18. Preventivní útok

93 3 0
                                    


Pegas, Původní Lantea

O týden později se nad planetou, kde se původně nacházela Atlantida, se otevřelo hyperprostorové okno. Plukovník Caldwell na Daedalovi, jako obvykle seděl ve svém křesle s hlavou natočenou k jednomu z křesel po jeho bocích.

„Kleinmane, opatrně, nechceme ten satelit zničit, stačí sundat štíty, aby se do něj mohl dostat McKay," informoval Kleinmana Caldwell, aby byl opatrný.

Kleinman prvně zkusil střelbu railguny, ty ovšem nezpůsobily žádný pokles štítů. Další na řadě byly rakety, hned dvě vyletěly ze svých sil, avšak ani ty nenapáchaly moc škody. Posledním byl asgardský paprsek, který konečně vyřadil štít satelitu. Technici na Daedalovi ho ihned transportovali do jednoho z hangárů. Loď skočila do hyperprostoru na domovskou planetu.

Když Daedalus přiletěl k nové Lantee, transportoval satelit na určenou pozici. McKay se Zelenkou se pustili do práce. Když konečně našli místo, jak se to otevírá, vzal krystal, který naprogramovali a dali ho dovnitř. Poté informoval Caldwella, že může satelit transportovat do vesmíru. Satelit se následně vydal do hyperprostoru.

Pegas, P3V-423

Za čtyři hodiny vystoupil satelit v blízkosti slunce, které bylo asi desetkrát větší než naše. V momentě, kdy vyskočil z hyperprostoru, vytočil dle programu bránu, jejíž planeta se dostala dosti blízko k černé díře. Poté zamířil přímo do slunce. Huronské lodě však satelit očekávali a ihned spustily zběsilou palbu. K jejich smůle byl štít, napájený energií brány, neproniknutelný. Během dvou minut satelit dosáhl koronosféry slunce a zahájil poslední fázi sestupu. Aktivovaná brána vstoupila do slunce, které během pár vteřin explodovalo a smetlo celou sluneční soustavu i s desítkami planet a stovkou lodí. Po čtyřech hodinách se ve sluneční soustavě objevilo nové hyperprostorové okno, podle předpokladu to byl Daedalus, který letěl obhlédnout situaci. Bohužel však nenašel nic než jen prázdný vesmír s obrovským množstvím trosek. Kleinman navedl loď přímo k největšímu shluku asteroidů. Po pár minutách skenování otevřel hyperprostorové okno a Daedalus zmizel. O necelých čtyřicet pět minut později z hyperprostoru vystoupila dvacítka huronských lodí, to co Huroné viděli, je šokovalo. V jejich myslích se zmítal jen vztek a chuť po pomstě. Kapitán posledních přeživších lodí Huronské říše rozkázal kompletní útok na celou galaxii.

Pegas, Lantea

O týden se později zavolal Chuk Woolseyho do kontrolní místnosti, informoval ho, že dostávají hlášení od všech týmů po celé galaxii, že neznámé lodě vždy vystoupí z hyperprostorů a vybombardují planetu z orbity. Podle popisu to vypadá na Huronské lodě. Diskutovali o momentální situaci. McKay pak prohlásil, že všechna prázdná ZPM byla nabita, takže mohli začít s výrobou dronů. McKay pak navrhl přiletět s městem na Lanteu.

Woolsey poté co skončil s McKayem a spol., připravil pozemské lodě k útoku. Formace čtyř lodí pomalu opustila orbitu a společně vstoupila do hyperprostoru. Během letu se ještě probírali nejrůznější detaily a taktika.

Pegas, Neznámá soustava

O 15 minut později foramace vyskočila nedaleko bitevního pole. Tou dobou se na bitevním poli nacházela pouze trojice wraithských úlů, stovky šipek a šestice mateřských lodí Huronů spolu s nezměrným množstvím trosek na obou stranách. Nikým nepozorovány lodě doletěly na dostřel svých hlavních zbraní, které v okamžiku nabily, ale čekali na vývoj bitvy. Během pár minut se bojiště naplnilo dalšími troskami trojicí úlů a dvojicí huronských lodí. V tomto okamžiku vypálily pozemské lodě asgardské paprsky a cestovatelé upravené červené pulzní zbraně. Hlavním cílem zbraní bylo vyřazení hypermotorů. Huronské lodě začaly pálit, co to šlo, ale dříve než mohly vážněji ohrozit alianční lodě, jejich zbraně byly taktéž vyřazeny. Huronské lodě se staly doslova terči pro čtveřici lodí. Jedna po druhé explodovala pod dopadem desítek raket Mark.X. Prakticky nedotčenou zůstala jen jedna loď, díky které měli lidé zjistit polohu zbývající flotily huronských lodí. Z každé lodě bylo vysláno dvacet vytrénovaných vojáků, kteří měli zajistit bezpečnost lodě. Jakmile byl všechen vojenský personál na nepřátelské lodi, podplukovník Bates, nařídil rozdělení na několik týmů po deseti lidech. V každé skupině byl alespoň jeden cestovatelský voják, který vlastnil zbraň stejného typu jako Ronon, která se ukázala velice efektivní proti těmto nepřátelům.


Hvězdná brána Vizeजहाँ कहानियाँ रहती हैं। अभी खोजें