17. Budoucnost

104 2 0
                                    


Mléčná Dráha, Země, Pentagon

O týden později na Zemi přišel Doktor Lee za panem Coolidgem. Začali probírat, jak pokračuje se zaváděním mimozemských technologií do běžného života. Před týdnem úspěšně odzkoušeli transportní zařízení. V podstatě vytvořili dvě stanice, na kterých zadají cílovou destinaci, zaplatí a budou se moci transportovat kamkoli na světě. V tomto případě se transportovali z Washingtonu do New Yorku a nazpátek. Na oběžné dráze je satelit, který to umožňuje. Dále doktor Lee chce pokračovat na návrzích nových nemocničních strojů, v podstatě založenou na antických strojích, ať už jsou to skenery nebo asgardské zdravotní komory, které nabízejí obrovskou šanci na přežití i těch nejvážnějších případů.

„To je pěkný doktore," řekl ironicky Coolidge, „a nebylo v té zprávě také něco o nanitech?" Zeptal se a prohlížel jsi Leeho skrz naskrz.
„Doktor McKay s jeho sestrou a tím Wraithem pracovali na nanitech, kteří by měli za úkol opravit poškozené tělo a oté se vypnout a vyplavit z těla ven," prohlašoval s nadšením, i když věděl, že Coolidge je marnotratný případ, „ovšem dostali se do bodu, kdy si neví rady, proto nám pomůže asgardské jádro, ve kterém jsou tyto vědomosti zakomponované. Ale než tenhle problém vyřešíme, mohou uběhnout roky a zavedení do praxe následně také. A teď když mě omluvíte, mám ještě spoutu práce, všechno to máte ve složkách, pokud to nechápete, najěte si někoho, aby vám to přeložil. Nashledanou, „ informoval Coolidge a ostatní a mávl rukou a vypadl odtamtud, protože nemohl se déle dívat na Coolidge.

Pegas, Lantea

Na Atlantidě a dalších městech, probíhal normální den. Na Atlantidě tým Shepparda se připravoval na novou misi. Chuck zadal adresu a vyslal MALP 10. Sonda poté poslala telemetrii. Sheppard dostal povolení vyrazit.

Jumper sletěl do místnosti s bránou a následně do ní vletěl. Na druhé straně Sheppard jumper zamaskoval a letěl na orbitu, kvůli detailnímu skenu planety. Z druhé strany planety jumper zachytil divné údaje. Sheppard na nic nečekal a sletěl k místu anomálie.

„Shepparde, co ukazují senzory?" Zeptal se McKay ze zvědavosti.
„Rodney, co to k sakru je?" Když spatřil tu anomálii, tak nevěřil vlastním očím, „máme snad v Pegasu ještě nějaké další 304ky kromě Daedala, Sun-Tzu a Herkula?" Otočil se na McKaye s otázkou.
„Podle toho co vím, tak ne. Proč?" Odpověděl McKay a docela Shepparda nechápal.
„Tak se koukni," ukázal John na tu anomálii.

Před nimi ležela kompletně zničená pozemská loď třídy X-304 Daedalus. Loď byla rozpolcená na tři části. Letěli k hangárům a jeden z nich byl otevřený.

Jumper přistál v hangáru lodí, který byl stále připevněn k trupu. Díky tomu se mohl Sheppard s McKayem a Rononem dostat až na můstek.

Rodney se pokusil zprovoznit aspoň nějaké systémy, aby se mohli podívat na poslední záznam. Rodneymu to chvíli trvalo, ale nakonec to zprovoznil. Vyhledal záznamy a poslední pustil. Na obrazovce se ukázala tvář plukovníka Camerona Mitchella.

