11. První plány

123 2 0
                                    


Mléčná Dráha, Země, SGC

Už jsou tomu dva měsíce co Teyla opustila svět živých a vydala do říše mrtvých. Plukovník Dixon, se svým týmem vrátil z tajné mise, kde měli za úkol zjistit jakékoli informace o Luciánské Alianci, o které nebylo pár měsíců slyšet.

„Genrále Landry, můj tým včera narazil, můj tým narazil doslova na zlatý důl," prohlásil vítězně Dixon, když vběhl do kanceláře Landryho.
„Taky Vás zdravím plukovníku," odpověděl s pohrdáním, protože někdo k němu vtrhl do kanceláře, bez jakéhokoliv klepání a vyzvání, což se mu nelíbilo, „ale povídejte."
„Omlouváme se pane," omluvil Dixon, „od naších informátorů jsme zjistili, že hlavní velení Luciánské Aliance se nachází na M1D-785, kde je v dokonalém bezpečí. Na orbitě mají třicet Ha'taků a bezpočet Al'keshů, což jim samozřejmě dodává silnou obranu. Dále jsme se dozvěděli, že Luciánská Aliance má svoji hlavní flotilu rozdělenou na čtyři skupiny. První hlídá domovskou planetu, a zbylé tři hlídají planety, na kterých se pěstuje kassa a opravdu ve velkém množství. Dohromady jejich flotila čítá asi sedmdesát Ha'taků a stovky Al'keshů. O dalších lodích nemáme přesné číslo, ale dá se říci, že se pohybují v řádech desítek možná stovek lodí," informoval s obavami a zároveň s nadšením generále, že se mu podařilo získat nejcennější informace o Luciánské Aliance.
„Dobrá práce plukovníku," poblahopřál Landry s kývnutím hlavy, „Vaší plnou zprávu očekávám do jednoho dne, odchod," dodal Landry a Dixon jen zasalutoval a odešel pryč. Generál si podepřel hlavu rukou a přemýšlel o těch informací, které se mu nelíbili, hlavně počty nepřátelské flotili, vždyť je to přece několikanásobně větší flotila než pozemská flotila.

Pegas, Lantea

Uběhli další dva dny a na Atlantidě přišla Larrin za panem Woolseym, když chtěl vědět, jak jde pokračování jejich nové lodi, kterou jim navrhl McKay a on ty plány schvaloval. Larrin poté pověděla, že dokončení lodi očekávají v řádech pár měsíců. Poté Larrin řekla, že dostala od jejich zdrojů, která není zrovna jedna z nejlepších, že jedna z Wraithských frakcí získala dominantní postavení mezi všemi. V tu chvíli se aktivovala brána.

„Neplánovaná aktivace zvenčí, pan Woolsey do kontrolní místnosti," prohlásil Chuk, který sedí u jednoho z ovladačů v operačním.
„Chucku, co se děje?" Zeptal se Woolsey, v tom se aktivovala obrazovka, kde se ukázal Sheppardův wraithský kámoš Todd.
„Todde?! Jak jste kruci zjistil naší adresu?" Zeptal se Woolsey a nevěřil vlastním očím, protože adresa nové Lantey je tajná a nikdo neznámý ji nemohl zjistit.
„Jak vy říkáte, mám své zdroje, navíc máme pár věcí k prodiskutování, proto jsem vás kontaktoval," odpověděl Todd, protože jako vždy něco měl v plánu.
„Máme?" Zeptal se podezíravě Woolsey.
„Ó ano, máme," odpověděl s vysmátým výrazem Todd.

Poté poslal Woolsey adresu planety, kde se setká s týmem Shepparda. O půl hodiny později se tým vrátil i s Toddem. Následně v zasedačce začali diskutovat, o tom že jedna frakce získal dominantní postavení. Todd poté navrhoval spojenectí, že pozemšťané budou krýt jeho frakci a on jim dá zařízení, které dokáže sledovat všechny úly po celé galaxii. Woolsey si to šel poté projednat s velitelstvím a s IOA. Ti nakonec souhlasili se spojenectvím, což se zdá, že možnost sledování a ničení všech úlů je velice lákavá nabídka. Avšak pod jednou podmínkou, že Toddovi lodě budou bojovat bok po boku s pozemskými loděmi, pokud se rozhodnou zaútočit na nějakou frakci, která by je početně převyšovala, rozhodnutí, které lodě zničí oni a které přenechá Toddovi, bude taky na nich. Jediný Sheppard ho znal natolik moc dobře, že očekávala, že to může být nějaký podraz, tak ho hned varoval.

