7. Překvapení

168 2 0
                                    


Sheppard s týmem a s Larrin dorazili na místo, kam je dovedla. Posadili se ke stolu a Larrin se rozhlédla po členech týmu a spustila

„Asi před týdnem, jsme dostali informace o nějaké tajné laboratoři. Podle všeho, tam probíhalo klonování vojáků, tak jsme se tam zaletěli podívat. Celá laboratoř byla zasazená do obrovské hory, ale přední část byla úplně zdevastovaná, dokonce jsme našli zbytky úlu, které se válely před horou," pověděla znepokojeně Larrin a podívala se na Johna.
McKay se podíval na Johna a řekl: „Taky si myslíš to co já?" A Sheppard jen souhlasně kývnul a řekl Larrin, ať pokračuje.
„Asi po hodině hledání jsme našli druhý vstup, který ovšem nebyl nikým hlídán. Pochopitelně jsem si říkala, proč by nestřežili vchod, ale nakonec jsme šli dovnitř. Zde jsme, až na pár výjimek na nikoho nenarazili. Detektor z jumperu nám dával zvláštní energetické údaje, které vycházeli ze dvou bodů," vyprávěla Larrin o jejím dobrodružství.
„Nechte mě hádat, ZPM," prohlásil McKay a Larrin se na něho podívala a vůbec nechápala, jak to může vědět.
„Víš, to díky nám je ten přední vchod zničený a před horou se povalují trosku úlu, sice jsme mysleli, že celý komplex bude zničen i se ZPMky, ale asi jsme se mýlili," prohlásil Sheppard a jenom pokrčil ramena.
„No jistě, kdo jiný by dokázala nadělat takový bordel, že?" Zeptala se s úsměvem Larrin a Sheppard jen souhlasně kývnul, „no nic, budu pokračovat. Po dvou hodinách jsme našli obě dvě ZPM a vzali jsme si je, pak se však spustil alarm a na nás se seběhlo kolem dvaceti Wraithů, což bylo samozřejmě bez problémů," usmála se nad vítězstvím, které právě řekla.
„Mám návrh Larrin," prohlásil John a Larrin se jen na něho zvědavě podívala, co z něho vyleze, „dáte nám obě ZPM, my vám vrátíme loď a umožníme vám přestěhovat se k nám, na planetu, kde budete pod naší ochranou a zároveň budete mít zdroje na stavbu nových lodí, třeba ještě hezčích a v uvnitř pohlednějších," dopověděl John a usmál a čekal, co na to odpoví Larry. Ostatní jenom zůstali sedět opaření, protože tohle od Johna nečekali.
„Taková věc se musí prodiskutovat, ale mně se ten nápad líbí, sice již kolonii máme, ale bez zdrojů. Dej mi týden, pak se uvidí a zatím, vám dám jedno ZPM za záchranu lodi," prohlásila Larrin a přikázala jednomu technikovi, ať donese jedno ZPM.

Poté se vydali k bráně, kde zadali Atlantidu a zadali identifikaci a vydali se zpět na Atlantidu, společně s Larrin a dvěma techniky, kteří si mají vyzvednout loď. Prošli skrz bránu a ocitli se na Atlantidě, kde je hned přivítal Woolsey. Rodney hned vytáhl ZPM a Woolsey nevěřil vlastním očím, chtěl ihned vědět jak, tak řekli menší vyprávění. Larrin poté prohlásila, že s dovolením si vezme loď a poletí rovnou na shromáždění, kde přednese jejich návrh. Pro jistotu Woolsey poslal s nimi Sun-Tzu, kdyby náhodou Wraithové chystali nějaké další překvapení. A poté se rozloučili.

Ida, Asgarda

Leč to byl pouze týden od začátku budování kolonie, tak se docela slušným tempem rozrůstala. Rostly zde nové domy a neutrino-iontová elektrárna, která měla celému městu zaručit dodávky energie. Speciální razící vůz se již díky tokerským krystalům, které byly zabudovány přímo do vozu, dostal skoro patmáct kilometrů pod povrch. První a zároveň největší ložisko leží až ve dvaceti kilometrech. Hood s Hammondem se také činili a již téměř znovu zaplnili všechny čtyři kontejnery. Transportní paprsky těžili nutronium a naquadah, které se nacházeli pár metrů pod povrchem. Další stroj vytvářel obrovský dok, ve kterém se později měla rozběhnout výroba 304ek a 302ek. Vše vypadalo dobře, když najednou obě lodě zaznamenaly slabý signál vycházející ze soustavy vzdálené asi 3 světelných let.

