78. Konečné zúčtování, Část III.

96 2 0
                                    


Pegas, Planeta Genijů, Orbita

„No tak, vyřaďte to pošahaný stínění," vykřikoval naštvaně McKay.

Rodney se pořád snažil prorazit stínění, když se Ikaros velice silně otřásl. Z hyperprostoru velkou rychlostí vylétl superúl, jenž ihned zasypal Ikarův štít sprškou modrých střel.

Todd nevěnoval ostatním lodím pozornost a neustále bušil do Ikara, kterého po právu považoval za obrovskou hrozbu. Bohemia s Kutuzovem využili volného palebného pole a začali superúlu přikládat pod kotlem.

Sklady opustily drony i veškeré rakety. Drony si svoji cestičku prorazily poměrně hladce, ale síla trupu znemožňovala trubcům výrazněji loď poškodit. Rakety se taktéž blížily ke svému cíli, ale téměř všechny byly sestřeleny obrovským počtem šipek, které právě vylétaly z úlu.

Rodney si pochopitelně šipek všiml a railguny je začal skrápět, ale takové množství neměl šanci sám zastavit. Pendergast se zařadil přímo za šipky a útokem do zad pomáhal Ikarovi, jehož štíty byly už velmi dlouho pod palbou.

Konečně však dostal Rodney šanci vyřadit superúl z akce. Byl si vědom jeho jediné slabiny, kterou byly hangáry. Ze svých čtyř předních baterií vyslal přes celé bitevní pole plazmové paprsky, které se zakously do otevřeného hangáru, z něhož stále vylétaly šipky. Palbu podpořil i raketami, které teď už pročištěným polem dokázaly doletět k cíli.

Na fialovo-rudém povrchu začaly bobtnat výbuchy, jejichž síla narůstala s další a další raketou. Rodneyho úsměv konečně dosáhl od ucha k uchu. Rychle skočil za zbraňového a kontroloval data ze senzorů. Loď byla zcela ochromena.

ZPM pracovalo na sto procent, ale i tak zahojení takovéhoto poškození by trvalo příliš dlouho. Rodney s klidným hlasem přikázal rozmetat úl na padrť. Kutuzov, Bohemia, Ikaros, Pendergast i Prométheus zaměřili trup superúlu a začali jej soustavně likvidovat.

Todd na palubě superúlu zuřil. Rychle běžel pro zapojené ZPM, které vytáhnul z organického slotu a zabalil jej do kožené tašky. Kvapem utíkal do hangáru, kde nasedl do jedné z mála celých a letuschopných šipek a druhým hangárem, na opačné straně lodi vylétl a nepozorován se schoval za jeden z asteroidů poblíž. Pomalu a soustavně přelétal z asteroidu na asteroid, až se dostal za planetu a zde se schoval.

Superúl zcela bez energie, která by jej opravovala, pomalu podléhal soustavné palbě, až se Pendergastovým zbraním konečně podařil zničující zásah do jednoho z kritických systémů.

Superúl ještě chvíli stál na místě, než se na jeho povrchu začaly objevovat obrovské výbuchy, jež loď roztrhaly na tisíc větších kousků. Rodney chtěl mít jistotu a transportoval do hloučku trosek atomovku, která je rozmetala na miniaturní kousíčky.

„Joo, chcípni bastarde," vykřikoval vítězně a radostně Rodney.

Celý můstek vzplál úžasem ale i radostí nad tím, že dokázali zničit loď, která málem obsadila Zemi. Všichni typicky povstali a začali si podávat ruce a plácat se po zádech.

Jen Rodney zůstal sedět na svém místě. Po chvíli se zvedl a začal se opětovně snažit prorazit rušení. Po pár minutách pole konečně zmizelo a Rodneymu se pořádně ulevilo.

„Pearsi, to vy jste vyřadili pole?" Zeptal se zvědavě McKay.
„Ano, omlouvám se, že nám to tak trvalo, snad jste se o nás nebáli," omlouval se Pears a začal se smát.
„My měli dost své práce s Toddem a jeho superúlem," odvětil Rodney a uklidnil Pearse.
„Ou, každopádně jsme připraveni a můžete nás tr...," mluvil Pears, ale v tom se spojení přerušilo a celým komplexem se šířila silná radiace, vlna žáru a energie z vybuchujících náloží, které se Genijové snažili vypnout.
„Pearsi! Pearsi!" Snažil se Rodeny navázat spojení, ale marně. Podíval se na McKenzieho a vykřikl: „Do hajzlu, co se stalo?" Zeptal se nevěřícně McKay.
„Nálože explodovaly předčasně," odpověděl McKenzie.
„Ne, ne, ne, to není možné, ty nálože měli odpálit dálkově odsud, Genijové se museli k jedné z nich dostat a vrtali se v ní," vykřikoval naštvaně Rodney.
„Pane, nezachytávám žádné známky života," pověděl sklesle McKenzie.
„Tupci," křikl Rodney a bouchnul do stolu, „kontaktujte Atlantidu, informujeme je o situaci," dodal Rodney a usednul do velitelského křesla.

Hvězdná brána VizeKde žijí příběhy. Začni objevovat