„Tady plukovník Cameron Mitchell, velitel pozemské lodi USS Phoenix, jak jsme předpokládali, nepřítel se nachází na P3V-423, ihned po výstupu z hyperprostoru na nás dopadla silná palba. Během dvou minut štíty spadly téměř o 95%, na nic jsem nečekal a nařídil jsem ústup do hyperprostoru. Ovšem těsně před vstupem zkolaboval štít a zasáhlo nás obrovské množství střel. Nečekaně jsme vystoupili u nějaké planety, avšak bez motorů jsme spadli na planetu. Nic nefunguje, loď je na tři velké kusy, většina z posádky je mrtvá, dochází nám zásoby. Nevíme, jestli je na této planetě brána. Pokud někdo zachytí náš signál, tady plukovník Cameron Mitchell, letectvo spojených států, loď USS Phoenix."

Poté se záznam vypnul. John poté přikázal Rodneymu to stáhnout do laptopu a vydali se prohlédnout loď.

„Jsi si jistý, vypadá to tady ještě strašidelnější než první dny na Atlantidě. Dokonce ještě víc než na tom druhém Daedalu," protestoval Rodney, protože se mu nikam nechtěl.
„Nemruč, nebo tě postavím do tělocvičny před Ronona," odpověděl s vtípkem John a Ronon se jen pousmál a drbl do Rodneyho. Tým chtěl jít do strojovny, ale ten je v druhé části.

Proto se celý tým do jumperu, Sheppard vyletěl z hangáru a letěl k vrchní části druhé části lodi. Ze zásobníků vylétly dva drony, které udělaly díru dostatečně velkou, aby se do ní vlezl člověk. Sheppard mistrně přistál na jednom z odpalovačů raket, které bylo jediné uzavřené. Jeden konec lana přivázal k sedadlům v jumperu a druhý hodil do díry. Po pěti minutách se všichni dostali dolů. Nejrychleji to šlo Rodneymu, který se neudržel a spadl na zem jako meloun. Jakmile se Rodney probral, tým vyrazil do strojovny. Rodney rozsvítil, zapnul hlavní počítač a narazil na pár zajímavostí. Podle data, tato zpráva pochází z roku 2020. Podle popisu nepřátel Rodney poznal, že jde o stejnou rasu, jakou potkali, když cestovali na Daedalovi mezi paralelními vesmíry. Podle dat vlastní pouze jeden typ lodě. Bez štítů, se silným opancéřováním a s velkou palebnou silou.

„Mám tady ještě něco málo z historie, teda z budoucnosti, přečtu vám to," pověděl Rodney a pustil se do čtení, „Huroni, jak si sami říkali, byla robotická hierarchická společnost, které vládl král. Ten měl obrovskou ochranku, která byla ochotna obětovat i život pro jeho ochranu. V roce 2011 přiletěli k naší planetě v domnění, že je neobydlená. Ovšem jakmile se naše lodě odmaskovaly, nepřítel spustil zběsilou palbu a zničil přitom jednu 304ku, která nestihla vztyčit štíty. Nepřátelská loď, během chvíle explodovala, když všech osm lodí vypálilo asgardskými paprsky. Během týdne k planetě přiletěla obrovská flotila, která zničila naše lodě v jedné ohromné bitvě a donutila všechna čtyři města odletět na jinou planetu. Od té chvíle byly naše národy nepřáteli. Ačkoli jsme se sebevíc snažili nalézt jejich planetu, nedařilo se nám až do 12. dubna 2020, kdy jedna naše loď byla unesena těmito nepřáteli a vyslala nám přesnou pozici jejich domovské planety. Poté byl poslán Phoenix, aby zmapoval situaci, pro tažení za zničením Huronů jednou provždy," skončil s čtením a podíval na Shepparda.

Poté ještě diskutovali, hlavně vymýšleli nějaký plán,jak zastavit to vše dřív, než se tohle stane, teda pokud je to pravda. Rodneypoté navrhl postavit satelit, jako měli Asuřané, když napadli Atlantidu napůvodní planetě Lantee. Tým poté odešel k Jumperu a odletěli pryč.

Hvězdná brána VizeKde žijí příběhy. Začni objevovat