„Plukovníku Halle, skočte se podívat, co to je!" Přikázala Carterová Hallovi, který je velitelem Britské lodi Hood.
„Rozumím, za půl hodiny se Vám ohlásím," odpověděl Hall a přikázala poručíkovi Harrisovi zapnout hyperpohon a směr dané souřadnice.

Před Hoodem se otevřelo modré hyperprostorové okno, do kterého zakrátko skočil, plukovník Hall nechal projít všechny systémy důkladnou kontrolou, než se loď dostane na určené souřadnice. Jelikož byl Hood nejnovější loď, občas se ještě vyskytl nějaký menší problém, který však technici rychle odstranili. Během výcviku a zkoušek se posádka ukázala jako nadprůměrně sehraná, což je na nový kolektiv vynikající. Jakmile diagnostika proběhla, byl Hall spokojen a vyčkával na opuštění hyperprostoru.

Hood dorazil na místo určení a pro jistotu Hall přikázal zapnout štíty nabít všechny zbraně, kdyby náhodou tu pro ně čekalo nějaké překvápko. Hood se přiblížil k místnímu měsíci a hned byl pod palbou.

„Napřed střelba, až pak otázky, ti se mi zamlouvají, jak jsme na tom?" Prohlásil plukovník Hall a liboval, že může poprvé otestovat loď v ostrém boji.
„Štíty na devadesát sedm procent. Loď neznámého typu přímo před námi," prohlásil Harris.
„Tak jo, vyzkoušíme asgardské zbraně naostro. Zaměřte loď a palte," přikázal Hall a Harris zaměřil loď a začal střílet. Z Hooda vyletěly dva paprsky, které však na nepřátelský štít neměli takový účinek, jaký si všichni přáli.

„Stav jejich štítů?" Zeptal se plukovník.
„Na osmdesát sedm procent pane," odpověděl Hall.
„Cože?!" Otočil se na Harrise a nevěřil vlastním očím, „Oriům to sebere bůh ví kolik a tady těmhle usmrkancům jenom třináct? To snad ne, vyzkoušejte rakety," přikázal Hall.

Z trupu lodi vyletěli tři rakety typu Mark X, s novými manévrovacími schopnostmi. Ty se vyhýbaly palbě lodě, která se je snažila sestřelit. Po třiceti vteřinách rakety našly svůj cíl a explodovaly. Kupodivu rakety měli větší účinek než asgardské plasmové zbraně. Hall tomu nemohl uvěřit, protože rakety jsou slabší než asgardské zbraně. Hall následně přikázal vypuštění všech zbylých raket. Z odpalovačů vyletělo celkem sedmnáct raket, které se vrhli přímo proti nepříteli. Loď pálila všemi bateriemi, kterými byl trup osazen, ale sestřelily pouze dvě rakety, zbytek narazil do štítů a samotného trupu. V momentě loď explodovala a roztrhla se na stovky větších i menších kusů.

Následně nechal Hall transportovat na palubu trosky na testy a proč asgardské zbraně nepůsobily tolik škod, jako obvykle. Poté Hood skočil do hyperprostoru směr Asgarda

Po půl hodině letu Hood vyskočil z hyperprostoru zpět nad Asgardou, kde Harris zkontaktoval plukovníka Carterovou na Hammondovi.

„Plukovníku Carterová, nebudete věřit, co se nám stalo," promluvil Hall od komunikátoru.
„Předpokládám, že jste našli původce toho signálu," odpověděla s napětím Carterová.
„Ano, rovnou nás napadl," prohlásil Hall, „byla to totiž vesmírná loď, kterou jsme ještě neviděli ani databáze počítače ji nepoznala, její zbytky jsme pro jistotu vzali s sebou, abychom z nich mohli něco zjistit. Zajímavé však bylo, že asgardské paprsky měly malý účinek, ale rakety ji zlikvidovaly," informoval s vážným hlasem Hall Carterovou o situaci.
„Plukovníku, zatím mi trosky pošlete na Hammonda, nechci mezi lidmi rozšiřovat paniku, zatím si to necháme pro sebe a zkontaktujeme IOA a velitelství a poté se mrknu na zbytky lodi," odpověděla Sam a vypnula komunikaci a šla si dát zatím pohov, než zkontaktuje velení.

Hvězdná brána VizeDonde viven las historias. Descúbrelo ahora