78 | friends?

473 23 0
                                    


Monica

'Što misliš kako će izgledati ta večera?' pita me Lily, sjedila je na mojem krevetu dok sam se ja šminkala. Slegnem ramenima..

'Nadam se da će dobro proći.' ona doda. 'Ni sama ne znam što da mislim o Ellie...' 

'Iskreno, ja mislim da je ona skroz draga cura. Život joj je dosta težak kako se meni čini, a Harry se pojavio u njezinom životu kada je trebala nekoga da joj pomogne i bude uz nju.. Nećemo se lagati, nije teško zaljubiti se u njega..' lagano se nasmijem na njezine riječi. 

'Mislim da si u pravu.' kimnem glavom. 'Vidjeti ćemo..' kaže Lily i ustane te izađe iz sobe. Nisam se previše šminkala, kosu sam lagano nakovrčala, a obukla sam uske crne traperice poderane na koljenu i mekanu nježno plavu vestu. 

'Ja sma gotova...' kažem Lily ulazeći u njezinu sobu. 'I ja sam, idemo, mama je već gotova sigurno.' 



Pozvonim i duboko udahnem, mama i Lily su bile pored mene i rekle mi da se ne brinem jer ništa ne može poći u krivo. Harry otvara vrata i odmah me povuče u zagrljaj. 'Fino mirišeš.' šapne mi na uho dok me grli, a ja se lagano nasmijem i poljubim ga u obraz. Stanem pored njega, a zatim ga mama i Lily izgrle. 

One uđu u kuću, a ja ostanem s njim još trenutak. 'Predivna si.' kaže tihim tonom, držimo se za ruke. 'Hvala.' nasmiješim se. 'Dođi, hladno je..' stavi ruku oko mojih ramena te zatvori vrata za nama. 



Ellie

Harry i Monica prolaze kroz vrata i izgledaju savršeno zajendo, power couple. Ne znam kako bih se osjećala. Monica mi uputi pogled, a ja se lagano nasmijem. Harry ju je gledao kao da vidi cijeli svijet ispred sebe, bio je sretan i ne mogu mu to oduzeti, bitno mi je da je on sretan. 

Ustala sam i upoznala se s njezinom mamom i sestrom koje su bile drage prema meni. Monica mi priđe i pruži ruku. 'Ellie.' izgovara moje ime i nasmije se iako sam mogla primjetiti da je dosta nervozna i nije joj baš ugodno. 'Monica.' uzvratim joj osmijeh, iza nje je stajao Harry. Pogledam ga u oči i pokušavam suzdržati svoje suze. 

'Moniiiii!' Gemma vikne i krene je grliti te tako prekine pomalo neugodnu sitaciju. Povukla sam se i sjela natrag na kauč. Svi su bili sretni i veseli, a ja sam se osjaćala kao da ne pripadam ovdje. Boljelo me to. Ustala sam i krenula prema sobi, 'Ispričajte me.' kažem i ode. 


Monica

'Ellie!' Harry vikne za njom, a ja ga primim za ruku. 'Ja ću pričati s njom.' zagrlim ga i odem za njom. Pretpostavljam da je u sobi za goste, te odem tamo. 

Pokucam na vrata. 

'Monica je.. mogu ući molim te?' 

Ne čujem ni riječi od nje, a onda nakon par sekunda otvara vrata te vidim kako je plakala. Duboko sam uzdhnula, ona se makne s vrata te se vrati i sjedne na krevet, a ja odmah pored nje. Sada više ni ne znam što bih joj rekla... 

'Ellie, ne krivim te ni za što. I Razumijem te... želim te razumijeti.' ona me pogleda u oči, 'Žao mi je što sam to napravila, ali opet bih to ponovila jer ..' krene, a onda zastane. 

'Harry i ja nismo bili zajedno dok se išta između vas dogodilo i ne krivim ni tebe ni njega. On je predivan dečko,obziran je, sluša svaku tvoju riječ, pažljiv je i ..' 

'Bilo je jako lako zaljubiti se u njega.' ona kaže i nadopuni moju rečenicu. Kimnem glavom.

'Kada me Luke ostavio kao zadnju krpu, mislila sam da se više nikada neću moći prepustii nekome i vjerovati mu jer mi je on slomio srce. Provodila sam puno vremena s dečkima na turneji, s Harryem sam se super slagala, a kada sam saznala da sam trudna nitko nije bio toliko pažljiv prema meni kao Harry. Istina je da je on na mene gledao kao na prijateljicu i na nekoga tko treba pažnje, ja sam bila povrijeđena i trebalo mi je to. Dane i sate sam provodila s njim i ne znam... Znala sam da je bilo krivo, ali nisam si mogla pomoći.' ispriča mi, a ja je zagrlim. 

'Harry te voli kao prijateljicu i zato te ne želi pustiti dok ne budeš spremna. Nisi sama, tu je i beba na koju moraš paziti... Ja ću ti pomoći jer znam da si draga osoba, vidim ti to u očima.' 

Lagano se nasmijala.

'Sve će biti uredu, ne brini se.' 

'Sada znam zašto te Harry toliko obožava, ista si kao i on. Oboje ste puni razumijevanja i ljubavi prema drugima...' kaže, a joj se nasmiješim. 

'Vjeruj mi da ćeš i ti naći nekoga, zaslužuješ to. Ja ti mogu pomoći...' 

Nasmijala se. 'Želim da između nas nema nikakvih tenzija i da budemo super prijateljice.' 

'Prijateljice?' nasmije se i obriše mokre obraze. 

'Prijateljice.' odgovaram te se zagrlimo.

______________________________________

Maybe I Love you | h.s.Where stories live. Discover now