74. Mléčná Dráha, Část I.

99 5 0
                                    


Orbita Země, Několik dní po osvobození orbity

Několik dní po úspěšném osvobození Země, se orbita pomalu čistila od trosek, k čemuž výrazně napomohly všechny tři lodě třídy Liberty. První loď, po níž je třída těchto jedinečných hi-tech křižníků pojmenována, dostala zcela nový kabát.

Poté co se ukázaly zásadní nedostatky furlingské technologie, byli nanité přeprogramováni k zesílení původní metrové slitiny o další vrstvy trupu. Na Liberty dosahovala tloušťka po celé lodi pět metrů a na povrchu se ustálila třímetrová vrstva nanitů, která se měla starat o nejnutnější opravy bez vážnějšího zásahu do konstrukce lodi, za pomocí transportovaných trosek.

I Freedom a Independence prošly opravou a dovybavením silnou vrstvou pláště a nanitů. Konečně se z lodí třídy Liberty staly pevnosti, jež byly původně zamýšlené. Několik hodin po boji dorazily tolik očekávané posily z Idy, které se zdržely při neúspěšném bránění Asgardy, jež byla zničena za výrazné pomoci trojice městských lodí třídy Atlantis, z níž se naštěstí pro lidi stala pouhá dvojice s menším doprovodem.

Několik minut po posilách z Idy dorazil i generál Caldwell s Daedalem, jenž letěl celou cestu s motory na hranici přetížení. Na orbitě se tak po delší době shromáždila nepřekonatelná pozemská flotila čítající tři lodě třídy Liberty (Liberty, Freedom a Independence), jednu loď třídy Leonidas (Leonidas) a deset lodí třídy Daedalus (Daedalus, Achilles, Áres, Poseidon, Titán, Johanka z Arku, Charles de Gaulle, Bell, Lomonosov a Suvorov).

Na Zemi, v bývalé Oblasti 51 ještě stála Odyssea, jíž první pokus o osvobození Země málem přišel draho. Odyssea přistála k dokům, v nichž se nacházel rozestavěný Hypnos. S příletem posil plných humanitární pomoci a díky získání SGC skrz tajné goa'uldské kruhy dostala pozemská obrana nový dech.

I přes prvotní tvrdý odpor Aschenové i islámští bojovníci pomalu ale jistě podléhali. Tomu napomohl i přilétnuvší Daedalus na jehož palubě netrpělivě pošlapoval generál Caldwell.

„Víme, kde probíhají nejtěžší boje?" Zeptal se zvědavě Caldwell.
„Dostáváme hlášení z celé planety. Aschenové se opravdu činili, za měsíc, co měli Zemi v rukou, sem přivezli okolo tří milionů vojáků, jejich zásobovací schopnost je ohromná," odpověděla Kleinman.
„Byla!" Odvětil vítězně Caldwell, „leťte s Daedalem nad nejtěžší boje, nabijte přední railguny a pokropte útočící řady, snad dodáme našim mužům nějakou inspiraci. Vyšlete i tři sta dvojky," dodal s příkazem Steven a Kleinman jenom kývnul hlavou na srozuměnou.

302jky se do postižených oblastí dostaly mnohem rychleji než Daedalos, jehož vzor následovaly i další hlídající lodě. Do vzduchu se opět vznesly desítky různých strojů, které už měly pouze malý vliv na postupné osvobození Země od nejlstivějšího nepřítele, kterého Země v Mléčné Dráze měla.

Největší problém však představovalo islámské obyvatelstvo, které uposlechlo volání po Jihádu – Svaté válce, která měla i po osvobození Země nadále trvat.

Paluba Odyssey

Po můstku, který byl prosvětlen oranžovo-žlutými světly, pobíhalo mnoho techniků, kteří se snažili dát loď do provozního stavu, který vyžadoval nové motory a hypermotory, krom jiného. Z Liberty byla poskytnuta technologie nanitého plátování.

Nanité se ihned dali do oprav poškozeného trupu, jenž si během osvobozování a následném pádu do Indického oceánu prošel tvrdou zkouškou. Davidsonovi celou dobu vrtalo hlavou jediné, co se stalo s jumperem, který řídil plukovník Mitchell.

Hvězdná brána VizeWhere stories live. Discover now