57. Válka na Zemi

98 3 0
                                    


Andromeda, Antická základna

Proti sobě stáli radní Malis a generál O'Neill, který dokonalou antičtinou doslova vyrazil dech všem, kteří zaslechli, že zachránci pochází z Terry. Jsou to tedy jejich děti, které jim dali novou šanci na život a na vítězství, ve které už dávno nedoufali.

Terra?" Zeptal se zmateně a nevěřícně Malis.
Ano, proč?" Odpověděl Jack.
Není možné, abyste byl z Terry, podle našich výzkumů, byste měli dosáhnout této úrovně vyspělosti nejdříve za tisíce let, ne-li později," řekl Malis, který byl stále v šoku.
No, a přece zde stojím," odpověděl Jack a jenom se usmál.
Pojďte prosím se mnou, máme toho hodně co prodiskutovat," řekl Malis a ukázal Jackovi směr.

Oba dva se vydali kratičkou chodbou antického stylu k malým dveřím, které po otevření ukazovaly nádheru místní základny. Velký a prostorný sál plný Antiků a přístrojů, které se právě vraceli z evakuační planety. Brána byla v provozu více jak šest hodin v kuse, ale s přísunem energie nebyl problém takto dlouho červí díru udržet. O'Neill se zahleděl na jednu z krásných antických žen a málem zapomněl, co tu vlastně dělá. Hned, jak se vzpamatoval, doběhl Malise a spolu s ním usedl před Radou, která se sešla kvůli této naléhavé situaci.

Generále, ještě jednou bych Vám jménem Rady chtěl poděkovat za naši záchranu, na které máte obrovský podíl. Bylo úžasné vidět, jak Vaše jediná loď dokázala porazit tolik nepřátel. Ale máme otázku, jak jste se sem dostali?" Poděkoval Malis za celou Radu a pak se zeptal na věc, na kterou by rád znal odpověď.
Přesné podrobnosti před příletem neznám, to by vám řekl můj kamarád Daniel Jackson, který je právě na planetě, kde se nachází Studnice," odpověděl Jack a jenom se usmál.
Počkat moment, jak je možné, že jste našli Studnici?" Zeptal se zmateně Malis, což šlo vidět i na celé Radě, kteří byli též zmatení.
Spojením databází všech čtyř měst. Zadali jsme adresu a Expedice Andromeda prošla skrz," odpověděl Jack a rozhlížel se po okolí.
Vy máte všechna čtyři města? Pak tedy chápu, její senzory musely zachytit nouzové vysílání, které však pochopí pouze Antik," prohlásil překvapeně Malis, nevěřil, že někdo jako lidé ze Země najdou všechna čtyři města.
Jo to, ve stázové komoře byla jedna žena jménem Traya, ta poznala signál a přivolala nás na pomoc," pověděl Jack.
Jak je to dlouho?" Zeptal se zvědavě Malis.
Pár hodin," řekl Jack a pokrčil ramena.
Hodin? To není možné se sem dostat tak rychle, ne z Terry," řekl zmateně Malis, který tomu nemohl uvěřit.
Asgardé nám pomohli s úpravou hypermotorů na pohon červí díry," řekl Jack s úsměvem.
Asgardé? Vy nás nepřestáváte udivovat," prohlásil Malis.
To je dobře, ale nevadilo by, kdybych si zavolal? Musím kontaktovat naše a dát jim vědět, jak jsme dopadli, zároveň mi sem mohou poslat někoho, kdo by s Vámi rád mluvil," řekl Jack a Malis jenom kývnul hlavou, že může jít.

Mléčná Dráha, Země, O hodinu později

Landry právě ukončil meeting s týmem SG-31 a spolu s nimi odešel do kontrolní místnosti.

„Waltře, Gamu!" Přikázal Landry.

Walter zadával adresu, když se sedmý symbol nerozsvítil a zámek nezapadl.

„Nelze navázat kontakt," odpověděl Walter.
„Znovu!" Přikázal opět Landry.

Walter opakoval proceduru ještě třikrát, než se generál rozhodl vyslat nad stanoviště Gama Odysseu a Richarda lví Srdce.

Hvězdná brána VizeDove le storie prendono vita. Scoprilo ora