37. Obklíčení

86 2 0
                                    


Ida, Neznámá soustava, Leonidas, O dvě hodiny později

Generál O'Neill se pomalým krokem blížil na můstek vlajkové lodi Země, která byla zatím jediná svého druhu. Zeus byl zhruba ze dvou třetin hotový a Ikaros, Pegasuská vlajková loď třídy Leonidas, byl teprve na začátku stavby. Po dvou minutách generál O'Neill vešel na můstek, jehož vzduch byl cítit potem všech přítomných lidí. Nebylo divu, za pár minut měla z hyperprostoru vystoupit zbývající úderná flotila idských nepřátel, kteří teprve před dvěma dny napadli Asgardu. Po zdrcující porážce čtyřiadvacet lodí vstoupilo do hyperprostoru. Teď bylo vše nachystáno na jasné vítězství, po kterém měla mít Země lehčí úkol při ovládnutí galaxie.

„Jak jsme na tom?" Zeptal se Jack Clarka.
„Všechna sila plně nabita, asgardské zbraně v provozu, coilgunnová hlaveň taktéž nabita," odpověděl Clark.
„Drony a čas do kontaktu?" Zeptal se znovu Jack, chce vědět, jak na tom jsou.
„Sto a sedm minut a osm vteřin do výstupu," odpověděl Clark a podíval se na Jacka, čekající na další instrukce, ten však dostal v podobě zamaskování lodě.

Tam kde před chvílí stál Leonidas, byl najednou jen prázdný vesmír. Dokonalá maskovací technologie, založená na antické dovolovala Leonidovi pracovat na plný výkon, aniž by byl kýmkoli zaregistrován. Jen si tam tak stál a vyčkával na své soupeře, kteří neměli ani nejmenší tušení o tom, co se bude dít. V křesle s šibalským úsměvem seděl O'Neill, v jehož hlavě se právě rodil dokonalý bojový plán. Na obrazovce pomalu ubíhalo odpočítávání.

„Deset, devět, osm, sedm," začal Clark odpočítávat přílet, „dva, jedna a jsou tu," dopočítal.
„Nechte je seřadit se," přikázal Jack s úsměvem, protože si chce s nimi pohrát.

Všech čtyřiadvacet lodí krátce po sobě vyskočilo z hyperprostorového tunelu. V krátkých rozestupech, nic netušíc, začaly mezi sebou komunikovat. Jack poté nechal dát odposlech a nahrávat, ať se to potom pošle Danielovi.

Uběhlo dalších pět minut a Jack netrpělivě čekal, nepřátelé furt mezi sebou komunikovali, když Clark ohlásil zaznamenání mnoho hyperprostorových oken.

„Konečně naši," usmál se Jack, ale jeho úsměv hned zamrzl, že když mu Clark odpověděl, že to nejsou posily, ale dvacet nepřátelských lodí, z toho dvě neznámého typu.

Jack přistoupil k obrazovce, která se rozdělila na dvě části. Na jedné půlce byla stará známá loď a na druhé nový typ. Pohledem bylo vidět, že jsou si velice podobné, ale data ukazovala na vyspělejší loď.

„Oou," prohlásil zděšeně Clark.
„Řekněte, že přiletěly další lodě a vezmu si do ruky svoji devítku," zabručel Jack.
„Ne, ale právě jsme ztratili maskování, všimli si nás," vykřikl Clark.
„Taky bych si asi všiml, že zde někdo stojí a poslouchá můj rozhovor," prohlásil Jack a usedl do svého křesla.
„Nabíjejí zbraně," informoval o situaci Clark.
„Samozřejmě, jak jinak," ušklíbl se a přikázal nabít zbraně a vyčkat na první krok.

Leonidas, který nehybně stál na místě se během pár vteřin, ocitl pod velice těžkou palbou čtyřicítky nepřátelských lodí. I přes štíty založené na atlantských, buffer neumožňoval stejnou výdrž. I proto začala síla energetické bariéry pomalu, ale jistě klesat.

