14 | hug

1.5K 88 5
                                    


Monica

Imam osjećaj da će mi srce napustiti tijelo. Ulazim u kupaonicu i duboko uzdahnem nakon što zatvorim vrata. Okrenula sam se i spustila niz vrata, noge sam stisnula uz prsa te sjela na pod. Osjećam kako mi tijelo drhti, a onda i suze kako padaju niz moje obraze. 


Zašto mi Harry ovo radi? Zašto me pokušao poljubiti? Zašto? 


'Moni?' čujem njegov glas i kucanje na vrata. Lagano se odmaknem od vrata i stavim ruke preko lica, a on uđe. 'Ne, ne, ne.' klekne pored mene i razdvoji moje dlanove s mojeg lica, odmah zatvorim oči.

 'Monica slušaj me molim te...' primi moju ruku i čvrsto je stisne. Nesigurno sam otvorila oči.

'Oprosti, ne znam kako se ono dogodilo. Jednostavno...' gledam ga kako govori, a onda trepnem te suze ponovno krenu. Stavi dlan na moj obraz i nježno obriše moju suzu. 

Na isti način na koji mi oduvijek briše suze i tješi me. 'Harry...' tiho izgovorim njegovo ime, stavim dlavone na njegovo lice i gledam ga u oči. 

'Dođi.' zagrli me, naslonim glavu na njegova prsa te čujem otkucaje njegova srca. Vladala je tišina. Suze su mi padala niz obraze. Osjećam se čudno, jako čudno, sve ovo je jako čudno. 

'Smočit ću ti majicu.' kažem i lagano se nasmijem iako i dalje plačem. Malo se pomaknem i poželim vidjeti njegovo lice, 'Nisam te želio rasplakati.' kaže mi. 'Već jesi.' slegnem ramenima. 

'Žao mi je. Totalna sam budala. Doveo sam te ovdje da te usrećim.' stavi dlan na moje koljeno te ga pogledam. 'Molim te nemoj plakati, hajde spremi se pa idemo prošetati i na večeru. Ne želim da si tužna.' Harry me poljubi u čelo, a onda izađe. 

I dalje u šoku ustanem i umijem se hladnom vodom kako bih razbistrila misli.  Nekako bih voljela da se taj poljubac ipak dogodio, makar posljedice bi bile velike. Tko zna što bi uopće bilo dalje, ali voljela bih osjetiti njegove usne na svojima. Tek sada primjećujem kupaonicu koja je dosta velika i jako lijepo uređena, pogledam se u ogledalo i vidim tužne oči. 

Popravim kosu i izađem iz kupanice, nježno i nesigurno zatvaram vrata. Harry stoji pokraj prozora i gleda pogled. 'Harry?' pozovem ga. On se lagano okrene i nježno se nasmije. 

'Budala si.' kažem mu od milja te on samo odmahne glavom. Uzela sam tvoju torbu i izvadila šminku, sjela sam ispred ogledala i popravila korektor, stavila bronzer, maskaru te nježno rozi matt ruž. Nije mi se dalo presvlačiti. 

'Gotova sam.' kažem mu, samo kimne glavom. 


U liftu je vladala potpuna tišina, a nakon što izađemo iz hotela - paparazzi. 'Prokletstvo!' kaže, a onda primi moju ruku, 'Ne puštaj me, okej?' uputi mi pogled. 'Okej.' stisnem jače njegovu ruku te se približim još više njemu. Kako su samo znali da smo ovdje?

Ništa ne vidim od blica fotoaparata, prekirla sam lice rukom. Napokon uđemo u auto. 'Jesi dobro?' Harry me pita zabrinutim glasom. 

'Jesam.' pogledam ga, 'Valjda.' dodam. 

____________________________________________





Maybe I Love you | h.s.Where stories live. Discover now