76 | happy days

470 26 6
                                    


Ellie

Sjedim na kauču i stalno pogledavam na mobitel, Harry se još nije vratio. Nije mi ni rekao kamo ide, Gemma kaže da je otišao njoj.  Osjećam se skroz bezveze, doveo me ovdje, a onda me ostavio samu. Ustala sma i krenula prema prozoru, padao je snijeg. 

Ulična lampa je osvjetljavala ulicu, gledala sam kako pada snijeg i zamislila se. 'Hej.' čujem glas i okrenem se, Gemma. Lagano se nasmijem i okrenem glavu natrag prema prozoru. 

Gemma i ja smo davno bile jako dobre prijateljice, ali sada na nju gledam kao na stranca. Dugo nismo pričale, svašta se dogodilo...

'Harry se neće vratiti?' pogledam natrag Gemmu, a ona slegne ramenima. 'Dođi ovdje.' pozove me k sebi te dođem natrag na kauč sjedeći pored nje. 

'Harry je zaljubljen u Monicu. Žao mi je što vjeruješ da može biti nešto između vas. Ja dobro poznajem svog brata...' prekinem ju. 'Gemma ti ne znaš ništa o nama, to što Harry i ja imamo je nešto posebno, a kada me poljubio sve je bilo potvrđeno.' 

'Poljubio te?!' povisi ton i skupi obrve, a onda stavi dlan na čelo. Kimnem glavom

'Gledaj, što god da se dogodlilo možeš zaboraviti na to. Harry je krivo postupio ako te poljubio, i sam zna da voli Moni. Ellie bile smo si jako dobre i ne želim da se mučiš, samo prihvati svoj život takav kakav je. Naći ćeš nekoga tko će te voljeti ne brini.' dok mi govori u u očima osjetim suze. 

'Harry me voli.' kažem samouvjereno, a Gemma samo šuti. Promijenila je program i samo gledala u ekran televizije, a onda je dobila poruku. 

'Hej Gemm, ostati ću kod Moni večeras. Molim te pobrini se za Ellie. Volim te xx.' pročita mi na glas Harryevu poruku, a onda pobjesnim i odem iz prostorije gore u sobu. 


Monica

'Ovo će biti najbolji Božić ikada.' pogledam Harrya, a onda kroz prozor. Velike bijele pahulje spuštale su se na tlo i sve je opet bilo onako kako treba. Harry i ja smo opet zajedno. Harry me stisne uza sebe i poljubi u obraz. 

'Moni.. htio bih pričati o Ellie...' kaže, a ja se uspravim i pogledam ga u oči, a on makne pogled. 

'Napravio sam nešto zbog čega mi je sada žao, činilo se kao prava stvar u tom trenutku, ali sma pogriješio i osjećam se grozno.' 

Kada to kaže nastane tišina, a meni se svašta mota po glavi. 'Sinoć me Ellie poljubila, a ja sam uzvratio.' napokon kaže, a onda više ne znam što osjećam i što da mislim.  'Harry..' pogledam ga i stavim dlan na njegov obraz. 'Nije važno, ja...' duboko udahnem. 

'Monica ja volim samo tebe, nisma ništa osjetio s njom i mislim da nikada ne bih ni sa kime, samo s tobom. Volim te. Volim te.' kaže, a ja se lagano nasmijem. 

Poljubi me, a ja produljujem poljubac jer ne želim da ikada završi. Stavi dlan na moja leđa te me lagano spusti na krevet bez prekidanja poljupca. Poljubac je postao lijeniji i laganiji. 

'Volim te Harry.' prošaptam na njegove usne. 



ujutro

Lagano otvorim oči, zarobljena sam Harryevim rukama. Lagano se pomaknem i poljubim ga u obraz, a onda otvori svoje predivne zelene oči. 'Dobro jutro.' promrmlja. 'Jutro spavalice.' nasmijem se, a on ne zagrli još čvršće. 

Sinoć se nije dogodilo ništa, ali osjećam da će uskoro doći i taj trenutak. Želim to napraviti s Harryem i osjećam se spremnom, imam povjeranja u njega. Volim ga još više jer nikada nisam osjećala da to moram napraviti, Harry i ja imamo posebnu povezanost i bez toga. 

'Danas radimo snjegovića, nježne anđele, grudamo se i naravno idemo na klizanje.' kaže mi Harry, a ja se nasmijem. 'Zvuči kao predivan dan.' 

'Ali prvo je vrijeme za doručak.' kaže ustajući iz kreveta, a onda mi pruži ruku i pomogne mi da ustanem. Držeći ga za ruku odem do svojeg ogledala i na brzinu se počešljam i obujem svoje posebne Božićne Rudoplh papučice. 

'Moja mama će umrijeti od sreće kada te vidi.' kažem potiho i nasmijem se, a Harry me uz smijeh uzima u naručje i nosi po stepenicama kao princezu. 

'Ajme meni!' Lily vikne i pusti žlicu na stol kada nas ugleda. 'Dobro jutro!' Harry im kaže, a mama se  okrene i ostane nas gledati otvorenih ustiju dok me Harry pusti na pod. Zagrlio me oko struka. 

'Harry dušo!' moja mama pusti sve i krene prema njemu te ga čvrsto zagrli. Pogledam Lily i nasmijem joj se. 'Samo sam čekala ovaj dan. Drago mi je da ste opet zajendo.' kaže mama zagrli. 

'Znala sam da ćete se pomiriti!' Lily ustane, a Harry je grli. 

Riječima ne mogu opisati koliko sam sretna u ovom trenutku. Sve je savršeno. 

_________________________________

Maybe I Love you | h.s.Donde viven las historias. Descúbrelo ahora