„Spravte ten zatracený generátor, pokud to nepůjde, tak radši připojte i fúzní generátory, budeme potřebovat veškerou dostupnou energii. A převeďte veškerou nepotřebnou energii do štítů," rozkázal Jack a sledoval situaci z velitelského křesla směrem ven.

Teď už Leonidas pouze nestál, ale dal se do pohybu, čímž se úspěšně vyhýbal velice husté palbě. Ze sil se vyřítila první čtyřicítka raket, hned za nimi další a další. Všechny rakety nacházející se v silech, byly na cestě ke svým cílům, které se již pustily do pronásledování pozemského kolosu. Za necelou půl minutu se v ostřelovaných zádech objevovaly první záblesky vybuchujících raket. Ne všechny však doletěly ke svým cílům. Ve výsledku bylo zcela zničeno sedm lodí a dvě byly těžce a dvě středně poškozeny. Poté Jack přikázal vypustit horizonty mezi nejpočetnější skupinu a on pošle zbylé drony. Leonidas se musel otočit o sto osmdesát stupňů, protože byl už moc daleko od nejpočetnější skupiny, kde se nacházela i jedna z nových typů lodí. Jakmile doletěl na dosah transportního paprsku, poslal Clark do hloučku osmi lodí tři hlavice. Nádherná bělostná záře oslnila oči všech přítomných na můstku.

„Clarku, kolik?" Zeptal se zvědavě Jack.
„Všech sedm starých lodí explodovalo, ale ta nová pořád stojí a její štíty jsou na sedmačtyřiceti procentech," odpověděl Clark s obavami.
„Kruci," zamračil se Jack.

Jack usedl do křesla a vyslal zbylou stovku dronů na novou loď. I přes veškerou snahu strefit, alespoň jeden žlutý uhýbající náboj, doletěli všichni trubci k nové lodi. Proletěly skrz a vrhly se na dvě další lodě. Bohužel to bylo vše, na co se drony zmohly. Teď to již bylo na štítech, aby vydržely dostatečně dlouho, než přiletí posily. Energetické střely narážející na nepropustnou bariéru, která každou vteřinou stále více slábla, vytvářela na Leonidových štítech nádhernou symfonii barev.

V tom dostali subprostorovou zprávu od plukovníka Carterové, že budou u nich za pět minut.

„Už bylo načase Sam, začínají mi docházet nápady na nový taneční kreace," zavtipkoval Jack, protože on to umí, „je tady dost horko, nepřátelům přiletěly posily se dvěma novými loděmi, které jsou krapet tužší," dopověděl Jack.

Celé čtyři a půl minuty Leonidas pálil více než kdypředtím, asgardské baterie hrozily přehřátím a coilgunnová hlaveň na tom nebylao moc lépe, naštěstí čas do posil se pomalu ale jistě blížil k nule. Když užzbývalo pouhých sedm vteřin, Clark transportoval zbylé dvě nukleární hlavice dozbývajícího hloučku. Nádherná exploze trhala dvě lodě, jejichž štíty bylyslabší než ostatních, na kusy. Zbylé lodě byly dokonale oslepeny, tudíž sinevšimly příletu tolik očekávaných posil, které se ihned zapojily do bitvy.Jaké bylo překvapení, když dezorientovaní a oslepení nepřátelé uviděli explozijednoho z křižníků. Když konečně naskočily senzory, nestačili se divit. KolemLeonida se nyní zformovalo sedm plně bojeschopných bitevníků třídy 304. 304kynemeškaly ani chvíli a ze sil vylétly všechny dostupné rakety. Ty se po chvílizakously do zelených štítů nepřítele, který přešel do defenzívy. Konečnýmsoučtem přiletěvších posil bylo pět zničených a jedna poškozená loď. Teď užjich zbývalo pouze devatenáct. Pravá bitva o přežití právě začala.

Hvězdná brána VizeWhere stories live. Discover now