Mléčná Dráha, Země, Pentagon

Následující týden v Pentagonu byl velmi rušný, protože generál O'Neill si nechal svolat plukovníka Davidsona z Odyssey a plukovníka Ellise z Apolla. Zdělil jim, že letectvo i IOA chtějí eliminovat Luciánskou Alianci, jejich úkolem bude jedna z jejich planet, která patří mezi hlavní dodavatele kassy. Dále je informoval o tom, že planetu hlídá dvacet Ha'taků a pár Al'keshů, a proto se k nim přidá Johanka z Arků, která tím získá nové zkušenosti, přímo z boje. Navíc Johanka přiveze další zásoby naquadahu a trinia. Takže do té doby mají ještě volno, pak vyrazí.

Ida, Asgarda

Carterová seděla ve svém pokoji na Hammondovi, když ji zavolal Marks na můstek, že zachytili opět ten signál, který před více jak třemi měsíci zaregistrovali v nedaleké soustavě. Ta poté informovala plukovníka Halla na Hoodovi, že zachytili opět ten samý signál, ten pak odpověděl, že by to mohla být past. Poté Hammond skočil do hyperprostoru.

Za hodinu vyskočil Hammond z hyperprostoru poblíž velké neutrinové hvězdy, která snižovala efektivitu senzorů a štítů na polovinu.

„Madam, senzory nehlásí žádnou anomálii, teda kromě toho bílého trpaslíka, který nám oslabuje štíty a dosah senzorů," informoval Marks Carterovou, která stála před oknem a dívala se ven.
„Vzdalte se od něj, musíme najít zdroj toho signálu," přikázala Sam.

Loď se začala vzdalovat od bílého trpaslíka, když na jejich štíty začaly dopadat první zelené střely. Loď se pod tlakem střel doslova třásla, ale jen do doby než dostala dost daleko od bílého trpaslíka. Poté již měl Hammond štíty i senzory naplno.

„Zaznamenávám pět lodí, všechny nabíjejí zbraně a střílí," křičel Marks o nebezpečí.
„Jak jsou na tom štíty?" Otočila se na Markse a zeptala se.
„Na devadesát procent madam," odpověděl Marks a nečekal na rozkaz a začal nabíjet zbraně a zaměřil nejbližší loď. Z Hammonda poté vylétly čtyři paprsky, které se zakously do štítů dané lodě. Každý paprsek ubral 10% na štítu lodě. Sam poté přikázala střílet ze všech paprsků a nechala vyslat modrou a bílou letku.

Hammond vystřelil čtyři další paprsky a sundal štíty lodi na 20%, 302ky vypustily každá jednu raketu. Ty vyerpaly štít první lodě a Hammond ji dodělal třemi paprsky. Zbylé lodě ještě zintenzivnily palbu. Ale v té době už byly štíty Hammonda na 57%. Carterová přikázala transportovat do jejich blízkosti dvě jaderné hlavice.

V místě transportu se objevily jasné záře právě vybuchujících naquadriových bomb. Obrovská energetická vlna se šířila do všech stran, až se pomalu začala otírat o štíty nepřátelských lodí. Jejich štíty ihned klesly na hodnotu okolo čtyřiceti procent. Hammond vypálil další salvu paprsků, čímž nechal jednu loď nechráněnou a 302ky odpálily další rakety. Loď nevydržela a explodovala. Hammondovi štíty tou dobou již byly na 32% a hrozilo, že zničí pouze dvě lodě, než zkolabují úplně a loď nebude moci pálit z asgardských zbraní a skočit do hyperprostoru.

„Odvolejte stíhače, tohle nemá cenu," přikázala Carterová a posadila se do svého velitelského křesla, „a kryjte jim ústup a palte z asgardských zbraní na další loď, tu pak dodělejte a skočte k Asgardě," dodala Sam. Všichni stíhači se urychleně vrátili do hangárů, kde přistály na své místo, Hammond zničil další loď a následně skočil k Asgardě.

Hammond vyskočil nad Asgardou a Sam informovala Halla o situaci, a že to byla past, jak předpokládal. Ten ji řekl, že velení ji vzkazuje, že je třeba více surovin, takže má letět pro další těžařské stroje a kontejnery.

Mléčná Dráha, Země

„Plukovníci, máte zelenou," řekl třem lodím 304 a popřál mnoho štěstí.

Před Odysseou, Apollem a Johankou z Arku se otevřelo modré okno, ve kterém všechny tři lodě během pár vteřin zmizely.

Hvězdná brána VizeWhere stories live. Discover now