41. Přestavba

93 2 0
                                    


BC = Battle Cruiser (Bitevní křižník)
SC = Support Cruiser (Podpůrný křižník)

Mléčná Dráha, Země, SGC, O 3 týdny později

V zasedací místnosti seděl generál O'Neill, generál Landry, vrchní velitel ozbrojených sil USA a hlavní sedmice IOA (ti co byli ještě před zveřejněním programu hvězdné brány). U velkého plátna stál doktor Radek Zelenka, jež v ruce třímal ovladač a stisknutím tlačítka zapnul prezentaci.

 U velkého plátna stál doktor Radek Zelenka, jež v ruce třímal ovladač a stisknutím tlačítka zapnul prezentaci

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

     

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

„Pánové, jak jistě víte, v mnoha ohledech jsme technologicky velmi pokročili. Máme nové silnější štíty, fúzní generátory, coilgunové děl, drony a mnohé další užitečné hračky. Kvůli všem těmto novinkám jsme se dnes sešli, abych vám přednesl návrh na přestavbu 304ek na lepší a výkonnější, plus možné oživení projektu Prometheus, jako podpůrné lodě," prohlásil Zelenka, který měl radost ze svého projektu.
„Doktore, proč jste s tímto řešením nepřišel dříve? Možná by bylo Apollo spolu s Konfuciem a Královnou Viktorií ještě funkční," odpověděl nabručeně Coolidge, jako vždycky.
Ty vole, proč jste s tímto řešením nepřišel dřív, já ti řeknu proč blbečku, protože jsem byl zaneprázdněn důležitějšími věcmi, o kterých nemáš ani páru," pověděl Radek v češtině, protože chytl na Coolidge nerva.
„V angličtině prosím, takhle mám pocit, že mi říkáte dosti neslušná slova," pověděl Coolidge.
Jo to jsi uhodl, ty blbečku," řekl opět v češtině Radek a Coolidge začíná jenom zuřit.
„Doktore!" Zakřičel naštvaně Coolidge.
„Promiňte, proč? Protože jsme se zabývali důležitějšími věcmi kolem všech našich měst, abychom je uvedli do plného provozu, teď když vše funguje jak má, vrhli jsme se na další projekty, to je pochopitelné," prohlásil Radek, kterému vře krev, kvůli tomu nevděčnému stvoření, co si říká Coolidge.
„Radku, pokračujte," vložil se do konverzace generál O'Neill.
„Děkuji, pane," kývl hlavou Radek, „jak můžete vidět, tvar zůstal zachován, avšak jak jsem již avizoval, přidali jsme pár vylepšení, lépe vám to ukáže tabulka, kterou jsem vytvořil. Jsou zde ukázány všechny vylepšení, jak na 304kách, tak na 303kách, jejichž upravené plány jsme předali do rukou našich spojenců v Pegasu. Navíc jsem si dovolil udělat i návrh taktických bombardéru, které budou schopny připojit se i k 304ce druhé generace pomocí několika desítek přístupových uzávěrů po celé lodi," domluvil Radek a přepnul prezentaci na bombardér.

ATB (Advanced tactical bombarder – Vyspělý taktický bombardér)

ATB (Advanced tactical bombarder – Vyspělý taktický bombardér)

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Rozměry:
Délka - 15m
Šířka - 10m
Výška - 5m
Plášť - Superpevná slitina neutronia, trinia, naquadahu a uhlíku.

Zbraňové systémy:
Bodová obrana: 10x Railguny, 2x Cestovatelská pulsní děla
Sekundární: 2x Taktické jaderné rakety Mark.XI
Primární: Naquadriové bomby o síle 20 Megatun

Obranné systémy:
Pozemský štít založený na asgardské koncepci. Maskování převzaté ze systémů jumperu.

Pohonné jednotky
Pozemský podsvětelný pohon 2. Generace, mezihvězdný pozemský hyperpohon.

Energetické systémy:
4x Naquadahový generátor Mk.III a 1x fúzní generátor.

Ostatní systémy
Osobní transportní systém (transportuje pilota v případě hrozícího výbuchu na nejbližší planetu, pokud bude v dosahu), záchranná kapsle pro dva členy s HP motory na krátkou vzdálenost (pokud nebude v přítomnosti žádná planeta, může díky lodnímu počítači najít nebližší obyvatelnou a pokud možno s bránou, ke které kapsle skočí), podpora života, umělá gravitace, HUD.

„Doktore Zelenko, děkujeme za prezentaci, nyní se můžete vrátit na Atlantidu, odvedl jste dobrou práci," prohlásil Coolidge a všichni na něho začali vejrat.
Ty sis asi něčeho šlehl, co? Jindy na mě ječíš jak pominutý," odpověděl Zelenka v češtině.

Radek vypnul prezentaci a odebral se do řídící místnosti, kde nechal vytočit mezigalaktický most bran, přes který se dostal zpět na Atlantidu. Zde se již několik hodin připravoval opravený Leonidas na cestu k jedné z blízkých obyvatelných planet s velkým množstvím surovin. Podle informací o tuto planetu nemají wraithové žádný zájem a civilizace, která se na ní nacházela je již více jak deset tisíc let vyhubená. Po pár hodinách na potemnělý můstek vstoupil generál O'Neill, gestem ruky všechny usadil a vydal se rovnou k navigačnímu, který zadal souřadnice a Leonidas zmizel v hyperprostorovém okně.

„Clarku, za jak dlouho tam budeme?" Zeptal se Jack Clarka se zvědavostí.
„Zhruba za půl hodiny," odpověděl Clark.
„Fajn, zbraně a štíty na plno," pověděl Jack vážně a všichni se na něho nechápavě podívali, ten jen pak řekl: „klid, jen žertuju, skočím si do posilovny, jakmile budeme na místě, informujte mě," prohlásil zábavně Jack.

O'Neill se odebral do tělocvičny, kde si lehl na bench a začal zvedat činku o váze padesát kilogramů. Po deseti cvičných zvednutí si přidal dalších 15 kilo, čímž teď zvedal 65 kilogramů. Prvních sedm zvednutí šlo v pořádku, avšak při tom osmém Jackovi chytla křeč a činka mu spadla na hrudní koš. Naštěstí byly v tělocvičně další dva důstojníci, kteří hned přiskočili, pomohli generálovi a zavolali doktora.

Doktor mu pak řekl, že má štěstí, že žije, ten pád mu polámal celkem sedm žeber, jedno mu málem propíchlo plíci. Ten jen zavtipkoval, že se trochu přecenil a doktor jen na to, že musí odpočívat a klidně mu bude píchat sedativa.

Mezitím na můstku převzal vedení plukovník Clark, který stále seděl na svém místě zbraňového a odpočítával čas do výskoku z hyperprostoru.

„Deset, devět, osm,...,tři, dva, jedna a vyskakujeme," dopočítal Clark.

Leonidas s nádherným zeleným efektem vyskočil z hyperprostoru a snížil svoji rychlost na minimum. Dle rozkazů měl dosáhnout stabilní orbity a začít detailní průzkum. Po necelé minutě se již Leonidas pohyboval po stacionární orbitě a začal s průzkumem.

„A sakra. Zapínám štíty, připravte se na boj!" Zakřičel Clark a vydával rozkazy.


Hvězdná brána VizeWhere stories live. Discover now