shvatim gdje me doveo. Nasmijem se od uha do uha.

10

9

8

7

6

5

4

Skine mi pojas s očiju. 

3

2

1

Najljepše božićno drvce se upali na radost svih nas. Bilo je predivno. Vrisnem od uzbuđenja, a onda poljubim Harrya,  a on pruduži poljubac. U Holmes Chapelu je ovo već tradicija, imamo najveće i najbolje drvce na našem malenom trgu. 

'Volim te Monica.' kaže mi, jedva čujem njegove riječi od buke oko nas, a onda iz džepa izvadi malenu kutijicu i pogleda me s osmijehom. 

Maybe I Love you | h.s.Where stories live. Discover now