79. Konečné zúčtování, Část IV.

102 3 0
                                    


Pegas, Orbita, Královské město, Odinova komnata

„Dobrá, chceš boj? Máš ho mít," prohlásil Odin.

Odin gestem naznačil, aby stráže ustoupili a nechali jej samotného s Thorem, jehož břicho krvácelo a ruka se mu pořádně třásla od bolesti.

Odin svým mečem začal kroužit kolem svého těla a jedním energetickým výbojem poslal Thora několik metrů vzduchem. Když Thor dopadl na tvrdou podlahu, brnění se na několika částech úplně rozpadlo a jeho tělo teď kryla jednoduchá asgardská tunika.

Thor byl oběma výboji doslova paralyzován, necítil levou ruku, jeho břicho krvácelo a pravá noha byla v jednom ohni, když se mu kousek brnění přiškvařil ke kůži.

S obrovskou bolestí se postavil na nohy, ale netrvalo dlouho a ležel zase na zemi, když jej Odin tentokráte vlastní rukou uzemnil. Odin si neodpustil ani kopnutí do svého vlastního syna, který se v bolestech svíjel na zemi.

„Bojuješ jako srab," pověděl vítězně Odin, který si vychutnával tuhle chvilku.
„Zvedni se!" Křikl na Thora Ronon, který bezmocně přihlížel k tomu, jak dostává na prdel.
„A jako srab teď zemřeš," dodal Odin.

Odinova slova se v Thorově hlavě točila pořád dokola, zeslabovala a zesilovala. Najednou vše ustalo a nad Thorem stál Odin. Rozžhaveným ostřím mířil proti němu. Zvednul ruce, pevně sevřel rukojeť a s velkou silou bodnul.

Thor na poslední chvíli uhnul čepeli a kopnul svého otce do kolene, které se mu okamžitě podlomilo. Odin musel pokleknout a Thor mu ihned uštědřil druhou ránu do obličeje, která Odina na chvíli rozhodila. To stačilo, aby se vší silou vyškrábal na nohy a vzal si ze své výzbroje kladivo. Stráže sice byly proti, ale Odin ochranku odvolal.

„S kladivem nebo bez něj, tady to skončí, konečně, po tisících letech budu zase vládnout všem Asgardům," prohlašoval s velkým odhodláním a vítězně Odin, který vůbec nepomyslel na porážku.
„V jednom máš pravdu otče, skončí to, ale vládcem Asgardů zůstanu já, ty nejsi Asgard!" Vykřikl Thor, který napřáhl své svalnaté paže a kladivem udeřil těsně vedle uhýbajícího Odina, který stihl uhnout svoji pravou nohou.

Odin, tak lehce sekl mečem po Thorovu kladivu. Thor ihned odhodil meč pryč od těla, aby jej Odin nemohl zasáhnout. Odin udělal otočku na jedné noze a využil ji ke zvětšení své síly a seknul proti Thorovi, který stihl zastavit výpad na poslední chvíli.

Rozžhavené ostří vydávalo miniaturní blesky, které spalovaly Thorovu kůži. Naštěstí jeho kladivo vstřebávalo téměř celou energii do sebe a Thorovi se nic vážného nestalo.

Thor opět odrazil otcův meč a ihned udeřil do jeho ruky. Sálem se nesl zvuk lámajících se kostí, když kladivo přelomilo Odinovu levou ruku ve čtyřech místech. Vylepšení nanité se ihned dali do léčení, ale i tak potřeboval Odin klid.

. Rychle utekl za svůj trůn, kolem kterého s Thorem dobrých pár minut kroužili jako supi. Jen co nanité opravili kosti, Odin vystřelil ze svého meče. Tentokrát ale Thor zastavil letící proud svým kladivem.

Díky přívalu energie se kladivo nabilo a obrovský proud energie zasáhl Odina do hrudi, kde seškvařil jeho kůži na uhel. Odinovo tělo odletělo několik metrů daleko a zastavilo se až u nohou Ronona, který se chtěl ihned zapojit a kopl jej obrovskou silou do hlavy.

To ale neměl dělat, protože jej ochranka hodně bolestivě zpacifikovala. Thor spustil kladivo níž a držel jej jen konečky prstů, když se odhodlal přejít k otcovu tělu. Pomalu přecházel po celé komnatě, až k bezvládnému tělu, jehož kůže pomalu chytala barvu. Odin nepozorovaně nahmatal čepel svého meče a vyčkával na správnou příležitost.

Hvězdná brána VizeWhere stories live. Discover now